קולצר או קומפוזיט?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/10/2011 | 23:15 | מאת: אלירן

שלום אני צריך לעשות סתימה לבנה בשן קדמית (שן מס' 13) , אני מכיר את החומר קומפוזיט שאיתו עד עכשיו עשו לי סתימות. הרופאה הנוכחית (והחדשה) שלי אמרה לי שהיא תעשה לי סתימה בשם "קולצר" , תוכל בבקשה להסביר לי מה הההבדל בין קולצר וקומפוזיט ומה יותר עדיף , בהקשר של סתימה לבנה בשן קדמית? תודה רבה!!

אלירן שלום, חומרים מרוכבים או קומפוזיטים הם שם כללי נרחב לכל קבוצת החומרים בהם משתמשים ליצירת סתימות לבנות בצבע השן,קולצר הוא שם של חברה ספציפית שפעם היתה מאד נפוצה ועד היום רופאים רבים משתמשים בשם קולצר כשם כללי לסתימות לבנות, ישנם סוגים רבים של חומרי סתימות לבנות וברמות שונות של טיב ואסתטיקה, עצם זה שמדברים אתך על קולצר או קומפוזיט אינו מעיד מאומה לא על טיב החומר ולא על רמת הביצוע של הסתימה,הנכון ביותר לשיניים קדמיות הוא שימוש בדור המתקדם של החומרים בהם ישנן שכבות שונות של חומר לבנית שכבת דנטין ולבנית האמאייל

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה