זיהוי כתר בפה שאלה הנושא

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

14/10/2019 | 20:52 | מאת: דני

שלום רב האם ניתן לזהות מהצד כי קיים אצלי כתר? כמובן אם מדובר בכתר איכותי כגון זירקוניה בברכה

דני שלום, לצערי לא אוכל לענות לגבי המקרה הפרטי שלך מבלי לראות את הכתר , ברמה העקרונית אם זהו כתר בודד -בתנאי תאורה מסוימים תמיד יראה הבדל בין הכתר לבין השן הסמוכה

14/10/2019 | 21:49 | מאת: דני

תודה על תגובתך המהירה הם יזהה זאת רק רופא שיניים או כל מי שיתבונן? תודה

אין תשובה כללית הנכונה לכל מקרה אלא התשובה תלויה בכתר הספציפי, בקפדנות הכנת הרופא, כשרון הטכנאי , צבע השיניים הסמוכות ועוד גורמים אשר יעזרו לכתר אחד להראות בדיוק כמו השיניים הסמוכות בעוד כתר אחר יראה לכל אדם כמלאכותי

14/10/2019 | 22:09 | מאת: דני

סליחה על ההטרדה שאלה אחרונה: אמרת בתחילה כי בתנאי תאורה מסוימים תמיד יראה הבדל אז כיצד ניתן שיראה בדיוק כמו השיניים הסמוכות? (כמובן אם הכתר איכותי והטכנאי כישרוני) תודה וסליחה.

מסיבה זו אם אין רצון להתפשר כלל על התוצאה האסתטית אנו נוהגים לבצע במקרים רבים חרסינה על צמדים של שיניים כלומר לבצע לפחות על השן הסמוכהלכתר (אם זו השן המרכזית ) ציפוי חרסינה , ההחלטה על מספר השיניים המטופלות תלויה במיקום השן , במצבן האסתטי של השיניים הסמוכות ובהתאם -או על 3 שיניים נוספות ציפויי חרסינה וכו

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה