שאלה בקשר להחלפת כתר בפה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

20/10/2019 | 11:27 | מאת: שרית

הולכים להחליף בקרוב כתר קבוע על בסיס מתכת לכתר זירקוניה שרואים ומפריע כבר את החלודה. מהי הפרצדורה בהחלפת הכתר והאם שמוציאים את הכתר יש סיכוי שנצטרך שוב טיפול שורש או אפילו הארכת כותרת במסגרת הורדת הכתר שלא היה צפוי ולא ראו לא בצילום ולא צפו מראש?

שרית שלום, אם השן עברה כבר טיפול שרש ניתן להעריך ברב המקרים את איכותו מראש , במידה ולא עברה- יתכן ויהיה צורך בטיפול שרש תלוי בין השאר ברמת העששת, כך גם לגבי הארכת הכותרת לעיתים הצורך נקבע מראש אם כבר בצילום נראית עששת עמוקה אך במקרים אחרים גבוליים יותר - הצורך נקבע רק לאחר הסרת הכתר, החלפת כתר הינה פשוטה- מכינים מראש כתר זמני לאחר מכן חותכים את הכתר הקיים ומתאימים את הכתר הזמני בשלב זה ניתן לבדוק בצורה מדוייקת מה יש לבצע בשן

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה