האם ייתכן... האם הגיוני... ?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

28/09/2020 | 09:21 | מאת: רון

לפני כמה ימים הרגשתי שנשבר לי חלק משן טוחנת. אין לי כאבים בשן. נגשתי למרפאת שיניים, ונמסר לי כי עליי לעבור טיפול שורש, מבנה וכתר. האם יתכן מצב ששן שאינה כואבת, נראית כמעט שלמה, למעט החתיכה הקטנה שנשרה, שן שלא עברה אפילו סתימה, תגיע למצב כזה ? איזה הסבר יכול להיות לזה ? מתי מקובל להחליט שיש צורך בטיפול שורש ? האם לא כדאי להתחיל קודם בסתימה ? מה הסיכון בדחיית טיפול כזה בחודש חודש חודשיים ? ואיזן עצה תוכל בבקשה לתת לי כדי לדעת אם אכן נחוץ טיפול השורש? מראש אודה לך מאד!

רון שלום, בהחלט יתכן מצב ששן לא כואבת , שרק נשברה ממנה חתיכה ונדרש טיפול שרש אך גם יתכן מצב שניתן לנסות ולבצע שחזור ולהמנו מטיפול שרש , ללא בדיקה וצילום לצערי אינני יכול להתייחס למקרה הפרטני שלך, כלל אצבע - נסה לגעת בשן בעזרת חתיכת קרח קטנה , אם השן מגיבה לקור משמע היא חיה ואם אינה כואבת ספונטנית - ישנם סיכויים טובים שניתן להמנע מטיפול השרש

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה