טיפול אסתטי לאחר הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

16/01/2018 | 23:11 | מאת: אן

ד" ר רוני, שלום. אני בת 29 ועברתי הקצעת שורשים אתל פריודונט בעקבות דלקת בחניכיים. בעקבות כך נחשפו רווחים בין החניכים לשיניים (עקה כך שהשורש של השן נחשפה אחרי שהאבנית נוקתה). מאז אני מתביישת לדבר, מאחר והרווחים הם בשיניים הקדמיות העליונות והתחתונות. אלו חורים ממש גדולים, כך שחברים לעבודה חושבים שמדובר בלכלוך שחור נתקע בין השיניים, ומעירים לי על כך. הביטחון העצמי שלי ממש התערער ואני מעוניינת לדעת האם יש טיפולים אסתטיים של "מילוי חניכיים" שיכולים למלא את הרווחים בחניכיים שנוצרו אצלי? או יישור שיניים שיכול "לדחוף" את השיניים עמוק יותר לתוך החניכים כך שהשורש שלהן יהיה פחות חושף ואז הרווחים יעלמו? אודה לעזרתך.

אן שלום, ישנן מספר אפשרויות לטיפול ב"מרווחים השחורים" והאפשרות צריכה להיות מותאמת למקרה , ניתן בהחלט לשקול את האפשרות האורתודונטית ,במקרים מסוימים ניתן למלא את המרווחים שנוצרו בעזרת חומרי סתימה בצבע השן, ניתן לצפות את השיניים בציפויי חרסינה או לחילופין לבנות תוספות קטנות מחרסינה למילוי המרווחים ,במקרים מסוימים ניתן כמובן לבצע השתלת חניכיים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה