נקודת מגע לקויה בכתר

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

23/11/2018 | 11:28 | מאת: טלי

מהי נקודת מגע לקויה בכתר ומה אפשר לעשות כדי לתקן ואם זאת הבעיה מה הפתרון ואפשר לתקן אם זה בכתר זמני ואם בקבוע ?

חוסר נקודת מגע/ נקודת מגע לקויה הכוונה שכך שאין מגע הדוק בין הכתר לשן הסמוכה ומסיבה זו יתכן ונדחס מזון בין הכתר לשן ועלולה להגרם דלקת חניכיים ואיבוד עצם. אם הכתר אינו מודבק קבוע ניתן לשפר את נקודת המגע ( וכמובן שיש לעשות כן בעתר זמני) אם הכתר מודבק קבוע ניתן להחליפו בכתר חדש או לבצע סתימה בשן הסמוכה ( יזומה) על מנת לשפר את נקודת המגע

23/11/2018 | 22:43 | מאת: טלי

יכול להיות שבגלל זה יש לי כאבים בחניכיים וכל ערב דימומים למרות שדואגת להיגיינה עם חוט דנטלי ,צחצוח וגם מי פה או שאולי הבעיה גם בכתר בעייתי שהחליד ועושה בעיות כי זה כתר חרסינה מאוחה למתכת?

טלי שלום, בהחלט יתכן שנקודות המגע בכתר אינן תקינות ומסיבה זו הדימומים והדלקת ,כתר אינו מחליד , אם הכתר ממתכת לא אצילה יתכן שחרור של חומרים לחניכיים, כתר מדוייק ותקין אינו גורם לדלקת בלי קשר לחומר ממנו עשוי

24/11/2018 | 09:32 | מאת: טלי

אם זה המקרה בוטדאי שאדע סופית עוד כמה ימים שיראו אבל אם זאת הבעיה כדאי להחליף כבר את הכתר שהוא קבוע כימיש שם סוגבשל שקע גם כנראה מהשחיקה שלי כי בכתרים האחרים אין כדאי כבר להחליף לכתר אחר יותר בריא לחניכיים?

בכל מקרה אם יש ספק כדאי לעבור לכתר זמני ולאבחן מה מקור הבעיה, כל זאת בתנאי שמבוצע כתר זמני מוקפד ומדוייק אשר בעצמו בוודאות לא יצור בעית דלקת חניכיים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה