כמה שאלות על הגיינה דנטלית.

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

28/09/2019 | 10:18 | מאת: dori

1. היו המון מחלוקות לגבי משחות שמלבינות את השיניים, גם אני הייתי סקפטי עד שראיתי בעיניי 3 אנשים שונים שרכשו משחות הלבנה ופעלו ממש לפי ההוראות ולאחר חודש רואים הבדל משמעותי מאוד. מה דעתך על כך ? 2. רופאים ממליצים על מי פה בשם כלורהקסדין, אבל הבנתי שזה מכתים את השיניים ורק על ידי שיננית ניתן יהיה להסיר את ההכתמה. אך זה אומר שאצטרך לעשות שיננית כל שבועיים, שגם זה לא בריא. כי למיטב הבנתי גם ניקוי אבנית מוריד חלק אפילו אם מינורי מהאמאייל של השן ובכך מחליש את שכבת ההגנה של השן. האם לאמאייל יש אפשרות להתחדש? האם זה לא הכי מומלץ לבצע שיננית על בסיס חודשי? ולמעשה באיזה מי פה מומלץ להשתמש משלל הגוונים השונים? ועוד שאלה נוספת. האם מותר לבצע הלבנת שיניים (אצל הרופא) נוספת בפרק זמן קצר מהקודמת על מנת להגיע למקסימום תוצאה ?

שימוש בכלורוהקסידין מומלץ לשבוע עד 10 ימים ולא לשימוש רוטיני, שיננית לא פוגעת בשיניים אלא לכל היותר מסירה משורשי השייניים שכבת צמנטום הנגועה ברעלנים , מי פה ישנם מסוגים שונים והמומלץ הוא להתאים את השימוש במי פה בהתאם לבעיות הפה, אינני ממליץ על חומרים מסחריים אך אם תשלח לי מייל אשיב לך אמאיל בשכבה החיצונית של השיניים אינו מתחדש [email protected] יש בהחלט אנשים שמגיעים לשיננית על בסיס חודשי אך זאת בהתאם לרמת בעית החניכיים בפה, אין שום בעיה בבצוע הלבנה בפרקי זמן קצרים אך לרב אין בכך צורך

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה