שן טיפול שורש-הלבנה או כתר

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

30/01/2019 | 11:54 | מאת: חנה

שלום, שני השיניים הקדמיוןת שלי אחת עברה טיפול שורש לפני כ-3 שנים ונהיתה אפורה ושמו לי כתר אמקס בשן השניה הקדמית שלי -עברה השבוע טיפול שורש . מה כדאי לי ציפוי חרסינה או כתר אמקס. ? ולמה? אם ציפוי חרסינה מה צריך לעשות בשביל שהשן לא תשחיר?

כתר מחייב השחזה רבה של השן ( כ1.5 מילימטר מכל היקף השן ) והתוצאה היא שהכתר יושב על שכבת הדנטין הרכה של השן , בכל כתר גם המדוייק ביותר עם הזמן חודרת עששת וזו יכולה להתפשט במהירות רבה בשכבת הדנטין לעומת ציפוי המצריך השחזה של 0.5 ממ בלבד , בהשחזה לציפוי נשארים בשכבת האמאייל שהיא שכבת המגן הקשיחה של השן אשר מעכבת התקדמות עששת , במקרה הכי גרוע אם לאחר מספר שנים ישנה השתקפות מסויימת של צבע כהה ניתן להחליף את הציפוי

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה