נפיחות בקרסול שלא עוברת

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

10/06/2018 | 00:11 | מאת: סתיו

לפני כמספר חודשים נהגתי ברכב, ולאחר כדקה החלו לי כאבים נוראיים בקרסול, שלא עברו במשך כמה ימים ואף מנעו ממני מלדרוך על הרגל. בנוסף היתה הקרנה של הכאב לברך ונפיחות בקרסול למשך כיום-יומיים. לאחר כשבוע הכאב עבר, וכחודש לאחר מכן החלו לי כאבים בשנית בקרסול (שנמשכים עד היום), הרבה פחות כואבים אך מציקים, בעיקר בזמן מנוחה- ישיבה ושכיבה, ואף בהליכה ובמאמץ. בנוסף קיימת נפיחות קלה באזור שלא נראית לעין במיוחד (לא ברמה של פעם קודמת). הנפיחות הינה שקופה ולא חמימה והכאב עם הנפיחות קיימים כבר כחודשיים-שלושה, ומאוד מציקים ואף כואבים. אשמח לדעת האם ייתכן כי זה לימפדאמה. בנוסף אני נוטלת גלולות וקיימת אצלי במשפחה היסטוריה של פקקות ורידים, אך לפי התסמינים לא נראה שזה זה. רק רוצה להוסיף- אני בת 20, במשקל תקין. אשמח לתשובה תודה, סתיו

שלום סתיו מכיון שהנפיחות לא עוברת, ויש כאב, כדאי לפנות לרופא המשפחה שישקול שליחה לרופא כלי דם, כדי לבדוק ולהחליט אם הבעיה עלולה להיות לימפאדמה. רצוי שיפנו אותך לפיזיותרפיה/ פיזיותרפיה לימפטית, כדי לעזור להורדת הסימפטומים. בברכה, ניצה שטייניץ

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)