כתרים ואורך החיים שלהם!

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

03/08/2020 | 20:45 | מאת: ענבלוש

היי דוקטור רציתי לדעת האם זה יתכן שיש אנשים שעשו כתרים לפני 25 שנה והכתרים עדיין במיטבם?? שואלת זאת לאור העובדה שכמעט כל רופא טוען שאורך החיים של כתר הוא בין 10 ל15 שנה. (אני זקוקה לכמה כתרים) אשמח למענה,ערב מקסים!!

ענבלוש ערב טוב, אין זמן תפוגה לכתרים ואם השיניים הושחזו נכון, הכנת הכתרים והביצוע היו מאד מדוייקים, תחזוקה מוקפדת עי שיננית ועי בעל הכתרים - בהחלט יתכן שהכתרים מחזיקים שנים רבות , ישנו הבדל עצום בין כתרים קדמיים בהם גם נסיגת חניכיים קלה מהווה הפרעה אסתטית לכתרים אחוריים בהם יש לכך פחות חשיבות, החומרים המתקדמים מאפשרים לנו שיקום שמרני יותר ( בעזרת ציפויי חרסינה וציפויי חרסינה היקפיים ) במקרים שבהם בעבר האפשרות היחידה לשיקום היתה בעזרת כתרים

04/08/2020 | 20:44 | מאת: ענבלוש

דווקא אני מדברת על מישהו מהמשפחה שרוב השיניים שלו, בעיקר אחוריות יש עליהם כתרים. אם אינני טועה 30 שנה בערך. ודווקא בשנים האחרונות יש רוב גדול של אנשים שטוען על החלפת כתרים בפרק זמן של פחות מ10 אנשים.

עצם ההמצאות של כתרים שנים רבות בפה אין זה אומר שהם תקינים , כל רופא שיניים יוכל לספר לך על אנשים שהלכו שנים רבות עם כתרים וגשרים כשמתחת השיניים נהרסו לחלוטין ולא התאפשר בכלל להחליף את הכתרים אלא לעקור את השיניים, הרעיון הוא החלפת כתרים מיד ברגע שמזהים עששת או בעיה אחרת על מנת שניתן יהיה לשקם מחדש את השיניים ולא להמתין עד שאלו יהרסו לחלוטין מתחת לכתרים ויהיה הכרח לעקור אותן

06/08/2020 | 15:02 | מאת: ענבלוש

דווקא אותו דוד טען שהוא הולך פעם בחצי שנה לשיננית ושהכל בסדר.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה