השלמת שן קידמית מה עדיף?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

14/02/2020 | 11:08 | מאת: א

השן הקידמית שלי נשברה בגיל 10. הושלמה עם סתימה לבנה. העיניין הוא שכל כמה שנים 5-10 ההשלמה נשברת ואני מבצע אותה שוב. וגם לפעמים הצבע קצת משתנה. השאלה האם במקרה שלי (תמונה מצורפת) יש טיפול אחר שהוא חזק יותר וכך אוכל לאכול מה שאני רוצה :) או שלחילופין עדיף כל כמה שנים לשחזר את ההשלמה? במידה ויש טיפול אחר מה החסרונות שלו? וכמובן אני ממש מחפש רופא שיודע לבצע טוב את ההשלמות בסתימה לבנה בצורה מקצועית שייתן תוצאה של שן חזקה. תודה

א שלום, לצערי לא מצליח לראות את התמונה שהעלית ובכל מקרה ניתן לשחזר את השן בעזרת ציפוי חרסינה שהינו חזק יותר מהחומרים המרוכבים המשמשים לשחזור או להשלמות, החרסינה אינה משנה את מרקמה עם השנים ואינה סופחת חומרים מחלל הפה , אני נוהג לומר למטופלים עם ציפויי חרסינה לתפקד עם השיניים כפי שהיו נוהגים עם שיניהם הטבעיות , לצורך ציפויי חרסינה נדרשת הסרה מינימאליסטית של חומר שן על מנת לקבל צורה אסתטית וחזקה של השיניים לאחר הטיפול

16/02/2020 | 11:01 | מאת: א

המשך: הנה לי לתמונה: https://ibb.co/N6hJTR3 דוקטור אפשר לשאול מה החסרונות של החרסינה? כמובן שאין דרך חזרה לאחר הורדת חומר השן עבור החרסינה. האם בשיחזור קומפוזיט אפשר גם להגיע לקונסטרוקציה חזקה אצל רופא מטפל טוב? בגלל שהשבר קטן אני קצת חושש ללכת על טיפול קצת יותר אגרסיבי כמו חרסינה. אבל לצערי השבר הוא בשן קידמית ותמיד יש את הפחד שאולי הוא יישבר. תודה.

עדין לצערי לא מצליח להעלות את התמונה ובכל מקרה אם יש איזשהו חשש מחרסינה ברור שכדאי להתחיל עם אלטרנטיבה שמרנית בעזרת חומרים מרוכבים ויתכן שתופתע לטובה מהעמידות של החומר בטיפול נכון , מעבר להסרת חומר שן אין למעשה חסרונות לחרסינה לעומת השלמה בעזרת החומרים המרוכבים ואלו הן שתי האפשרויות היחידות העומדות לרשותך

17/02/2020 | 09:41 | מאת: א

https://ibb.co/N6hJTR3 דוקטור זהו לינק לתמונה פשוט להעתיק ולהדביק בדפדפן.

במקרה של השן בתמונה ששלחת בהחלט ניתן להסתפק בשחזור מחומר מרוכב, נכון יהיה לבצע תבנית מעבדתית ובעזרתה לבצע את השחזור בצורה מוקפדת מבחינת הצורה ושילובי הצבעים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה