כימותרפיה לאחר "וויפל"

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

31/12/2017 | 19:09 | מאת: גבי

לאשתי (בת 47) התגלה לפני כחודשיים וחצי גידול סרטני בראש הלבלב שיצר חסימה (וצהבת) היא עברה ניתוח "וויפל" ממושך ומורכב שבמהלכו הוסר הגידול בשלמות (2 ס"מ) יחד עם כיס המרה והתרסריון. בבדיקה הפתולוגית התברר שכל בלוטות הלימפה והרקמות מסביב נקיים המליצו לנו על טיפול כימותרפי במשך חצי השנה הקרובה של גמזר + קסלודה אני מאמין שאין צורך במצב הנוכחי בטיפול קשה זה, וכדאי להסתפק בבדיקות דם תקופתיות ובמקביל שינוי מהותי בחיים שכולל שינוי תזונה, טיפול רגשי, פעילות ורפואה משלימה. אשתי התחילה בטיפולים רגשיים, יוגה, דמיון מודרך, הליכות, שינוי תזונה ולקיחת תוספי תזונה. אך היא חוששת מאוד לא לקחת כימותרפיה ונוטה להתחיל את הטיפול סוף שבוע הבא למרות שבבדיקת דם המרקרים (CA19.9 = 3.7) נמוכים ללא עדות לממאירות, כנ"ל גם הסיטי מאתמול תקין. אני מנסה נואשות לשכנע אותה לא לעשות כימותרפיה ללא הצלחה. ניסיתי גם למצוא ללא הצלחה, אונקולוג שיסכים לטיפול בשיטת הכימותרפיה המטרונומית שמסתמנת כיעילה ופחות מסוכנת... מיואש... ולא יודע מה לעשות. אשמח לשמוע את דעתך גבי

טיפול מונע (אדג'ובנטי) לאחר ניתוח וויפל בגמזר + קסלודה מעלה את משך החיים הממוצע של החולים ב כ 5 חודשים בהשוואה לחולים שלא קיבלו טיפול כימותרפי זה ומעלה את מספר החולים שנותרו בחיים לאחר 10 שנים ב 5%. לפי נתונים אלה אשתך צריכה לשקול את רצונה לקבל או לא טיפול כימותרפי לאחר ניתוח. בכל מקרה ממליץ במקביל על שמירת תזונה נכונה, פעילות גופנית, טיפולי גוף-נפש כמו דמיון מודרך והילינג ונטילת תוספי מזון. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן