דימוי גוף בעקבות למפאדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

14/07/2019 | 17:45 | מאת: יהודית

מה ניתן לעשות עמ"נ לשפר את דימוי הגוף ולהגיע להשלמה ולחיות ללא תסכול מתמיד בעקבות לימפאדמה ברגל

שלום יהודית תודה על העלאת הנושא, רבים נמצאים במצבך - אינך לבד. בפורום זה אנו עוסקים בעיקר בצד הבריאותי/מניעתי/טיפולי של מצב הלימפאדמה, ובאמת כמעט ולא מתייחסים לצד הריגשי שהלימפאדמה גורמת. בטיפולים עצמם, כשהדבר עולה אנו עוסקים גם בפן הזה שלימפאדמה מעמיסה על המטופל/מטופלת שלנו. השאלה היא ממה התיסכול: המראה, הכובד, ההתעסקות ברגל, התיפקוד, הבושה? אם את מתפקדת בחיי היום יום כרגיל, עושה כל מה שאת רוצה כולל פעילות גופנית, דואגת שתופעות הלוואי שעלולות להגרם כגון דלקות לא קורות, אז זה הישג שהשגת בעצמך. אל תימנעי מפעילויות בגלל הרגל, ובודאי לא בגלל מראיה. אנשים שואלים? תסבירי בשמחה, ככל שיותר אנשים מבינים כך גם לסביבה קל לקבל מצב שהוא שונה. האם יש לך פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת? זה המקום לדבר על כך. יש בפייסבוק קבוצת מטופלים עם לימפאדמה ראשונית, שאפשר להצטרף אליה. מקווה שעזרתי...קצת. בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)