לימפדמה קשה בשתי הרגליים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

06/08/2017 | 17:01 | מאת: שוש פישלר

שלום רב אחי בן 68 סובל מלימפדמה קשה ביותר בשתי הרגליים - כפות הרגליים נפוחות כמו בלונים ושתי הרגליים מהברך ולמטה נפוחות מאוד ומלאות שלפוחיות. מלבד זאת הוא סובל מעוד מחלות כגון שחיקת סחוס הירך, סכרת ומקבל פעמיים בשבוע זריקת פוסיד כדי שלא יצטברו לו מים בריאות. בשלב כלשהו קיבל פעם או פעמיים מסג' לימפטי אבל הנפרולוג שלו אמר שזה אסור לו כי המסג' הזה עלול להעביר את הנוזלים לריאות. האם יש עוד משהו שניתן לעשות מלבד המסג' כדי להוריד אפילו במעט את הנפיחות וגם למנוע שחלילה המצב לא יחמיר עוד ?? כמובן שבמצבו הנוכחי הוא נכה וכל יציאה מהבית גם בכסא גלגלים מסובכת ביותר.

שלום שוש! כדי לטפל באחיך אכן צריך אישור מהרופא. לפני מספר חודשים, בכינוס לפיזיותרפיסטים לימפטיים היתה הרצאה מיוחדת על לימפאדמה עם מחלות רקע כמו בעיות לב וכליות שניתנה על ידי קרדיולוג. הוא אמר שכן ניתן לנסות לחבוש ולטפל באנשים עם גורמי סיכון כמו חולי לב וכליות, אבל בזהירות רבה. לשם כך צריך פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ית שיהיה בקשר עם הרופא המטפל כדי שיאפשר לנסות לחבוש בתחבושות מתאימות ולחץ נמוך רגל אחת ולראות איך התגובה הכללית, ולהוסיף חבישה לרגל שניה, או לחבוש רגליים לסירוגין. אני מכירה מטופל שמקבל טיפול בפוסיד תוך ורידי פעם בשבוע וכבר שנים יש לו במקביל חבישת רגליים שהורידה את הנפיחות הלימפטית ושומרת על איכות חיים טובה. בהצלחה, ניצה

09/08/2017 | 15:10 | מאת: שוש

תודה לך ניצה האם ניתן ליצור קשר עם המטופל הזה והאם את יכולה להמליץ על פיזיותרפיסטים מנוסים בתחום באיזור חיפה ? בברכה שוש

שלום שוש אשאל אותו -יקח קצת זמן. יש רשימת פיזיותרפיסטים לימפטים לפי אזורים באתר של עמותת הלימפאדמה בישראל. כל הרשומים עברו קורס הסמכה בנושא. בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)