שאלה בקשר לסגירת רווחים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

21/07/2018 | 16:31 | מאת: רעות

מה עדיף בסגירת רווחים דרך בצורה אסתטית או בדרך של יישור שיניים. פשוט אמרו בדרך של השלמת חומרים במצבי לא בטוח שכדאי גם ששוחקת שיניים ומבנה שיניים קטן וגם בגלל שהחומרים האלה לפעמים נוטים להשבר אז במצבי עוד יותר יש סיכוי לכך ואמרו שעדיף בצורת יישור רק רוצה להבין איך סוגרים רווחים בדרך של יישור כמה זמן יכול לקחת כל התהליך וגם לגבי הסוג השני סיכוי להישברות במיוחד לאדם ששוחק גדול יותר זה נכון? וכמה זמן אורך התהליך בציפויים.

רעות שלום, התשובה איזו מהדרכים עדיפה אינה כללית אלא תלויה במקרה , יש מקרים בהם נכון לבצע יישור שיניים ואחרים המתאימים לסגירה בעזרת ציפויי חרסינה , ישנם מקרים בהם אנו גם משלבים בין שתי השיטות - ראשית מצמצמים את המרווחים בעזרת יישור שיניים ולאחר מכן מבצעים ציפויי חרסינה, ציפויי חרסינה הינם מאד חזקים והסיכוי לשבר אינו גדול , במקרים בהם מאובחנת האפשרות לשחיקה או הידוק שיניים -בכל מקרה יש צורך בסד לילה

22/07/2018 | 23:11 | מאת: רעות

אם צריך שילוב בין השניים או רק סוג אחד למי מהנכון ללכת קוגם לייעוץ למומחה ליישור שיניים או רופא כללי מי מחליט איזו שיטה עדיפה כי הבעיה ביישור לא נראה לי שאהיה מבוגלת ללכת עם כל מיני אביזרים עד שיסגרו הבנתי שבצורה של יישור זה יכול לקחות המון זמן אפילו מעל שנה .

הכי נכון למצוא רופא עם ידע ונסיון בתחום האסתטיקה הדנטלית שידע לבנות לך את תכנית הטיפול הנכונה , הוא זה שצריך במידת הצורך להפנות אותך ליישור השיניים אם זה יישור מלא, יישור חלקי ולאחריו ציפויי חרסינה או השלמות עם חומרים מרוכבים או ללא יישור שיניים כלל וסגירת המרווחים רק בעזרת ציפויי חרסינה או חומרים מרוכבים, לעיתים קרובות מבוצעת קודם הדמיה ורק לאחריה ניתן להגיע למסקנה לגבי התוצאה הצפוייה להתקבל ללא יישור שיניים , כמובן שטרום כניסה לתהליך

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה