שאלה בקשר לסתימה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

12/05/2005 | 23:49 | מאת: סיון

לפני כמספר חודשים עשו לי סתימה אפורה בשן טוחנת. לפני כשבוע התחלתי לחוש רגישות כשאני אוכלת ורגישות לחום וקור באותה השן. יש לציין כי צבעה של הסתימה גם הפך לבנבן בקצה, מה לדעתך הבעיה?

סיון שלום, את דעתי בנושא סתימות בצבע השונה מצבע השן תוכלי למצוא בתשובותי הקודמות בנושא זה..ואם תרצי אוכל לחזור ולהרחיב למה לדעתי עדיפות סתימות אלו,במקומות רבים בעולם לא מבצעים כבר מזמן סתימות אפורות. התשובה לרגישות תלויה בעומק הסתימה וקרבתה לעצב ,אם בסתימה עמוקה מאד יתכן וחיידקים חדרו וגרמו לדלקת בעצב המחיבת טיפול שורש אך יתכן ובסך הכל נשבר חלק מהסתימה ובמקרה זה הקצה הלבן הינו שאריות מזון ורובד חידקים,עצם הדנטין החשוף בעקבות שבר הסתימה יכול לגרום לרגישות.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה