נשיכה שונה לחלוטין. ומספר תחושות.

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

20/09/2019 | 20:20 | מאת: תחושות מוזרות לאחר ניקוי אבנית

דוקטור לפני שבוע עברתי ניקוי אבנית על ידי הרופא שיניים ולא על ידי השיננית. מאותו יום יש לי תחושה די מוזרה בין השני שיניים קדמיות בלסת העליונה. קיים רווח שם, אך מאוד צר. אבל יש מין גירוי שגורם לרצון כל הזמן לגעת שם עם הלשון, או להכניס קיסם שיניים. כאילו יש שארית של אוכל שם. ולא באמת יש שארית. התחושה לאט לאט חולפת אבל זה לא פעם ראשונה שאני עושה ניקוי אבנית אך פעם ראשונה שזאת ההרגשה שאני מרגיש. התחושה הנוספת היא שבגב אותם שיניים, זאת אומרת לא החזית. יש הרגשה של חספוס בשיניים. הם לא חלקות כמו השאר. וגם כשהייתי מפצח גרעינים בעבר. לא הייתי חש קושי מסויים ומהאינסטינקט הייתי פשוט ממקם את הגרעין באותו מקום. עכשיו זה אחרת, אני די מתקשה לפצח גרעינים. ההרגשה מאוד לא נינוחה. מה לדעתך נעשה פה דוקטןר והאם זה נזק בלתי הפיך ?

כל תשובה שאענה ללא בדוקה תהיה ספקולציה בלבד , יתכן שישנן שאריות אבנית בין השיניים והסביר ביותר הוא שבוצעה הסרת אבנית אך ישנן שאריות המצריכות ליטוש בעזרת המכשור המתאים

22/09/2019 | 20:55 | מאת: תחושות מוזרות לאחר ניקוי אבנית

תודה ! אבל מה זאת אומרת מכשור מתאים ? זה ציוד בסיסי שחייב להיות בכל מרפאה לא ? אל תלחיץ אותי, רק שלא עשו לי נזק, או שייפו את השיניים יותר מדי

מיכשור מתאים הינו ליטוש בעזרת מכשיר פרופיג׳ט או בעזרת מברשת ומשחה לאחר הסרת האבנית

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה