דלקת בחניכיים האחוריים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

17/09/2005 | 04:57 | מאת: דניאלה

דר' שלום רב, התחילה לי דלקת בחניכיים האחורים, מיד אחרי שן הבינה שהיא קטנה מאחור. האיזור מאוד נפוח וכואב, קשה לי לאכול.גם האיזור איפה שהלשון יושבת "חניכיים פנימיים" נפוח. המלצו לעשות קומפסים עם מים פושרים ומלח אבל זה לא כל כך עוזר. עד שאגיע לרופא שיניים: מה עליי לעשות???

דניאלה שלום, מי מלח לא ממש יעזרו,ניתן לשטוף עם חומרים אנטיספטים (למשל תרודנט או קורסודיל),למרוח באיזור גל קורסודיל,לנסות לנקות עם מברשת קטנה בין השן לחניכיים או לקנות בבית מרקחת מזרק עם מחט לקטום את הקצה החד של המחט לכופף אותה ב90 מעלות ולאחר מכן למלא את המזרק בתמיסת חיטוי (מאלו שהזכרתי )ולתת שפריץ בין השן לחניכיים עמ לשטוף שאריות מזון שחדרו בין השן לחניכיים ויצרו את הדלקת

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה