סגירת רווח בין שיניים קידמיות

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

27/02/2017 | 11:53 | מאת: שיר

ביתי בת ה 16 מעוניינת לסגור את הרווח בין שתי השיניים הקידמיות. בפגישה עם אורתודנטית נאמר לנו כי ניתן לעשות גשר אך כשיוסר הרווח יפתח ועל כן מומלץ גשר פנימי קבוע. קראנו שיש אפשרות ל"פיסול שיניים" -הרחבת השיניים לשם סגירת הרווח. האם ניתן לעשות בגיל 16, לכמה זמן זה מחזיק ומה עלויות ממוצעות של פרוצדורה כזו ? האם ניתן לבצע במרפאה של כללית סמייל ? תודה

שיר שלום, סגירת מרווחים מחייבת תכנון והדמיה מדוייקים על מנת לא לצור שיניים בגודל או פרופורציות לא נכונות וחריגות , במקרים רבים משלבים טיפול אורתודונטי חלקי יחד עם טיפול שיקומי (למשל אם ישנו מרווח אחד גדול מחלקים אותו למספר מרווחים קטנים שוים עי אורתודונטיה ולאחר מכן סוגרים את המרווחים, סגירה טובה של מרווחים מבוצעת בעזרת ציפויי חרסינה אך נהוג לבצע לאחר סיום צמיחת הפנים (בסביבות גיל 18) במקרים בהם יש צורך בטיפול לפני גיל זה מבצעים לרב שחזורים מחומרים מרוכבים ואם יש צורך מוחלפים אלו בחרסינה לאחר גיל 18

01/03/2017 | 07:58 | מאת: ד"ר רוני אמיד

המשך- אין מחיר ממוצע לטיפול, כל רופא מתמחר לפי עלויותיו , רמת התמקצעותו והזמן שמקדיש לטיפול, בדרך כלל אלו גם הפרמטרים שיקבעו את שרידות הטיפול לאורך זמן, כדאי לבצע את הטיפול במרפאות המתמקצעות בטיפולי אסתטיקה דנטלית על מנת להבטיח מקצועיות הרופא ושימוש בחומרים איכותיים ומתאימים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה