לאחר ניתוח חניכיים והמשך

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

15/12/2017 | 22:41 | מאת: יערה

רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוח בחניכיים הארכת כותרת מותר לצחצח את המקום בין אם תפרים רגילים או נספגים או שכדאי אם מוציאים את התפרים אז אז או שאם תפרים נספגים כדאי לחכות כבר לריפוד הכתר הזמני ושאריות התפרים או שזה יותר מדי זמן ופחד שיווצר במקום חיידקים אם לא אצחצח זמן כזה? ושאלה שניה אחרי כמה זמן לאחר הניתוח חוזרים לשיקום נאמר איזה חודשיים בערך אולי קצת יותר והאם סופרים מהניתוח או מריפוד הכתר הזמני?

יערה שלום, בדרך כלל ניתן לצחצח באיזור הניתוח בעדינות לאחר מספר ימים מהארכת הכותרת, את התאמת הכתר הזמני אפשר להתאים בעדינות לאחר הוצאת התפרים אך ממתינים כ 6-8 שבועות לפני לקיחת מידות לכתר קבוע

16/12/2017 | 23:38 | מאת: יערה

ומותר לפני הוצאת התפרים פוחדת שמשהוא ישתבש שלא ייפתחו לא כדאי או להוצאת התפרים אם יעשו רגילים או אם זה נמסים אז לאחר שבוענאשאל בכל מקרה את המנתח פשוט רציתי לגעת מה נהוג בדרך כלל כי אחרי ניתוח השתלה /עקירה וכו נאמר שכדאי פחות לגעת עד הוצאת התפרים אז אולי כדאי גם פה שלא אעשה נזק.

אם יש חשש מהצחצוח- ניתן לשטוף את הפה לפחות פעמיים ביום עם תמיסת שטיפה המכילה כלורוהקסידין

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה