כתר זירקוניה מעבר אור

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

12/04/2020 | 09:59 | מאת: דניס

שלום רב 2 שאלות ברשותך.. 1.האם כתר זירקוניה מאפשר מעבר אור בדומה לשן טבעית? או שיוצרת מראה אטום? 2.קראתי בכתבה שאור אולטרה סגול כמו שיש במועדונים לא עובר דרך הכתר משתקף עליה ויוצר שן סגולה האם נכון? תודה על העזרה

כתר זירקוניה הוא שם כללי שיכול להכיל בתוכו כיתרי זירקוניה מסוגים שונים השונים זה מזה במגוון תכונות, לעולם כל חומר מלאכותי ששונה המאמאייל הטבעי של האמאייל יתנהג ויגיב בצורה שונה מהאמאייל , טכנאי טוב יכול להצליח ולהתאים את שכבות החרסינה כך שבתנאי תאורה מסויימים החרסינה תראה דומה מאד לשן הטבעית אך לא יהיה מצב שבכל תנאי התאורה תראה החרסינה כמו שן טבעית,גם רמת הפלואורוסנטיות אליה התייחסת בשאלתך השניה שונה מזירקוניה לזירקוניה בחלק מהחומרים ההבדל יראה בצורה מאד בולטת בתנאים של אור אולטראסגול ובאחרים פחות, אגב בגלל השוני בתכונות בין הזירקוניה/ חרסינה לשן הטבעית לעיתים במקרים בהם חשובה האסתטיקה אנחנו נוהגים ליצור שכבת חרסינה גם על השן / שיניים הסמוכות בעזרת ציפוי חרסינה

12/04/2020 | 11:11 | מאת: דניס

תודה על תשובתך המפורטת.. רק התייחסות לשאלה האם לזירקוניה יש תכונה של מעבר אור? או שהיא אטומה? בברכה

בהמשך לתשובתי כי ישנן סוגים שונים של זירקוניה- חלקן שקופות יחסית חלקן מאפשר מעבר אור למרות שאינן שקופות וחלק אטומות

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה