טיפול אלטרנטיבי לסרטן השחלות

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

16/11/2004 | 06:02 | מאת: אילן

גובי שלום, קראתי בעיון את ההקדמה לסיפרך, הייתי רוצה לשאול האם היית ממליץ, ללא חשש, על התחלת טיפול אלטרנטיבי בסרטן השחלות קודם להתחלת טיפול כימוטרפי. אשמח אם תבסס תשובתך על מחקרים שנעשו בנדון המוכיחים סטטיסטיקה חיובית בנושא הטיפול האלטרנטיבי בסוג סרטן זה. אודה לתשובתך אילן

16/11/2004 | 09:41 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום אילן, כל שאני יכול לומר הוא, כי אם אצלי היה מתגלה סרטן שחלות, אני הייתי בוחר בטיפולים אלטרנטיביים ולא בכימותרפיה (אולי כן בכימותרפיה מסוגIPT) עם זאת, אני מעולם לא מנווט מטופלים או משפיע עליהם שלא לקבל טיפולים כימותרפיים או טיפולים קונבנציונאליים אחרים. אני מצייד אותם במידע וכלים. את ההחלטה הם צריכים לקחת בעצמם. יותר מכך, אין לי התנגדות גורפת לכימותרפיה או הליכים קונבנציונאליים אחרים. כל דבר צריך להישפט לגופו של עניין. אומר לך יותר מזה, אם מגיע אלי לדוגמא מטופל עם סרטן לויקימיה מסוג AML ואומר כי הוא רוצה לנצח את המחלה הספציפית הזאת באמצעים טבעיים בלבד, אני אסביר לו כי זה יהיה כמעט בלתי אפשרי וכי סיכוייו להשיג זאת ללא השתלת מוח עצם הם נמוכים ביותר. חשוב גם להבין כי גם במצבים בהם אנשים בוחרים כן לעבור טיפולי כימו ו/או הקרנות יש חשיבות מכרעת לטיפולים האלטרנטיביים במקביל. מי בסופו של דבר יקח את הקרדיט לכך שהמטופלת ניצחה וחיה הרבה יותר מהמצופה זה פחות חשוב. חשוב שזו תהייה התוצאה שתושג. "הסרטנים המגיבים טוב לכימותרפיה הם: קוריוכרצינומה, לויקמיה מסוג ALL, לימפוסרקומה, (הודג'קין, בורקיטץ ולימפומות אחרות), סרטן אשכים אמבריוני, וילם (נפרובלסטומה), סרקומה ע"ש אווינג, רבדומיוסרקומה, רטינובלסטומה ומספר נוסף של סרטני ילדים נדירים. בנוסף לכך, כימותרפיה היא בעלת יעילות בינונית בלבד בסרטנים כמו: ריאות, ושחלות. לעומת זאת, בכל שאר הסרטנים, כימותרפיה אינה אפקטיבית. נהפוך הוא כפי שכבר הוזכר, היא הורסת את רשת הבטחון היחידה שיש לחולה, קרי – המערכת החיסונית שלו. " 2% - 4% בלבד מסה"כ הסרטנים מגיבים לכימותרפיה" (ראלף מוס PHD). בנושא שאלתך לגבי מחקרים בטיפולים אלטרנטיביים, אין כאלה. אין תמריץ ליצרניות התרופות לחקור אותם. יותר מכך, חברות אלה מרגישות מאוימות כלכלית על ידן, וחוששות לאבד את ההגמוניה. מה שכן יש, זה הרבה עדויות של אנשים (כולל שמותיהם כתובותיהם, מספרי הטלפון שלהם והקליניקות או המטפלים שטיפלו בהם) אשר הבריאו כליל או הגיעו לרמסיות ארוכות תוך שימוש בטיפולים אלטרנטיביים. על אלה ניתן לקרוא בכלי הנהדר הנקרא אינטרנט. ניתן גם ליצור עם חלק גדול מהם קשר אישי ולקבל מהם מידע מיד ראשונה. אני מצרף עבורך, ועבור אחרים המעוניינים בכך, קישור לאתר אחד בו תמצא רשימות כאלה. ברשימת המנצחים לפי סוגי הסרטן, תמצא שם גם רשימה של מנצחות סרטן שחלות. http://www.brave-souls.com/speak-with-survivors/ ממליץ לך לרכוש את ספרי. ההקדמה חשובה אולם היא רק חלק קטן ביותר. לעומת זאת, אני רוצה להאמין כי קריאה של כולו תצייד אתכם ביותר מידע וכלים להמשך מחקר משלכם.

16/11/2004 | 21:20 | מאת: אילן

גובי שלום, ראשית תודה, שמי אילן בן גל תחום העיסוק שלי תוספי מזון טבעיים לבע"ח בעיקר תוספי מזון פרוביוטיים. הנני מוסמך הפקולטה לחקלאות האוניברסיטה העברית, תחום ההתמחות "הזנת בעלי חיים". קרוב ל-15 שנה אני מנסה להוביל גישה שונה בטיפול במחלות של בע"ח. עיקר הגישה טיפול מניעתי ע"י תוספי מזון טבעיים, וטיפול נקודתי בתרופות בהתאם לצורך. התנגדות רבה לגישה גיליתי בקרב קולגות ובקרב רופאים וטרינרים. רק לאחרונה קיימת התיחסות לנושא. שמחתי לגלות שיזמת התענינות בנושא בתחום ההומני, כה לחי! ידידה חלתה בסרטן בשחלות ונכנסת לסידרת טיפולים קובנציונלים. טיפין טיפין אני מציין בפניה אפשרות של שילוב, אני מקווה שאני נוהג נכון, נסיוני עם בע"ח נותן בי את האמונה שאכן שילוב עם תוספים משלימים יתרום למלחמתה. אני מודה לך , ומאמין שכמוני אתה מקדיש לאיסוף כל פיסת מידע שמאפשרת להתבסס. תודה . אילן

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן