ספיגת עצם נפילת שפה עליונה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

24/01/2020 | 17:19 | מאת: מיקה

השחזת שיניים וספיגת עצם 24/01/2020 | 13:34 | מאת: מיקה שלום האם השחזה מסיבית של שבע שיניים קדמיות יכולה לגרום לספיגת עצם? בעקבות טיפול כושל הושחזו השיניים בהשחזת יתר (ונעשו ציפויים) ולאחר כמה חודשים היתה נפילה של שפה עליונה והחלק התחתון של הפנים התרוקן. האם יש קשר בין אלו לבין השחזת השיניים? האן ההשחזה היתה יכולה לגרום לספיגת עצם

מיקה שלום, השחזת שיניים אינה קשורה בשום צורה לספיגת עצם, ציפויים או כתרים קדמיים עוזרים בתמיכת השפה ותיתכן נפילת השפה כתוצאה מחוסר תמיכת הציפויים

27/01/2020 | 11:27 | מאת: מיקה

השיניים המקוריות היו עם זוית כלפי חוץ שהיוותה את התמיכה לשפה. נאמר לי שאין אפשרות לשחזר את הזוית כיוון שהשיניים מושחזות מידי וכדי לבצע זוית צריך לעבות אותם וזה עלול לשבור אותם. ולכן השפה נחתה. ושאם ארצה לתקן זה יניה רק באמצעות כתרים .השאלה האם זה הסבר הגיוני ומה אפשר לעשות לתיקון המצב? זה מאד מפריע לי אסטטית.

ישנם לצערי מספר כשלים לוגים במשפטים שרשמת ( בין השאר - עיבוי חרסינה רק מחזק אותה וודאי לא מחליש אותה) מעבר לכך אין לי כל כך איך לייעץ ללא בדיקה, יש דרך ארוכה לפני כתרים וניתן ליצור הדמיה של התוצאה האמורה להתקבל , גם בפן האסתטי של השיניים וגם מבחינת תמיכת השפה

27/01/2020 | 18:05 | מאת: מיקה

ללא ספק נתת לי תקווה. לי נאמר שכיוון שהשיניים כבר בהשחזת יתר הורדת הציפויים תגרור הורדת חומר שן נוסף ואז לא יהיה מנוס מטיפולי שורש וכתרים כי לא ייותר חומר שן מספיק לציפויים חדשים. יש לציין שההדבקת הציפויים נעשתה על הדנטין ולא יל האימייל שוב בגלל השחזת היתר. אז לפי מה שמבינה ניתן לעשות שוב ציפויים ולתקן את האסטטיקה

בהורדה זהירה של הציפויים עם תשומת לב רבה של הרופא ממש אין הכרח להוריד כמות חומר שן נוספת, במקרים בהם ההשחזה כבר בשכבת הדנטין וישנו חשש מהדבקה חלשה אל הדנטין התשובה היא ציפויי חרסינה היקפיים- ציפויים הקפיים עוטפים את השן ויש פחות משמעות לחוזק ההדבקה

29/01/2020 | 20:59 | מאת: מיקה

שתי שאלות נוספות ברשותך. מאז השחזת השיניים בנוסף לנפילת השפה שהיא עובדתית יש לי תחושה של נפילה של כל השליש התחתון של הפנים. צידי הפנים מרגישים לי מרוקנים והסנטר נראה לי מחודד יותר. האם יש קשר אפשרי בין כל אלו להשחזת השיניים או לציפויים שנראים יותר פנימיים מהשיניים המקוריות או שהכל הוא פרי דמיוני? שאלה שנייה האם אפשר להחליף רק חלק מהציפויים נגיד ארבע שיניים קדמיות ולא את כל השבע? (עלות גבוהה ועוד סבל..) צודה רבה על ההתייחסות והסבלנות!

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה