טיפולים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/08/2005 | 04:43 | מאת: שרון.

*לכבוד:ד"ר.רוני אמיד. אני מבקש לשאול,כחלק מטיפול שקום הפה-שהיכלול בהמשך לפי התוכנית גם ניתוחי חניכיים נאמר לי ע"י הרופא שיש לבצע קודם שני כתרים זמניים בשיניים מ'ס: 16ו-26 כשבכל אחד מהשיניים שציינתי יש צורך בטיפולי שורש,ומבנה, ד"ר.מדוע לא ניתן לבצע במקום שני הכתרים הזמניים - ישר שני כתרים קבועים . - מדוע שלב ביצוע הכתרים הזמניים קריטי (כך התרשמתי)-טרם הניתוח חניכיים . - מה ההבדל בין כתר זמני,לכתר קבוע (מבחינת החומרים,הטיפול,המחיר,הליך העבודה. - איזה מידע חשוב לדעת לשאול,ולקבל מהרופא שאמור לבצע את שלבי הטיפולים הנ"ל . - בביצוע המבנים-שלאחר טיפולי השורש,איזה סוגי חומרים מומלץ לבקש,לבצע בשיניים. - כמה זמן מחזיק מעמד כתר זמני,וכמה זמן מחזיק כתר קבוע-במידה ולא התעורר בעיות - שני ניתוחי החניכיים נדרשים בשל כיסים עמוקים לפי המדיד מעל 6, יש פתרון אחר . ד"ר.אני מבקש להוסיף ולאמר שהמחיר שאני נדרש לשלם לביצוע הטיפול =7200 ש'ח כאמור רק עבור ביצוע של כל כתר זמני אחד אני נדרש לשלם: 3600 ש'ח ליחידה . ד"ר.חשוב לי מאוד(כמו לכולם) להימנע מטעויות,הבילבול גדול,וסכום הכסף מוגבל,ולא נזיל. ד"ר.כל המלצה הכוונה בנושא הנ"ל תעזור לי מאוד.במידה ויש אפשרויות לבחור ולבקש - כתרים מחומרים טובים וזולים יותר - אודה להמלצתך. ** בתודה מראש.. . - בברכה, שרון.

27/08/2005 | 01:25 | מאת: סמיר

שרון שלום, ראשית ,כנראה שהנך טועה באופן הבנת תכנית הטיפול (או הצעת המחיר )כנראה ש3600 שקל זהו מחיר עבור טיפול שרש+ מבנה +כתר זמני, בכל מקרה,עלות כתר זמני היא בדכ כמה מאות שקלים . כתר זמני מיוצר מחומר פלסטי הנקרא אקריל ,הכתר יכול להעשות עי הרופא במרפאה ובמקרה זה המחיר זול יותר אך הכתר פחות חזק ובדכ גם פחות יפה ופחות מדוייק ,כתר זמני יכול להבנות במעבדה ובמקרה זה הוא יהיה יקר יותר אך חזק יותר,אסתטי יותר ומדוייק יותר וגם בדכ יאריך ימים יותר מכתר זמני המבוצע במרפאה, מכיון שלצורך בצוע כתר אנו מקטינים את השן בכל המימדים ,ללא כתר זמני יסגרו השיניים הסמוכות את המרווח לאחר ההשחזה ולכן חייבים כתר זמני,ללא כתר זמני ידחס מזון בין השן לחניכיים ויגרום לדלקת חניכיים,הכתר הזמני מאפשר תפקוד השן עד להתקנת הכתר הקבוע ובמקרים של שיניים קדמיות גם פותר בעיה אסתטית. ככל שהכתר הזמני וכמוהו גם הקבוע יהיו מדויקים ומותאמים בצורה טובה כך תחדור פחות עששת ואלו יוכלו להאריך יותר ימים, ניתוחי חניכיים-6ממ זהו עומק גבולי לניתוח ויתכן צמצום הכיס חלקית ללא ניתוח כאשר החניכיים בריאים ללא דלקת בעזרת טיפולי שיננית ולאחריה הערכה מחדש, כתרים זמניים איכותיים יאפשרו שמירה על בריאות החניכיים ויתכן ויחסכו לך הצורך בטיפולי חניכיים,לא כתבת אם נבדקת עי מומחה לחניכיים שהמליץ לך על ניתוחי חניכיים, כתר קבוע טוב אמור להשאר תקין כ-10 שנים (דגש על תקין) מבנה יכול להיות מבנה המוכן במרפאה (מבנה מידי או ישיר )הבנוי מבורג או פין המוחדר לתעלת השרש ומצופה בחומר סתימה או מבנה יצוק מיציקת מתכת היכולה להיות אצילה (זהב) המייקרת את המחיר או מתכות לא אצילות (זול יותר )גם כתר קבוע יכול להיות עם שלד מתכתי (אצילה או לא )או בשיניים קדמיות ללא מתכת כלל

28/08/2005 | 19:37 | מאת: שרון.

*לכבוד: ד"ר.רוני אמיד. *ראשית אני מבקש להודות לך על התייחסותך הפרטנית והכנה. -ד"ר.הרופא שבדק אותי ונתן לי את הצעת המחיר הינו מומחה לשיקום הפה. בנוגע להחלטה לניתוח חניכיים נאמר לי לאחר בדיקה וצילומים שביצעתי במרכז רפואי בה נערכת תוכנית ההיתמחות בפריודונטיה . ד"ר.קיבלתי היום לידיי את פרוט הטיפול,להלן-הפרוט כלשונו : " * יש צורך בבצוע כתר לשן 16(טיפול שורש,מבנה ענק,מתחת למישור הסגר). * שן 26,החלפת השחזור תגרום לטיפול שורש בשן זו." ד"ר.מקראת תשובתך הבנתי שהמחיר במתכונתו הנוכחית(בגין הנסיבות)אומנם יקר ודי גבולי,אני צודק-או שמא הבנתי לא נכון ? ד"ר.בהסתמך על פרוט בצוע הטיפול,האם זה משנה משהו-לדעתך(בטיפול,במחיר,בתוכנית)? ד"ר.לא הבנתי מתשובתך- כמה זמן מחזיק כתר זמני,או ליתר דיוק,תוך כמה זמן מרגע ביצוע הכתר כדי ומומלץ להחלף בכתר קבוע. * בכבוד רב, שרון.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה