לד"ר ברנר

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

21/10/2013 | 12:41 | מאת: אתי

לפני שנתיים ורבע עברתי ניתוח משמר שד. הגידול היה מעל 6 ס"מ ללא גרורות. הוצאו 13 בלוטות מבית השחי, ונמצאה בלוטה אחת נגועה בת חצי ס"מ. עברתי הקרנות, ונטלתי טמוקסיפן למשך 10 חודשים. בדיקת אונקוטייפ קבעה שאם אקח טמוקסיפן, אחוז ההישנות הוא 10 אחוז למשך 10 שנים. הפסקתי לקחת את הטמוקסיפן בשל תופעות לוואי. אני נוטלת תוספי תזונה ונעזרת לשם כך בספרך. רציתי לדעת מה הסיכון להישנות כעת לאחר שכבר 10 חודשים איני נוטלת טמוקסיפן. תודה!

בנותנים שהבאת, גידול מעל 5 ס"מ ובלוטה אחת עם תאי גידול, הייתי ממליץ כן להשתמש בטיפולים הורמונליים. באם אינך סובלת את הטיפול בטמוקסיפן, את יכולה להשתמש בכדורים הורמונליים כמעט ללא תופעות לוואי כמו פמרה או ארומזין. אנא פני אל האונקולוג/ית שלך לשם קבלת טיפול זה. במקביל, השימוש בתוספי מזון, תזונה, פעילות גופנית וטיפולי גוף-נפש מפחיתים במידה משמעותית את סיכויי ההישנות. רצוי לשלב גם את הטיפול ההורמונלי וגם את הטיפולים המשלימים כדי להקטין למינימום את סיכויי ההישנות ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן