שן קדמית לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

30/03/2017 | 13:46 | מאת: שירה

שלום רב ותודה מראש שן קדמית שעברה טיפול שורש לפני 16 שנים, מעט אפורה, לפני 10 שנים בצעתי הלבנה פנימית בה נעשה פתח אחורי בשן ולשם הייתי מכניסה ג'ל חמצן עד להשגת התוצאה הרצויה הפתח נסגר לאחר מכן, העניין שהשן שוב מעט אפורה, מידי פעם אני מבצעת הלבנה חיצונית שמעט עוזרת, העניין הוא שיש לי שיניים ממש מושלמות בצורתן אך הצבע של השן מפריע לי, הרופא המטפל אמר שאם נפתח שוב את השן להלבנה זה יכול לסכן אותה למרות שהטיפול שורש מצויין ונשאר המון חומר שן. אני מפחדת שציפוי על השן או כתר ישנה לי את מבנה השן את קו החניכיים ואת החיוך, והכי מפחדת שזה יראה לא טבעי, אשמח לדעתך בעניין, תודה רבה מכל הלב

שירה שלום, החשש שלך בהחלט מובן , לא ברורים לי מספר פרטים באינפורמציה שציינת-לא את אמורה להחדיר חומרי הלבנה אל השן בהלבנה פנימית , יתכן שהתנסחת כך בטעות אך רופא אמור להחדיר את החומרים ובמרפאות בדרך כלל ישנם חומרים בריכוז גבוה שהינם מאד אפקטיביים, אין שום הבדל בין הלבנה פנימית בפעם הראשונה , שניה, שלישית וכו כך שלא ברור למה נאמר לך שכבר ישנה סכנה לשן, בכל הלבנה יש סכנה מסוימת לספיגה אך אין יותר סכנה בהלבנות נוספות, כמובן שצריך לקחת בחשבון שלא בכל מקרה ההלבנה תביא לתוצאות מספקות , אם ישנו מספיק חומר שן ממש אין סיבה לבצע כתר וישנם היום חומרי חרסינה מעולים וטכניקות שמרניות (מבחינת שימור חומר שן) מתקדמות של ציפויי חרסינה וציפויי חרסינה היקפיים שבהחלט יכולים לתת מענה מצוין לבעיה האסתטית , כמובן שנדרשים רופא וטכנאי עם אוריינטציה אסתטית ברמה גבוהה לתת מענה, גם אם בעיית הצבע הינה בשן אחת בלבד -במקרים רבים מבצעים ציפוי חרסינה לפחות על גבי שתי השיניים מכיון שהאור אינו נשבר דרך החרסינה בדומה לשבירתו דרך אמאיל השן הטבעית ולכן כדי לקבל מאפיינים זהים -מבצעים ציפוי חרסינה גם על השן הסמוכה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה