בנוגע לויטמינים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/09/2002 | 01:34 | מאת: קובי

שלום רב שאלתי היא כזאת אני מעוניין בתוסף מזון או מולטי ויטמין אני עוסק בספורט והיתי רוצה שיהיה בו מרכיבים שיספקו לגוף את מה שנחוץ כמו כן היתי גם רוצה שתמליצי לי על ויטמין ספציפי שיתאים למצבי נפש כגון חרדה ודכאון אם יש שילוב של ויטמין או תוסף מזון שטוב לכל הבעיות האלו היתי שמח לקבל את המלצתך! בתודה מראש קובי

19/09/2002 | 00:51 | מאת: רויטל ברמן

שלום קובי, הגעת דווקא לנטורופתית שלא דוגלת בכדור לכל בעיה, אפילו אם הכדור הוא ויטמין... עצתי אם כך היא הקפדה על תזונה נכונה, בריאה ועשירה תזונתית. לגבי חלבון ראה תשובתי וכך לתשומת ליבך: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=34604&t=34452 לגבי ויטמינים. אם אתה מתעקש לא לאכל ירקות ופירות ודגנים מלאים - קח מולטי ויטמין של חברה טובה. לגבי "ויטמין לחרדות", כנ"ל. טיפול בחרדות: פעילות גופנית מתונה (ג'וגינג או הליכה, שחייה, אופניים...) יכולה להוות מקור פורקן נהדר למתחים ולשפר את ההרגשה והביטחון העצמי. בנוסף, פעילות ארובית משחררת חומרים אשר גורמים ל"היי" ולכן אם למשל יש זמנים מסויימים בהם יש נטייה להיכנס להתקפי חרדה אפשר לנסות לצאת להליכה מהירה, ריצה, שחייה, קפיצה על חבל וכו' ולראות איך זה משפיע. תזונה יכולה לעזור דרך איזון רמות הסוכר בדם לאורך היום, מה שמנרמל את רמות הסרטונין במוח (אלא אם כן ישנה פתולוגיה פסיכיאטרית או הורמונלית אורגנית) ויכול למנוע או להפחית את עוצמת התקפי החרדה (ובעיות אחרות בתחום הנפש). כדאי להתייעץ עם נטורופת או תזונאי איך לעשות זאת אך בגדול הרעיון הוא: -המנעות מצריכת סוכרים פשוטים ואכילת ארוחות קטנות ורבות לאורך כל היום המכילות פחמימות מורכבות - מעט בכל ארוחה. -המנעות מכל הממריצים - קפה, תה (חוץ מתה צמחים ללא תאין וקפאין), קוקה-קולה. (וסיגריות). לנשימות-בטן, מדיטציה וטכניקות אחרות יש הצלחה רבה בטיפול בחרדה. חוץ מזה ישנן טכניקות להרפייה ורגיעה. ביופידבק למשל יכול לעזור לך רבות, יוגה - מה שמתאים לאדם ולאופיו. צמחי מרפא כגון הלאונורוס, היפריקום או שיבולת שועל (כצמח מרפא) למשל, יכולים לעזור אך זה דורש אבחנה וטיפול אישיים אצל נטורופת (אני ממליצה לך ללכת). גם תה מליסה הוא מרגיע. ובכ"ז - תוספי מזון שעשויים לעזור במקביל (לא במקום) הם: קומפלקס B + ויטמין B5 + ויטמין C (לסולגאר למשל יש קופלקס B+C - סטרס קומפלקס). מקווה שעזרתי. כל טוב.

21/09/2002 | 14:32 | מאת: אהרוני BIOMAGNETICS

לעוסקים בספורט מומלץ לקחת פורמולות של חומצות אמינו המותאמות לספורטאים יש של כל מיני חברות והבחירה שלך או לקחתHGH בצורת תרסיס פרטים אצלי בדוא"ל

מנהלי פורום נטורופתיה