2 שאלות: כתרים בטכנולוגיה ממוחשבת וטיפול שיניים לחולה דמנטית

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

16/05/2018 | 19:34 | מאת: גילי

ד"ר אמיד, 2 שאלות אני מפנה אליך: (1) אני זקוקה לכתרים, כולל בשיניים קדמיות והרופא שיניים עושה אותם בטכניקת המחרטה הממוחשבת של cerec, הכל בתוך המרפאה. אשמח לדעת האם אתה ממליץ על כתרים בטכניקה זו, האם הם אמינים, אסתטיים ועמידים, או שעדיף כתרים בשיטה המסורתית והותיקה? (2) שאלה עבור סבתי המבוגרת מאד הלוקה בדמנציה, היא סובלת ממחסור בשיניים ומצב חניכיים רעוע, היא מתקשה באכילה. איזה פתרון יכול לעזור לה, הבנו שלא מתאים במצבה לעשות שתלים, מה כן יוכל קצת לעזור לה (יש לציין שהיא עצמאית באכילה, ומסוגלת לאכול כל דבר).. האם יש רופאי שיניים שמסוגלים לטפל בחולה במצב כזה, שרמת שיתוף הפעולה איתה קטן מאד? תודה רבה מראש על הסיוע והמענה! גילי

גילי בקר טוב, מעבר לשתי האופציות שציינת ישנה גם אופציה שלישית- כתרים מתקדמים (בטכניקה ממוחשבת) המיוצרים בידי טכנאי אמן מוכשר במעבדה, אופציה זו הינה המועדפת במידה והינך מעוניינת ברמת הביצוע והאסתטיקה הגבוהה ביותר, רופא שיניים מוכשר ככל שיהיה אינו מחזיק במרפאתו את כל שלל האמצעים הקיימים בידי טכנאי במעבדה ואינו מסוגל לצור את היצירות המדוייקות היפות והאסתטיות הנוצרות בידי טכנאי מחונן, אם חייבים (מסיבות של נוחות בלבד) להסתפק בכתרים המיוצרים במרפאה כדאי שיהיו אלו כתרים אחוריים באיזורים בהם ניתן להתפשר על אסתטיקת הכתרים, אני נוהג לשלוח את המתרפא למעבדה לשתים-שלש פגישות לפחות מתוך חשיבות התוצאה האסתטית ומבט של הטכנאי על הפה והחיוך מעבר למבט שלי . ישנם רופאי שיניים ה"מתמחים " בטיפול בחולים גריאטרים , חלקם גם מגיעים עם ניידת לבית המטופל,אם תשלחי לי מייל אתן לך שם של רופא המתאים לטיפול בסבתך [email protected]

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה