טמוקסיפן וויטמין E ותוספים

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

15/04/2013 | 08:38 | מאת: דנינדין

האם ניתן לשלב טמוקסיפן וויטמין E ? הבנתי שיש המלצות לא לשלב בינהם ומאידך יש המלצות כן לשלב באספקט מניעת פקקת וורידים. מה ההמלצה העכשווית ואם כן. מה המינון היעיל? האם יש תוספים נוספים שמומלץ לקחתם בשילוב עם טמוקסיפן.

להלן ההמלצות לשילוב עם טמוקסיפן שתוכלי למצוא בספרי "תעצרו את הברטן אני רוצה לרדת" (הוצאת מודן) . תולי לראות שרצוי לשלב ויטמין E GLA: תוספת של GLA לטמוקסיפן משפרת את התוצאות של טיפול זה. מלטונין: משפר יעילות של טמוקסיפן במניעת חזרות של סרטן שד. אנטיאוקסידנטים: טמוקסיפן עובר מטבוליזציה על-ידי מערכת 450P שלכן אינה פנויה לטפל ברדיקלים חופשיים. עקב כך יש להוסיף אנטי-אוקסידנטים. ויטמינים C ו E: טמוקסיפן גורם לעלייה משמעותית ברמת הטריגליצרידים. מתן ויטמינים C ו-E במקביל גורם לבלימת העלייה ברמת הטריגליצרידים. חומצה רטינואית: השילוב של חומצה רטינואית עם טמוקסיפן משפר את הקשר הבין-תאי ומגביר בכך את ההשפעה האנטי-טומורלית של טמוקסיפן. בניסוי קליני בפאזה I ניתן אליטרטינואין, נגזרת של חומצה רטינואית, יחד עם טמוקסיפן לחולות שטופלו בטמוקיספן לפני כן ללא הצלחה. שתיים מבין תשע החולות שהשתתפו בניסוי הגיבו בצורה משמעותית. גנסטאין:רצוי להימנע משימוש בגנסטין בזמן טיפול בטמוקסיפן. שמן פשתן:בניסוי מעבדה נמצא כי שמן פשתן מחזק את פעולת הטמוקסיפן. קוהוש שחור: משפר את הפעולה האנטיסרטנית של טמוקסיפן. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן