האם צריך ניתוח הארכת כותרת

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/01/2017 | 17:30 | מאת: לילך

רציתי לדעת מה הסיכוי שצריך הארכת כותרת גם בכתר חרסינה. כי כרגע מעריכים שכתר חרסינה כן אפשר אבל יכול להיות שגם לכתר חרסינה יתברר שאין מקום וצריך הארכת כותרת למרות הערכה שכן יש מספיק אבל יכול להיות שאחרי שבסיס החרסינה יגיע יראו משהו אחרת במיוחד שהכתר הזמני ממש קטן ודק ונפל כבר ולא נוח ולוחץ ומרגישה קצת לא מתאים למרות שממש עשו את כל ההתאמות והשינויים האפשריים ואי אפשר לעשות אחרת , וגם אם זה לא נוח ונופל האם לכתר הרגיל מחרסינה יש סיכוי להיות יציב יותר או שאם זה נפל ולא מרגיש בנוח גם הקבוע יהיה בעיה איתו. וחוץ מזה הבנתי שלכתר כזה צריך פחות מקום כי אין מתכת האם זה נכון והמקום בהרבה פחות צריך מכתר מתכת האם זה נכון ואם כן כמה צריך לכתר חרסינה לעומת כתר מתכת? וחוץ מזה יש איזשוהו הבדל בפעולות של כתר חרסינה , גם עושים אחרי שמגיע חלק מדידה וצילום ובדיקה וכל זה , והאם יכול להיות שמשהו ישתבש במהלך המדידות בגלל הגובה של המקום?

לילך שלום, ההערכה אם צריך הארכת כותרת מתבצעת לפני לקיחת המידות , גןם אם יש ספק רצוי לבצע הארכת כותרת עלך מנת ליצור את התנאים הטובים ביותר לכתר, כתר קבוע מצריך לפחות מילימטר וחצי עובי גם אם הינו ללא מתכת, חייבים להעריך מראש אם יש מקום ובוודאי שהתהליך יכול להשתבש אם אין מספיק מקום

28/01/2017 | 16:34 | מאת: לילך

ובמקרה וחשבנו שכן , בשלב המדידות הראשונות של החרסינה והצילום עם החרסינה בפה זה ייתן בטוח תמונה מלאה אם צריך או לא אפילו אם עשינו את המדידות ורואים שזה לא יצליח ללא הניתוח.

לילך שלום, אין פה " חשבנו " מי שצריך להמליץ על תכנית הטיפול זה הרופא המטפל, ניתן לראות בעין את הצורך בהארכת כותרת ובוודאי שההחלטה האם לבצע או לא מתבצעת לפני לקיחת המידות מכיון שלאחר הארכת הכותרת ישנם שינויים בחניכים ובעצם

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה