לימפהפרס

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

24/09/2010 | 12:23 | מאת: יעל

אמי סובלת מלימפאדמה כבר שנים .יש לה בעיות נוספות כגון אי ספיקה ורידית, אי ספיקת לב, אסטמה ועוד כאלה ואחרות. כמו כן אמי מטופלת בקומדין. לפני שנתיים מצב הרגליים של אמי הלך והחמיר וכרגע יש לה ממש "רגלי פיל". בייעוץ לאחרונה עם פרופ זליקובסקי הוצע לה טיפול במכשיר לימפהפרס שכרוך ביום אישפוז ולאחר מכן גרב אלסטית. האם טיפול זה יכול להזיק באיזה שהוא אופן? האם בטיפול זה יש סכנה ללב? האם מכשיר זה ממש מוריד נפיחות, עד לדרגה שהרגליים יראו נורמלי? אודה לתשובתכם המהירה. חג שמח ומבורך.

ליעל שלום, אני מאמינה שפרופ זיקובקסקי מכיר את האבחנות של אימך וקבל החלטה לטיפול בהתאם. אנחנו, הפיזיותרפיסטים המטפלים בלימפאדמה, משלבים את הלימפאפרס בטיפול יחד עם עיסוי לימפטי, חבישות לחץ ותרגילים. יש מכשירי לימפאפרס חדשים אשר מפעילים לחץ נמוך בצורה שמאוד דומה לעיסוי הלימפטי. האם אימך ניסתה טיפול פיזיותרפיה לימפטית לפני שפנתה לפרופ זליקובסקי? אם לא, הייתי מתייעצת איתו האם לדעתו יש מקום לנסות קודם לטיפול אשר מציע. לגבי נזקים: אם השרוול של הלימפאפרס מגיע רק עד המפשעה תיתכן הצטברות של נוזל בחלק העליון של הרגל. רצוי להשתמש בשרוול בצורה של מכנס שמגיע מעל המותנית. שימוש בלימפאפרס במשך הרבה שעות גורם להגברת החזר הדם הוורידי ללב ודרושה עבודה מוגברת של הלב. לכן, להבנתי, הטיפול נעשה באשפוז ובהשגחה. איני מכירה את תוצאות הטיפול אבל אני סבורה שכל שיפור אשר יושג ישמר רק אם תגרוב לאורך זמן גרב לחץ שמוזמנת לפי מידה (made to measure). בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)