סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

09/01/2014 | 22:15 | מאת: חיה רבקה

אימי בת 59 חולת סרטן לבלב נוירואנדוקריני עם גרורות לכבד מטופלת בציספלטין וגם 5FU וההשפעה של הטיפול לא מעודדת במיוחד קראתי שזרעי קצח יעילים וגם תה עלי פפאיה וגם צמח הגביולה מה כן מתאים למצב שלה? מה יכול לעזור? וגם באיזה מינון? והאם אפשר לקחת במקביל לטיפולים כימוטרפיים? זקוקה נואשות להדרכה ולהכוונה

גידולים נאורואנדוקרינים הם גידולים נדירים יחסית. אין ספרות על טיפולים מיוחדים בתוספים בגידולים נאורואנדוקרינים אך ניתן לקבל טיפולים כלליים הכוללים אנטיאוקסינטים, ויטמינים אחרים, צמחי מרפא, פטריות מרפא וחומרים מיוחדים אחרים. ניתן לתת חומרים למניעת תופעות לוואי נאורולוגיות כמו חומצה אלפא ליפואית וויטמין E. רצוי לשמור על תזונה נכונה ולעשות פעילות גופנית מסודרת. אין מניעה לשימוש בתוספי מזון במקביל לכימותרפיה ואפילו רצוי. ד"ר יוסף ברנר

16/01/2014 | 11:08 | מאת: שלמה גוברמן

שלום רב חיה רבקה, אם הציספלטין וה - 5FU לא יספק את הסחורה, ובהנחה שהגידול הוא בדרגת התמיינות בינונית-גבוהה, שוחחו עם האונקולוג על אפשרות שימוש ב - (CAPTEM (capecitabine and temozolomide אולי כדאי כבר עכשיו במקביל לעשות בדיקת מטילציה כדי לחזות אם יש סיכוי לתגובה טובה ל - טמודל (temozolomide). מכיון שנוירואנדוקריני הוא ווסקולרי מאוד יחסית, הייתי שוקל שילוב של מעכבי אנג'יוג'נזה מהרפואה ה"אלטרנטיבית", עם parp inhibitors כמו: quercetin, Niacinamide ואולי גם doxycycline בשילוב עם (DHA (Docosahexaenoic acid. ה - parp inhibitors יעבדו סינרגטית עם הטמודל (במידה ואכןיעשה בתרופה שימוש) שתוקף את ה - DNA בתאים הסרטניים. ישנם בהחלט דברים נוספים מהרפואה "האלטרנטיבית" שראוי לשקול שימוש בהם, אולם ללא היכרות עם המקרה הספציפי, אני מעדיף שלא להמליץ באופן פרטני.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן