שאלת המשך בקשר לציפויי שיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

04/09/2017 | 11:17 | מאת: יעל

ד"ר אמיד, תודה רבה על התשובה המושקעת והמפורטת שלך בקשר ללומינירס מול כתרים. האם אפשר לשאול מה שם הציפויים שאתה משתמש בהם? בכמה פגישות יש צורך על מנת להתאים אותם? האם אלו ציפויים בלתי הפיכים, ומה עושים אם למשל מתפתחת דלקת חניכיים שנגרמת בשל הציפויים, האם יש כן אפשרות להסירם? תודה רבה על עזרתך!

יעל שלום, תשובתי לא התייחסה רק לציפויי לומינירס לעומת כתרים אלא לציפויים ככלל לעומת כתרים (בכל מקרה שבו ניתן לוותר על כתרים) אני משתמש במספר סוגי חומרים לצורך ציפויים בהתאם למקרה מכיון שהצרכים שונים בין כל מקרה ומקרה , אינני נוהג להמליץ בפורום על חומרים מסחריים ולכן לא אציין את שמות החברות השונות , הציפויים לאחר הדבקתם אינם הפיכים ולא ניתן להורידם עצמאית מהשיניים , אך ציפויים הבנויים נכון ומדויק ביד מיומנת ומודבקים נכון אינם גורמים לדלקת חניכיים, ניתן להסיר את הציפויים אך ורק בעזרת חיתוך וכמובן שיש צורך לאחר מכן לבצע ציפויים חדשים , מספר הפגישות תלוי ברופא-טכנאי ובטכניקת העבודה שלהם , אני נוהג לעשות תיאום ציפיות בעזרת שימוש בהדמיה על מחשב במעבדה, הדמיה עם שעווה , הדמיה עם חומר פלסטי בפה (כל אלו במקרים בהם נדרש לשנות את צורת השיניים ) , הכנת השיניים ולקיחת מידות, שתי פגישות אצל הטכנאי (בחירת צבע ופיניש) ולאחר מכן הדבקה בפה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה