צילום פנורמי וסיטי של השיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

15/05/2020 | 03:02 | מאת: ענת

שלום רב ותודה מראש, לפני חצי שנה עשיתי שתל שעדיין יש אי נוחות וגודש באף וכאבים מדי פעם כי הכירורג אמר לי שהשתל נגע מעט בסינוס ואז פנה ימינה שלא יגע בסינוס. אתמול עשיתי פנורמי כל הפה וסיטי רק על השתל שנעשה לפני חצי שנה. בעל המרפאה לא שם לי סינר בטענה שזה כבד מאד אמר לי להוריד עגילים אבל בטעות נשארתי עם שרשת זהב על הצוואר. לאחר מכן התקשרתי ואמרתי לו והוא ענה שהקרן מתמקדת רק בשתל ובשיניים ולא בצוואר בכלל ולא בגוף והסינר מאד כבד ולא רצה להכביד עלי שזה מקומם בגלל הקרינה. שאלה אליך בבקשה, האם בלי הסינר יש מסוכנות לקרינה בגוף, גם לטווח ארוך? האם שלא הורדתי את השרשרת זה גם מסוכן? מכיוון שאחרי כמה שעות התחילו לי כאבי גרון כאילו תקוע לי משהו בגרון איפה שהגרגורת קצת למטה עד עכשיו. תודה רבה רבה על 2 השאלות. תודה..

ענת שלום, אין כל קשר בין כאבי הגרון שאת מתארת לצילום רנטגן פנורמי או סיטי שעברת , אשר לסינור - אינני יודע עם איזה מכשיר צולמת אבל בסיטי לצרכים דנטלים יש מעט מאד קרינה והנזק העלול להגרם מצילום בודד הוא שולי

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה