שיקום לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

05/01/2017 | 12:56 | מאת: שירה

אני אחרי טיפול שורש אצל מומחה שגמר בשן טוחנת עליונה הכי אחרונה (לא בינה) אמר שלא בטוח שכדאי יהיה לשים כתר אולי רק מבנה מה דעתך בנושא לא מסוכן רק מבנה אשאל את הרופאה המשקמת ונתייעץ אבל במיוחד שאני גם שוחקת ופוחדת שהסיכוי לשבירה יותר גדול ועד שיעשו סד בגלל עוד משהוא יעברו כמעט חצי שנה לפחות מהה דעתך יש מצבים שעושים רק מבנה או שמומלץ כתר וברור שאתייעץ עם הרופאה ונחליט ביחד.

שירה שלום, לא ניתן להשאר רק עם מבנה אך אם נשאר מספיק חומר שן ניתן לבצע onlay(בעברית מילואה) המשלים את חומר השן החסר והשן יכולה להמשיך לתפקד בהצלחה מבלי לבצע כתר

06/01/2017 | 17:26 | מאת: שירה

מה זה שחזור המילואה הזה והאם זה מתאים לכל סוג של שן או רק סוג מסוים של שיניים ? והאם זה חזק כמו כתר כי גם הנני חורקת שיניים ובמצב כזה עדיף יותר מבנה וכתר?

מילואה הוא השלמת חרסינה לחומר השן החסר ( סתימה מחרסינה ) , האינדיקציה לביצועו הינה האם קיים מספיק חומר שן ובמקרה כזה חבל להשחיז את השן לכתר וניתן להסתפק בטיפול שמרני יותר , ככל שדוחים את הכתרת השן בכתר כך יש לה סיכוי גדול יותר לשרוד עתידית

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה