החלפת סתימה שחורה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

25/10/2014 | 00:50 | מאת: אמיר

ד"ר שלום רב אני כבן 30 ולפני שנה עברתי טיפול שיניים ובו נסתם לי חור באחת מהשיניים שבלסת עליונה - לדעתי המלתעות. נודע לי שבחלוף הזמן השן עשויה להשחיר. האם על מנת למנוע השחרה של השן כדאי להחליף לסתימה לבנה? האם הדבר מומלץ או שמא טיפול נוסף בשן וביצוע סתימה חדשה עשויים להסב נזק כלשהו לשן? האם פרק הזמן (עד אשר אחליף לסתימה לבנה) בעל אפקט מבחינת הנזק שעלול להיווצר לשן במידה ואחליף ללבנה? תודה מראש

אמיר שלום, יונים של כסף המשתחררים מהאמלגם (הסגסוגת המרכיבה את חומרי הסתימה הכהה)חודרים אל השן ומשנים את צבעה לכהה, ככל שהחומר נמצא זמן רב יותר בפה כך יגרום לשינוי צבע ניכר יותר,לא ניתן לסלק את החומרים הכהים לאחר שחודרים אל תוך השן. כמובן שאם הנך חושש מהפרעה אסתטית כדאי להחליף את הסתימה ללבנה,

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה