פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
14/12/2007 | 14:49 | מאת: יהודית

אחרי ניתוח כריתת רחם ידוע לי שההורמונים אינם מתפקדים כראוי ,האם יש צורך בתזונה מיוחדת כדי להימנע מעלייה במשקל ? מודה מראש

14/12/2007 | 14:57 | מאת:

שלום יהודית, אין תזונה מיוחדת, חשוב לשמור על דיאטה מאוזנת, דלת שומן, לשמור על משקל יציב ולעסוק בפעילות גופנית. יש לדאוג לקבל מספיק סידן בדיאטה בשל תהליך אוסטאופורטי מהיר יותר אחרי כריתת רחם ולהמנע מעישון. בברכה, דנה

13/12/2007 | 21:41 | מאת: עדי

האם מותר לי ליטול כמוסות אומגה 3 עם תוסף ברזל נוזלי (פלורידקס) ותפוז ? הכל יחד ? אני סובלת מאנמיה קשה והאם מותר לי לקחת 2 כפות של הנוזל ביחד - כי כתוב פעמיים ביום על האריזה . תודה מראש !

13/12/2007 | 22:12 | מאת:

שלום עדי, אני לא רואה בעיה בשילוב. לגבי המינום, פני לרופא. בברכה, דנה

13/12/2007 | 21:00 | מאת: רונה

אני יודעת שבכף טחינה יש 100 קלוריות. אבל יש כל מיני סוגים. את מכירה את הטחינה של אמארה שזה איזה 30 שקל ל75 גרם. וזה מונבט משומשום מלאה באבן כזה עושים את זה? ויש טחינה גולמית רגילה ויש טחינה גולמית שעושים אותה עם מים ויש ממרח שומשום מלא. אז כל אותם הטחינות גם הראשונה שכתבתי כולן 100 לכף? תודה

13/12/2007 | 21:26 | מאת:

שלום רונה, ב- 100 גר' טלחינה גולמית יש כ- 600 קק"ל, כי זוהי טחינה מרוכזת שלרוב מדללים אותה. בסלט טחינה ממוצע שקונים בשוק יש כ- 350 קק"ל ל- 100 גר', וכ- 70 קק"ל לכף. בברכה, דנה

14/12/2007 | 14:45 | מאת: רונה

אז זה אומר שבסלףף טחינה בכף יש 70 קלוריות ו יש 130 קלוריות בכף טחינה סמיכית יותר?

13/12/2007 | 18:31 | מאת: שמחה

זה בסדר אם אני ישתמש בבקבוק הפלסטיק ואמלא בו מים בלבד ואשתמש? אני חושבת שזה יעזור ולא רק זה, זה גם פחות יזיק בגלל שזה מים בלבד האפקט יעבוד?עלול לגרום נזק?

13/12/2007 | 18:50 | מאת:

שלום שמחה, פני לגסטרואנטרולוג בשאלה זו או לרופא המשפחה. בברכה, דנה

13/12/2007 | 17:32 | מאת: רונה

1. יש בחניות טבע כמו "ניצת הדובדבן" איפה שכל הפירות יבשים בתפזורת. מן חרובים שאוכלים את זה ממש ככה ויש לזה טעם של שוקולד. כמה קלוריות יש בחרוב אחד כזה? 2. זה ללא קפאין כמו בשוקולד נכון? מה הערךך התזונתי שלהם? 3. תודה:]

13/12/2007 | 18:49 | מאת:

שלום רונה, אין לי הערכה קלורית למוצר זה, אם זה דומה לפרי מיובש אז להערכתי בחרוב אחד יש כ- 80 קק"ל לפחות. זה ללא קפאין. בברכה, דנה

13/12/2007 | 15:43 | מאת: המשך

אני אלרגי ללקטוז החלב ולא נוגע בכל במוצרי חלב (כדורי הלקטז אינם עוזרים לי) רציתי לדעת מאיפה אפשר להשיג סידן? ידוע לי על אבוקדו, טחינה, חלבה, סרדינים. מה עוד? טונה במים זה טוב? אני חושש לאוסטרופורוזיס כיצד אפשר למנוע?

13/12/2007 | 18:48 | מאת:

שלום, מקורות לסידן חוץ ממוצרי חלב הינם שומשום ומוצריו וסרדינים. כל שאר המוצרים שציינת אינם מקור טוב. שנית אם אתה רגיש ללקטוז אתה כן יכול לנסות גבינה צהובה וגבינה משולשת שאינן מכילות לקטוז . מעבר לכך אתה יכול לקחת תוסף סידן בכדור בהמלצת הרופא המטפל. בברכה, דנה

13/12/2007 | 12:16 | מאת: נדב

בסוף השבוע האחרון הייתי בבית מלון, במתכונת של "הכל כלול". הדבר היה כרוך, לצערי, בזלילות משולחות כל רסן. במשך שלושה ימים צרכתי, בחישוב גס, כ- 7,000 קק"ל ליום. האם נכונה העובדה כי קילו אחד שווה לכ- 7,000 קק"ל, ואם כן, האם למעשה במשך שלושה ימים השמנתי כ- 3 קילו? על פניו זה נראה לי מעט מופרז... כשנשקלתי, לאחר "סוף השבוע הפרוע" הזה, המשקל הראה בסה"כ ק"ג אחד יותר מהרגיל.

13/12/2007 | 14:17 | מאת:

שלום נדב, זה נכון שכל 7000 קק"ל זה ק"ג, אבל 7000 קק"ל יותר ממה שאתה צריך יגרום לעליה. נניח שאתה צריך לצרוך ביום כ- 2500 קק"ל כדי לשמור על משקלך ואתה אכלת כל יום 7000 קק"ל, כלומר יש לך עודף של 4500 קק"ל ליום את זה תכפיל ב- 3 ותקבל 13.500 קק"ל יותר ממה שאתה צריך, וזה היה צריך להתבטא בעליה של כ- 2 ק"ג. הואיל ואתה לא בדיוק צריך 2500 קק"ל אולי יותר והואיל והערכתך ל- 7000 קק"ל מעט מוגזמת, זה יוצא שזה גרם לעליה של כ- 1 ק"ג בסוף שבוע זה. בברכה, דנה

13/12/2007 | 23:54 | מאת: נדב

המון תודות על תשובתך.

13/12/2007 | 10:28 | מאת: נועה

רציתי לשאול מה זה פיברולין וכן מה זה פולידקסטרוז - במה שונה מסוכר? תודה.

13/12/2007 | 14:33 | מאת:

שלום נועה, פולידקסטרוז הוא פוליסכריד המסונתז על ידי פולימריזציה של גלוקוז וסורביטול. בתעשיית המזון מכניסים פולידקסטרוז כתחליף לסוכר או כמעלה נפח. הוא מוכנס במשקאות, במוצרי חלב, בממתקים, בעוגות, בפודינגים בגלידות בבירה וביין. פולידקסטרוז לא מתעכל או נספג במעי הדק ובמעי הגס. הוא עובר תסיסה חלקית ומעלה גם את משקל הצואה. פ]ולידקסטרוז לא מעלה סוכר. פיברולין הוא סוג של סיב סנטטי שמוכנס למזון ואינו מעלה סוכר. בברכה, דנה

13/12/2007 | 15:53 | מאת: נועה

בשביל מה מכניסים פיברולין למזון? בנוסף, לגבי הפולידקסטרוז, לפי הבנתי ממה שכתבת, הוא מהווה תחליף טוב ולא מזיק לסוכר?

13/12/2007 | 10:28 | מאת: נועה

בני בן חצי שנה וחצי והתחלתי להכין לו ירקות שאני מבשלת במעט מים עד לריכוך כגון תפו"א, בטטה, גזר ואח"כ מרסקת למחית. שאלתי היא האם אפשר לתת יום או יומיים למחרת מהמחית שנשארה או שהערך התזונתי שלה יורד עד כדי כך שכבר כדאי להכין מחית חדשה.

13/12/2007 | 14:03 | מאת:

שלום נועה, רצוי ומומלץ לתת רק מזונות טריים. בברכה, דנה

13/12/2007 | 15:55 | מאת: נועה

האם זה הדין גם למרק ירקות?

13/12/2007 | 00:02 | מאת: גליה

הדרישה היומית לסידן היא 1000 לאדם מבוגר עוד לא ראיתי תפריט דיאטה העונה לדרישה זאת , האם בירידה במשקל הסידן פחות חשוב בד"כ ממלץ שלוש מנות חלב ביום בשלוש מנות חלב לא מגיעים 1000 מהו מקור נוסף טוב לסידן??

13/12/2007 | 14:02 | מאת:

שלום גליה, בדיאטה נכונה לירידה במשקל אפשר בקלות להגיע להמלצה, לאו דווקא עם 3 מוצרים. ההמלצה היא לפחות 3 מוצרים לא מקסימום ולכן אפשר להגיע. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי מתאים. דרך אגב גם סרדינים הינם מקור מצויין לסידן. בברכה, דנה

12/12/2007 | 20:06 | מאת: שני

רמת הסוכר שלי בבוקר היא בין 120 ל130 ולמרות שאני שומרת דיאטה מזה כחודשיים אני לא מצליחה להוריד אותה אני אוכלת בבוקר שתי פרוסות לחם מלא או דיסת שבולת שועל מחצי כוס + כוס מים 10 פרי 12 יוגורט +כף גריני פשתן טחונים 3.00 מרק עם קטניות שתי צלחות או סלט גדול עם טוה ופרוסה או אורז מלא עם שעויית לבנה לפעמים בשר או דג 5.00 10 שקדים עם פרי 7.00 סלט עם גבינה פרוסת לחם מלא או שתיים תה צמחים

12/12/2007 | 21:56 | מאת:

שלום שני, אני לא יכולה לזהות בתפריט בעיה כלשהי, אך מעבר לדיאטה צריך לרדת במשקל (אם יש מאיפה לרדת) ולעסוק ביותר פעילות גופנית. בברכה, דנה

12/12/2007 | 17:45 | מאת: 1234

אם אני רוצה להכין מרק צח, כלומר מים חמים עם אבקת מרק של ויטה- כמה מים עליי לשים וכמה כפיות/כפות אבקת מרק? לכמה מנות זה מספיק, וכמה קלוריות בכול מנה?

12/12/2007 | 18:46 | מאת:

שלום, על אבקת המרק יש מתכון להכנת מרק צח ושם כתוב כמה יש ב- 100 מ"ל מרק מוכן. בברכה, דנה

12/12/2007 | 16:50 | מאת: ערכים גליקמיים

הי דנה בדקתתי בהמלצתך אתרים בהם ניתן לקבל טבלה עם ערכין גליקמיים יש הרבה טבלאות עם ערכין שונים לאותו מוצר?? על מה להתבסס? מה זה גזר לבן עוד כתוב שאורז המבושל 6 דקות טוב להורדת המדד הגליקמי ? כ"ל לגבי פסטה(אל דנטה) כרוב מסולסל? מדוע לתפוחי אדמה במיקרו יש מדד גליקמי גבוה?

12/12/2007 | 18:45 | מאת:

שלום דני, אני חיבת לציין שאתה מייחס לערך הגלקימי יותר מדי חשיבות. מעט מאוד מחקרי תזונה הראו תועלת כלשהי בשמירה על ערכים אלו, לידעתך. אין טבלה אחת, יש הרבה טבלאות וכולם מקורן במדינות ומעבדות מחקר שונות, אני לא יכולה להמליץ על טבלה מסויימת. גזר לבן הוא סוג של שורש, כמעט ולא רואים אותו בארץ. הסברתי לך שבישול פחמימות מוריד חלק גדול מהעמילן ולכן האינדקס הגליקמי יורד בדומה לתפו"א כך גם אורז ופסטה. כיוון שלא עוברים בישול במים ולכן יש ריכוז גבוה של עמילן. בברכה, דנה

12/12/2007 | 14:20 | מאת: עוזי

שלום רב, אילו מאכלים עוזרים בשמירה על לחץ דם תקין?

12/12/2007 | 18:42 | מאת:

שלום עוזי, איכלת ירקות ופירות, מוצרי חלב עשירים בסידן דלי שומן, קטניות ודגנים מלאים, הפחתת כמות המלח בדיאטה, פעילות גופנית, המנעות מעישון, משקל גוף תקין והגבלת כמות האלכוהול ל- 1-2 מנות ביום. בברכה, דנה

12/12/2007 | 14:18 | מאת: דוד

שלום, כמה גרם חלבון יש בביצה אחת? תודה.

12/12/2007 | 18:38 | מאת:

שלום דוד, כ- 6 גר' חלבון. בברכה, דנה

12/12/2007 | 13:45 | מאת: אבטיח

אם אוכלים גבינה עם אבטיח זה מוריד מדד גליקמי? האם ככול שאחוז החלב גבוהה תהיה ספיגת סידן טובה יותר?

12/12/2007 | 18:38 | מאת:

שלום, כן זה יוריד אינדקס גליקמי הן בשל החלבון והן בשל השומן בגבינה. כדי לספוג סידן צריך ויטמין D הנמצא בחלק השומני של הגבינה לכן חיוני שיהיה שומן, אך אם יש יותר מדי שומן רווי זה עלול לפגוע בספיגה. בברכה, דנה

12/12/2007 | 13:45 | מאת: אלמונית

דנה שלום, מצורף לינק.... אבקש התייחסותך לנושא. תודה! http://www.halav.org/health/index.html

שלום, כבר התייחסתי בעבר לכתבה זו, וכמו כל דבר במדע, על כל מאמר שאומר כן יש מאמר שיגיד לא. רוב המחקרים שהם מתארים הם מחקרים הסתכלותיים ולא מחקרי התערבות. יש הבדל מהותי בין שני המחקרים הללו ולכן התוצאות יכולות להיות שונות. אי אפשר לעשות השוואה או להסיק מסקנות ממחקר אחד אלא מעשרות או מאות מחקרים שנעשו בצורה טובה. נכון להיום יש המלצה לצרוך מוצרי חלב, באופן שקול ולא במינון עודף. שילוב מוצרי חלב בדיאטה הינו חיוני כמו שילוב כל אבות המזון האחרים. בברכה, דנה

12/12/2007 | 13:43 | מאת: דני

הי דנה תודה רבה על המענה המעמיק :) ברשותך מספר שאלות נוספות א. האם ככול שהאוכל פחות מבושל הוא יעלה פחות את המדד הגליקמי (בגלל שיש פחות פירוק של קשרים כימיים) ב. מה זה סיבים מסיסים מה יתרונן ג. קרונפלקס של תלמה שמעתי שהוא הגרוע ביותר למרות שנחשב לטוב ואף מומלץ לסוכרתיים. ד. פרוקטוז נחשב לסוכר ה. האם ניתן לומר שתירס מעלה מדד גליקמי תודה והמשך יום נעים

12/12/2007 | 18:34 | מאת:

שלום דני, א. ההבדלים בבישול נובעים מכמה סיבות, לדוגמה תופחי אדמה מבושלים העלי אינדקס גליקמי נמוך מאפויים, כך שהתאוריה שלך לא עובדת במקרה זה. במקרים אחרים יכול להיות שזה הדבר, אך לא העמקי בנושא. ב. סיבים מסיסים הינם סוגי סיבים הנמצאים בעיקר בשבולת שועל, קטניות, תפוחי עץ ופירות הדר ובחלק מהירקות בניגוד לסיבים שאינם מסיסים נמצאים בעיקר בדגנים המלאים כמו חיטה מלאה ושאר הירקות והפירות. סיבים מסיסים טובים יותר לאיזון סוכר, כולסטרול ואילו סיבים בלתי מסיסים טובים יותר לכל נושא מערכת העיכול, יציאות ומניעת מחלות מעי. ג. אני לא ממליצה לסוכרתיים על קורנפלקס של תלמה למרות שיש עליו חותמת של איל. אני משתדלת להמליץ על דגני בוקר מחיטה מלאה העשירים יותר בסיבים תזונתיים. ד. פרוקטוז הינו סוג של סוכר האופייני לפירות בעיקר. הואיל והוא לא מעלה כמעט סוכר חשבו בעבר להשתמש בו כתחליף לסוכר, אך שימוש ממושך בו גרם לעליה של שומנים בדם. ה. תירס לא מעלה אינדקס גליקמי לתירס יש אינדקס גליקמי בשל תכולת פחמימות גבוהה. בברכה, דנה

12/12/2007 | 11:01 | מאת: לילי

שלום אני בת 27 ויש לי קושי בעיכול רציתי לדעת אילו דייסות קיימות בשוק? ואיך להכין אותן? (ללא חלב כיוון שאני אלרגית וגם אין צורך בסוכר כיוון שאני שומרת...) ידוע לי על דייסת שיבולת שועל קוואקר כיצד מכינים כמה מים חמים? מהי דייסת סולת ודייסת אורז? וכמה קלוריות למנת דייסה שמכילה בסביבות 3-4 כפות דייסה בתוספת מים בלבד?

12/12/2007 | 11:57 | מאת:

שלום לילי, יש דייסות אורז, קורנפלור, סולת, קוואקר וכוסמת. כל הדייסות הן אבקות אינסטנט שאת יכולה להוסיף להן מים או חלב סויה או חלב אורז. אופן ההכנה רשום על הקופסה. אפשר גם לקחת את המוצרים עצמם כלומר אורז, קןואקר, סולת וכוסמת ופשוט לבשל במים עד שמתקבל מרקם דייסתי. אין לי רצפט מיוחד בנושא. 3-4 כפות של חומר לדייסה מכיל כ- 80-100 קק"ל. בברכה, דנה

11/12/2007 | 22:43 | מאת: דני

הי דנה ברשותך מספר שאלות נוספות א. כצד חלבון ישומן, פירו וירקות משפיעים על ההורדה של המדד הגליקמי ב. מה קורה עם המדד הגליקמי כשמתמשים בממתיר מלאכותי איך זה משפיע ג. האם חימום מעלה או מוריד מדד גליקמי בכל מקום כתוב משהו אחר? ד. מדוע לחם משיפון מלא וכוסמין נחשבים לבעלי מדד גליקמי נמוך ה. קרונפלקס נחשב לבעל מדד קליקמי גבוהה מאוד מדוע? ו. מדוע פרוקטוז נחשב לבעל מדד גליקמי ,נמוך ובטטה עדיפה על תפוחי אדמה הי דנה תשובותיך חשובות לי אני אודה לך אם תוכלי בבקשה לענות לי ע"פ הסעיפים תודה וחג שמח:)

12/12/2007 | 10:17 | מאת:

שלום דני, מדד גליקמי למעשה מתאר איך נראית עקומת סוכר לאחר אכילת 50 גר' פחמימה ממזון מסויים. רוב הטבלאות לקחו סוכר או לחם לבן בדקו את עקומת הסוכר, כלומר באיזה מהירות מעלה סוכר בדם, לאיזה מקסימום זה מעלה ותוך כמה זמן הסוכר חוזר לתקין. את העקומה שקיבלו מלחם לבן וסוכר קבעו כעקומה של 100% אינדקס גליקמי, כלומר הכי גבוה ואז השוו לזה מזונות אחרים, כגון קטניות, סוכרים שונים, פירות וירקות וכו'. א. חלבון שומן וסיבים תזונתיים מורידים ערך גליקמי של מזון ע"י כך שהם מאטים את קצב הספיגה של הפחמימות מאותו מזון ולכן העקומה נראית נמוכה יותר לעומת סוכר או לחם לבן. ב. ממתיק מלאכותי לא משפיע על אינדקס גליקמי בסיסי של מזון. ג. לגבי בישול, גם לבישול תפקיד באינדקס הגליקמי, בעיקר בישול במים לעומת אפיה. הדוגמה הטובה ביותר היא תפוחי אדמה, בבישול חלק גדול מהעמילן יוצא למים וכך האינדקס הגליקמי עולה לעומת אפיה או טיגון של אותו מוצר. בעיקרון טמפ' לבד לא משנה באופן משמעותי אלא בעיקר אופן הבישול. ד. לחם שיפון וכוסמין נחשבים לבעלי אינדקס גליקמי נמוך בשל תכולת סיבים מסיסים גבוהה מאוד. ה. קורנפלקס נחשב לבעל אינדקס גליקמי גבוה כי לרוב הקורנפלקסים אין הרבה סיבים תזונתיים ולקורנפלקס רגיל מוסיפים סוכר . ו. פרוקטוז נחשב לבעל אינדקס גליקמי נמוך בשל המבנה הכימי שלו, הוא פשוט תורם פחות עלית סוכר אך תורם מאוד לעלית שומנים בדם. בטטה עשירה יותר בסיבים תזונתיים מתפוח אדמה ולכן עדיפה. בברכה, דנה

11/12/2007 | 21:28 | מאת: חךלבון

אם כך חלבון ופחמימה בעודף יהפכו לשומן ורק פחמימה הופכת לסוכר?

11/12/2007 | 21:51 | מאת:

שלום דני, חלבון מספק חומצות אמינו לשריר ובניית חלבוני הגוף, פחמימה מהווה מקור אנרגיה זמינה ושומן מהווה מקור אנרגיה ובניה גם כן. כל אחד ממרכיבי המזון שאינו מנוצל לבניה או אנרגיה מצטבר כשומן ברקמת השומן. בברכה, דנה

11/12/2007 | 21:14 | מאת: פחמימה

מדוע עם אכילת פחמימה מופיע סוכר בדם

11/12/2007 | 21:48 | מאת:

שלום בני, כי פחמימה היא שם אחר לסוכר. ישנה פחמימה פשוטה המורכבת מאחד או 2 יחידות גלוקוז(סוכר) ופחמימה מורכבת ממספר רב יותר של יחידות גלוקוז. אכילה של פחמימה כלומר של סוכר מעלה סוכר בדם, כי היא נספגת. גם פחמימה מורכבת מתפרקת במערכת העיכול לגלוקוז. בברכה, דנה

11/12/2007 | 21:06 | מאת: בני

שלום פחמימה מתפרקת לסוכר בדם חלבונים ושומנים למה הם מתפרקים? קראתי על מד גליקמי ויש מזונות רבים בעלי מדד גליקמי גבוה נמוך קשה מאוד לזכור מהם הכליים שיוכלו לעזור לי לזכור איזה מזונות הם בעלי מדד גליקמי נמוך?

11/12/2007 | 21:08 | מאת:

שלום בני, חלבון מתפרק לחומצות אמינו ושומן לחומצות שומן. אתה לא יכול לזכור ואין כלי מיוחד שיכול לעזור לך לזכור. יש באינטרנט הרבה טבלאות המציינות ערך גליקמי של מזונות שונים, חפש לך טבלה אחת, הדפס ותלה על המקרר. בברכה, דנה

11/12/2007 | 19:36 | מאת: שני

אני אוכלת בצורה מסודרת שותה הרבה מוסיפה זרעי פשתן ולמרות זאת מאז שאני עושה דיאטה כחודש וחצי בערך יש לי עצירות האם מותר להוסיף כף פסיליום ביום לאורך זמן והאם פאסיליום ומוציויטל הם אותו דבר ומה עדיף

11/12/2007 | 19:53 | מאת:

שלום שני, צריך להוסיף פעילות גופנית, לאכול הרבה סיבים תזונתיים שמקורם בחיטה מלאה, קטניות, ירקות ופירות ולא רק זרעי פשתן, לשתות כ- 2 ליטר מים ליממה, ולדאוג שיהיה מספיק שומן בדיאטה. שנית ההגדרה של עצירות צריכה להיות מדוייקת. עצירות משמעה אי יציאה במשך 3-4 ימים. אם יש לך יציאה כל יומיים ואפילו קשה, זה לא מוגדר כעצירות. לגבי תוספת פסיליום או מטמוציל, הם זהים בהשפעתם מבחינתי, ולא הייתי ממליצה עליהם אלא אם כן העצירות קשה מנשוא. בברכה, דנה

11/12/2007 | 14:09 | מאת: טלי

שלום, התחלתי את ההריון במשקל תקין. היום, אני בחודש החמישי, וכבר עליתי 3 ק"ג. הבעיה היא כי בתקופה הקרובה אהיה רוב הזמן בבית, ועל כן חוששת מאוד מפני עליה מוגברת במשקל (כשאני בבית, אני אוכלת יותר...). האם יש המלצות כיצד לשמור על תפריט מאוזן, ולא לרוץ כל שעתיים למקרר? תודה

11/12/2007 | 15:35 | מאת:

שלום טלי, האם את בשמירת הריון? בברכה, דנה

11/12/2007 | 12:08 | מאת: מירית

האם אדם שלוקה בחוסר באנזים G6PD יכול לאכול פולי סויה? האם פולי סויה מבחינת מרכיבים הם כמו ה-פול הרגיל (מקווה שאני בפורום הנכון) אשמח לתשובה תודה

11/12/2007 | 15:34 | מאת:

שלום מירית, באופן עקרוני מדברים בעיקר על פול. יש מעט מאוד דיווחים לגבי קטניות אחרות, ביניהן סויה, שעועית ועוד. נכון להיום ההמלצה עומדת רק על פול, אך רצוי להתייעץ עם רופא מומחה לנושא. בברכה, דנה

11/12/2007 | 17:39 | מאת: מירית

האם יש בפולי הסויה פחמימה?

10/12/2007 | 23:53 | מאת: שיר

שלום יש לי ילדה בת 4 ובן בן שנה. הורי גרים לידנו וילדי רואים אותם לפחות פעמיים בשבוע. הקשר שלהם עם הילדים הוא בסדר אבל ישנו דבר שמאוד מאוד מכעיס אותי וזה שהם אוהבים אותם דררך האוכל. משפחתי היא ממוצא מזרחי והחשיבות לאוכל הוא ערך עליון אצלהם כך שיוצא שבתי אוכלת שם המון המון ממתקים והמון זה: שוקולד, במבה,דובונים קרבו פופקורן וסוכריות כל זה בערב אחד!!! ואני באמת לא מגזימה!! ניסיתי לדבר איתם אבל הם לא מוכנים להשתנות והם גם נכנעים לבתי בת ה-4. היא אוהבת ללכת לשם רק בגלל כמות הממתקים שהיא מקבלת. אני משתדלת לא להיות שם הרבה רק בגלל זה וזה חבל לי. בנוסף אני רבה איתם על יד הילדים בגלל הנושא הזה, אני פשוט לא יכולה לראות איך הם דוחפים להם עוד ועוד אוכל! המשקל של בתי ממוצע אולי טיפה מעל. בבית היא אוכלת כל יום ממתק אחד או שניים בלבד שהיא בוחרת. מה לעשות? לקצר את הביקורים לפעם בחודש?? כמה שדיברתי לא עזר. אני ממש כבר לא יכולה עם זה יותר... ממש מבקשת עיצה תודה שיר

10/12/2007 | 21:31 | מאת: שני

האם אפשר לרדת במשקל רק עם דיאטה ובלי ספורט למרות שאני עובדת בעבודה פיזית כל היום על הרגליים

10/12/2007 | 22:50 | מאת:

שלום שני, התשובה היא כן. הפעילות הגופנית תורמת את חלקה בעיקר בנושא השמירה על המשקל. בברכה, דנה

10/12/2007 | 21:30 | מאת: שיר

שלום יש לי ילדה בת 4 ובן בן שנה. הורי גרים לידנו וילדי רואים אותם לפחות פעמיים בשבוע. הקשר שלהם עם הילדים הוא בסדר אבל ישנו דבר שמאוד מאוד מכעיס אותי וזה שהם אוהבים אותם דררך האוכל. משפחתי היא ממוצא מזרחי והחשיבות לאוכל הוא ערך עליון אצלהם כך שיוצא שבתי אוכלת שם המון המון ממתקים והמון זה: שוקולד, במבה,דובונים קרבו פופקורן וסוכריות כל זה בערב אחד!!! ואני באמת לא מגזימה!! ניסיתי לדבר איתם אבל הם לא מוכנים להשתנות והם גם נכנעים לבתי בת ה-4. היא אוהבת ללכת לשם רק בגלל כמות הממתקים שהיא מקבלת. אני משתדלת לא להיות שם הרבה רק בגלל זה וזה חבל לי. בנוסף אני רבה איתם על יד הילדים בגלל הנושא הזה, אני פשוט לא יכולה לראות איך הם דוחפים להם עוד ועוד אוכל! המשקל של בתי ממוצע אולי טיפה מעל. בבית היא אוכלת כל יום ממתק אחד או שניים בלבד שהיא בוחרת. מה לעשות? לקצר את הביקורים לפעם בחודש?? כמה שדיברתי לא עזר. אני ממש כבר לא יכולה עם זה יותר... ממש מבקשת עיצה כי המצב ממש קשה לי תודה שיר

10/12/2007 | 22:49 | מאת:

שלום שיר, העלית סוגיה קשה ואני מבינה את הבעייתיות. מצד אחד, את באמת יכולה להמעיט את המפגשים,ואז אולי הם יבינו או יתגעגעו וילמדו לווסת את נושא הממתקים כדי לפגוש את הנכדים. את גם יכולה לנסות ולדבר עם עורך הקניות בבית הוריך ולייעץ לו אילו ממתקים את מוכנה שיתנו לילדתך ושיקנו בכמויות קטנות יותר, כדי שלא יהיה מבחר.כמובן שמיותר לציין, שעל אף שביתך בת 4, זה ממש לא גיל מוקדם לחינוך לתזונה נכונה, ולהסביר גם לה שמספר המפגשים עם הסבים יצטמצם אם היא לא תפסיק לדרוש מהם ממתקים, את תתפלאי כמה היא תבין את זה ותנסה לשתף פעולה. אני בטוחה שלא הכל נסוב סביב האוכל, אני מניחה שיש פינוקים אחרים. כדי לנסות, אם לא ניסית, לנהל שיחה מכוונת עם הוריך, לא בדרך שהילדים בסביבה, אלא באמת את ואם יש בן זוג, לפנות אליהם, בדעה אחידה, ולהסביר את הבעיתיות בנושא, ושמאוד הייתם רוצים להפגיש אותם יותר עם הנכדים, אך נושא הפינוק באוכל חייב להפסק ושעליהם לקבל את מערך החינוך שלכם, גם בביתם, ותתעקשי על זה, אבל תקדישי את הזמן לשיחה הזו ספציפית, שיחה אישית ולא מתוך עצבים, אלא באמת מתוך הבנה שזה מה שהם חושבים שתפקיד סבא וסבתא. תסבירי שפינוק לא חייב להתבטא באוכל, גם טיול בגן שעשועים, או סרט או כל פרס הכי מטופש בעולם יעשה ילד שמח,פשוט תסבירי להם דברים שאולי הם פשוט לא מכירים, כי הם יודעים שפרס סביר או פינוק הוא אוכל, תלכי למקום הכי בסיסי, שוב, בלי כעס, בלי עצבים, עם הרבה סובלנות. הכי חושב, לא לאיים, איומים מוציאים הרבה התנגדות, במיוחד אצל אנשים שלא חושבים שמעשיהם כל כך נוראיים. תגידי להם : "אתם יודעים שאני והילדים מאוד אוהבים אתכם ולבוא אליכם, אבל..." ותמשיכי משם. בברכה, דנה

10/12/2007 | 15:52 | מאת: ברלה

אני בתחילת דייטאת השמנה וצורך בערך כוס שמן זית ביום (200מ"ל+-) זה עלול לפגוע בגוף? זה משמין?

10/12/2007 | 22:36 | מאת:

שלום, שמן זית לא "משמין" הוא תורם הרבה מאוד קלוריות שבהחלט יכולות לעזור לך לעלות במשקל. איני יכולה לומר בוודאות אם זה יפגע או לא שכן לא בדקו אנשים הצורכים כמויות כאלו של שמן זית ומה ההשלכות של צריכה מוגזמת זו, לכן איני יכולה להמליץ ולומר שזוהי הדרך הנכונה. אם אתה רוצה להעלות במשקל באופן מאוזן, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

12/12/2007 | 11:47 | מאת: אלי

ד.נ. אבקש לדעת, במישור העקרוני, אילו סגולות אני מפסיד אם אני צורך שמן זית ולא שמן קנולה, ואילו סגולות אני מפסיד אם אני צורך שמן קנולה ולא שמן זית.אבהיר שהטעם לשאלתי זו הוא שקיימת התנגדות בביתי לשימוש בשני סוגי השמן, מסיבות שלא זה המקום לפרטם. תודה, אלי

09/12/2007 | 01:53 | מאת: רענן

שלום בגלל שאני לא אוכל מוצרי חלב . אני לוקיח כדורי סידן כתוסף יומי ארבע פעמים ביום יוצא שאני צורך ארבע מאות מיליגרם ויטמין Dליום יחד עם הסידן.אני לא הולך לים ולא נמצא הרבה בשמש האם כמות הויטמין D סבירה ? תודה רעננן

09/12/2007 | 13:46 | מאת: רעננן

סליחה...לא 400 מיליגרם , אלא 400 יחידות בנ'ל ליום תודה רעננן

09/12/2007 | 18:29 | מאת:

שלום רענן, נכון הלמלצות היום זה מספיק. בברכה, דנה

08/12/2007 | 12:44 | מאת: טניה

שלום דנה, יש לי מס' שאלות: 1. לאיזה קבוצה שייכים הערמונים (שומן או פחמימות) וכמה ערמונים נחשבים למנה? 2. האם מותר לאישה בהריון לשתות קאקאו וכמה? 3. כמה ביצים בשבוע מותר לאדם בריא ? 4. כמה פעמים בשבוע מותר לאדם בריא לאכול איברים פנימיים ( לב , כליה ....)? אישה בהריון שיש לה אנמיה ממותר לה לאכול כבד? וכמה?

08/12/2007 | 13:16 | מאת:

שלום טניה, 1. ערמונים הם סוג של אגוז אך מכיל עיקר פחמימות ויחסית מעט מאוד שומן וחלבון, ודומה יותר לפרי מאשר לאגוז.2-3 ערמונים נחשבים למנה. 2. ההמלצה היא להוריד במינון הקפאין בהריון ולכן רצוי להמנע גם מקקאו שמכיל קפאין. 3. אין הגבלה על כמות ביצים לאדם בריא. 4. אין המלצה חד משמעית לגבי איברים פנימיים. אני לרבו ממליצה לא יותר מפעם בשבוע כבד כמקור לברזל. אם תאכלי על בסיס יומי בשר בקר ו/או הודו גם תאכלי להשלים רת רמות הברזל בנוסף לתוסף ברזל. בברכה, דנה

שבוע לאחר כמותרפיה ראשונה ואני סובלת מאוד כנ"ל. הריפלוקס אף גרם לצריבה בלוע וחום (קל 37.5). גם 2 2X אומפרדקס לא עוזרים. נמנעת ממטוגן, חריף וכו. אגב, גם ריחות מפריעים לי. מה תוכלו להציע לי. תודה

שלום גילי, ראשית עליך לפנות בדחיפות לגסטראנטרולוג ולרופא המטפל בעניין. ישנן תרופות אחרות חוץ מאומפרדקס לעזור לך וייתכן ואולי ואת צריכה טיפול ישירות לוריד. מבחינת מזון רצוי להמנע מקפאין, עישון, מטוגן ומזון עתיר שומן, תבלינים חריפים, בצל ושום. יש לאכול בישיבה בלבד ולא לשכב אח"כ ולאכול במנות קטנות מס' ארוחות ביום.מעבר לכך אין הרבה לייעץ בשלב הזה מבחינתי שכן יש עוד פרטים לדעת. פני לדיאטנית במכון האונקולוגי לייעוץ אישי. בברכה, דנה

תודה דנה, את כל ההמנעויות אני כבר עושה. האם יש ירקות, פירות או מזונות שהם יותר נוגדי חומצה או מעוררי חומצה מאחרים. אפרסמון, בננה, עגבניה, מלפפ. תפו"א וכו' ? או מזונות אחרים ככאלה (מעוררים / סותרים חומצה) ? מאחר ואני באמת סובלת, יש משהו לעשות או לקחת עד שאגיע לגסטרו או לאונקולוג שלי ? תודה מראש על תשובה מהירה

עד שאני יעלה במשקל... זה יעזור אם אני יקח גלולות?

שלום טינק, המלצה לגלולות תבוא מרופא לא ממני. בברכה, דנה

אבל המחזור שיבוא בהשפעת הגלולות יעזור לי למניעת בריחת הסידן? אני רק בת 20 ולא בא לי להיות חולה במחלות של זקנים כבר עוד 10 שנים. תודה

07/12/2007 | 17:42 | מאת: ברי

שלום רב, אדם שעובד במחיצתי סובל מבעייית אכילת חלבונים אין לי מושג האם הבעיה קשורה אך הוא מאד מסריח וכל הסובבים לידו פשוט סובלים ואיננו יודעים כיצד להתמודד עם הבעיה. רציתי לדעת קצת יותר על הבעיה הזו ולשאול מספר שאלות: 1. כיצד נקראת המחלה של איסור אכילת חלבונים? 2. הבנתי מהאדם שאסור לו לאכול את רוב המאכלים וחי בעיקר על ירקות פירות ומים- הוא לוקח איזו דיסה שתאזן לו את החומרים בגוף אבל.... 3. האם תוכלו לומר לי האם אותה אבקה מכילה חומרים שאותו בנאדם מפריש מגופו והוא מאד מסריח (ריח של גרגירי חילבה) 4. כיצד ניתן לטפל בבעיית הריח והאם היא אכן קשורה לבעיה שלו? תודה רבה ושבת שלום

07/12/2007 | 18:10 | מאת:

שלום ברי, אני לא מכירה בעיה כזו. ייתכן ויש לו מחלת כליה או כבד, מעבר לכך איני יכולה לנחש באיזו מחלה מדובר וכיצד לעזור. בברכה, דנה

לתזונאית שלום רב, היות ויש לבן שלי בן 24 איבחון גסטרו, אודה לך מאוד אם תוכלי להמליץ לנו תזונה משום שהוא לא יודע מה לאכול וירד במשקלו עקב כך וגם קיבל שילשולים, שמקבל כרגע קלבטן, Gastric Biopsy- Fragment of antral mucosa shows minimal chronic inflammation. Giemsa stain for Helicobacter pylori is negative בבדיקה גסטרוקופיה- דלקת בינונית עם ארוזיות באזור האנטרום... חשוב לי מאוד אם תוכלי ממש לפרט לנו כמה שיותר אפשרויות משום שהוא לומד באוניברסיטה רחוק מהבית ואין לו הרבה אופציות בגלל המרחק מהביית... תודה מראש על תשומת הלב,

שלום טלי, יש להמנע מעישון, קפאין, תבלינים חריפים, בצל, שום ומזונות מטוגנים ועתירי שומן. יש לגשת לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

07/12/2007 | 14:32 | מאת: שמיר

רציתי לדעת כמה זמן מתרחשת פעולת העיכול האם היא מתרחשת אצל כול אחד באותה מידה? למשל אם שני אנשים יאכלו ארוחה זהה, שניהם יעכלו אותה באותו הזמן? מהם המאכלים ש"הכי קל" לעכל אותם? מהם המאכלים הקשים ביותר לעיכול? ושאלה אחרונה כמה זמן לוקח לעכל בערך סלט ירקות ומרק ירקות? תודה על התשובות

07/12/2007 | 14:36 | מאת:

שלום , זמן עיכול וספיגה שונה מאדם לאדם וממזון למזון גם אצל בני אדם שונים. כלומר יכול להיות שלאחד יקח שעה לעכל לחם ולאחר שעתיים. עיכול לרוב מתרחש על פני דקות עד שעות. מזונות קלים לעיכול הם סוכרים פשוטים שנספגים בקלות. מזונות עתירי סיבים תזונתיים מתעכלים יתר באטיות או מזונות עתירי שומן. אין לי זמני עיכול של מזון לסוגיו. בברכה, דנה

07/12/2007 | 15:05 | מאת: שמיר

זה מה שחשבתי... יש לי בעיות עיכול (אני תחת ביקורת רפואית אך בכול זאת אני שואלת גם פה) ולוקח לי המון זמן לעכל ולהוציא כך ששמתי לב שלמרות שזה לא בריא עדיף לי לאכול 50 גרם שוקולד מריר למשל על פני 2 כוסות אורז לא כך?

07/12/2007 | 14:21 | מאת: גדי

בד"כ לא ממליצים על מרקים מוכנים, אך מה קורה עם מרק עוף שמוסיפים למרק שמכינים בבית גם הוא מכיל את אותם חומרים לא בריאים אז עם מה משתמשים בכדי להכין מרק

07/12/2007 | 14:34 | מאת:

שלום גדי, בהחלט אתה צודק, פעם הכינו מרקים בלי אבקות מרק, השתמשו בתבלינים טבעיים, ואין סיבה שלא לעשות זאת גם עכשיו. שנית תלוי גם המינון של אבקות אלו, כאשר אוכלים מרקים מוכנים הכמות הרבה יותר גדולה, לכן במינון סביר אין בעיה להוסיפו למרק. בברכה, דנה

07/12/2007 | 11:21 | מאת: נועה

הי דנה, מה הערך של סלט ירקות חתוך גס ששהה לילה במקרר? מה נשאר ומה נאבד מהערך התזונתי של הירקות? תודה, נועה

07/12/2007 | 13:54 | מאת:

שלום נועה, חלק גדול מהויטמינים ונוגדי החמצון התחמצנו כך שהוא פחות מזין.לגבי מידת האיבוד, קשה להעריך. בברכה, דנה

07/12/2007 | 11:17 | מאת: לילי

שלום, אני בת 35 ואוהבת מאוד ירקות אבל רק מבושלים. האם הערך התזונתי שלהם נמוך ביגלל שהם מבושלים ? שאלתי הנוספת - האם אפשר לקבל תשובה ברורה מה נכלל בהגדרת דגנים (אף פעם אני לא יודעת למשל אם אפונה ושעועית נכללים)? תודה על תשובתך,

07/12/2007 | 13:52 | מאת:

שלום לילי, בוודאי שהם מאבדים מערכם התזונתי, לפחות לגבי חלק מהויטמינים, בייחוד ויטמין C. דגנים- חיטה, שעורה, שבולת שועל, כוסמת,אורז,כוסמין, הקינואה דומה לדגן אך לא בדיוק דגן.שעועית, אפונה,עדשים נחשבים לקטניות. בברכה, דנה

07/12/2007 | 21:51 | מאת: לילי

שלום, בהמשך לתשובתך, איך אני משלימה את החוסר בוויטמין C ? איזה ערך תזונתי יש לקטניות בהשוואה לדגנים ? תודה,

07/12/2007 | 10:56 | מאת: יובל

שלום אני בן 16 ובעל משקל תקין 56 ק"ג, 173 ס"מ. התזונה שלי מאוזנת ואני ואני פועל על פי תפריט שהדיאטנית הכינה לי ומשתדל להתאמן פעמיים בשבוע. רציתי לשאול האם אכילת 3 פירות ( דוגמה לפירות שאני אוכל:תפוח, בננה,2תמרים,חצי מנגו, אפרסמון,תפוז) ביום היא מוגזמת בישבילי או שאני יכול לאכול ? בתודה יובל

07/12/2007 | 13:50 | מאת:

שלום יובל, ההמלצה היא 3-4 מנות פרי ליום, כך שאינך מגזים כלל. בברכה, דנה

07/12/2007 | 08:11 | מאת: יוחאי

שלום. אודה לכם באם תוכלו לתת לי מספר דוגמאות של מה זה פחמימות כגון : סוג לחם , אורז , תירס , תפוחי אדמה ......................... אני מעונין לדעת איזה סוגי מזון גורמים לעליית הסוכר בדם ולהשמנה . תודה

07/12/2007 | 10:23 | מאת:

שלום יוחאי, יש שני סוגי פחמימות. פחמימות פשוטות כגון סוכר לבן, חום, כל מה שמכיל סוכר, דבש, ריבות, ליקרים וכו'. פחמימות מורכבות מורכבות ממספר יחידות של גלוקוז, גם אלו מעלות סוכר אך באופן מעט שונה מסוכר פשוט וזה כולל כל מה שעשוי מחיטה, שעורה, כוסמת, שבולת שועל, אורז, תפוחי אדמה,קטניות (אפונה, שעועית, עדשים וכו'). כמובן שיש סוכר גם בפירות ובמוצרי חלב באופן טבעי. כל אלו תורמים לעלית סוכר. חלקם ניתן לצרוך באופן מבוקר ומחלק רצוי להמנע. חשוב סך הפחמימות הסוג והחלוקה על פני היום. התרומה להשמנה היא של סך הקלוריות שכל אחד נותן, ללא קשר ישיר לסוג. בברכה, דנה

06/12/2007 | 23:14 | מאת: טינק

קראתי שכמה מהגורמים לאוסטאופורוזיס הם העדר מחזור ומשקל גוף נמוך. אני לא מקבלת מחזור כבר כמעט שנתיים עקב משקל נמוך אבל אני אוכלת הרבה מוצרי חלב ומשתדלת לצרוך כמה שיותר סידן. כל פעם שאני עושה בדיקת דם זה נראה שהסידן בתווך הנורמלי. זה עדיין אומר שאני בקבוצת סיכון גבוהה או שאיכשהו בגלל כמויות הסידן שאני צורכת (הרבה מעבר להמלצה היומית) אני לא? חשוב לי להגיד גם שאני משתדלת לא לצרוך קפאין ומשקאות מוגזים ונוטלת תוספי תזונה עם ויטמין D שאני לוקחת תמיד בסמוך לקפסולות של אומגה 3

שלום טינק, בוודאי שאת בקבוצת סיכון, אי קבלת מחזור בגילך שווה לאי קבלת מחזור בנשים בגיל מעבר, חסר באסטרוגן בעצמו מעלה סיכוי לאוסטאופרוזיס עכשיו ובעתיד. כמובן שהעובדה שאת צורכת סידן וויטמין D משפרים במעט את המצב, אך עליך לטפל באופן מיידי בנושא המשקל והמחזור. בברכה, דנה

07/12/2007 | 22:42 | מאת: טינק

עד שאני יעלה במשקל... זה יעזור אם אני יקח גלולות?

לעיונך דף מידע ופרטים http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=6035

06/12/2007 | 21:01 | מאת: גליה

שלום קניתי בהמלצה קרונפלקס פייבר 1 אמרו לי שהוא בין טובים בשוק ואף נתתי לילדי. במקרה קראתי את המרכיבים: הוא מכיל אספרטיים, צבעי מאכל, הרבה חומרים מייצבים, אומנם תכולת סיבים גדולה ,אך מה עם כל שאר המרכיבים הלא בריאים ,האם היתה זאת טעות לתת ממנו לילדי אני חוששת מאוד מהנזק שזה יגרום לי ולילדי תודה

07/12/2007 | 10:17 | מאת:

שלום גליה, אספרטיים לא נמצא מזיק למבוגרים וילדים. צבעי מאכל לא בהכרח בעייתיים, יש כמה שלא מומלצים לצריכה וצריך לעבור על הרשימה, ורוב החומרים המייצבים הינם טבעיים בדומה לצבעי המאכל שמשתמשים היום, לכן אני לא רואה ניגוד אינטרסים אדיר. כמו כן, ההמלצה לפייבר 1 לא מחייבת אכילתו על בסיס יומי, אפשר לגוון ארוחות בעוד אפשרויות. כל דבר שצורכים ממנו באופן קבוע ללא שינוי יכול להזיק לטווח הרחוק, גם אם הוא לכאורה נחשב מזון בריאות. בברכה, דנה

07/12/2007 | 11:23 | מאת: נועה

לא הבנתי למה כל מזון שצורכים ממנו באופן קבוע יכול להזיק לטווח הארוך?

06/12/2007 | 20:57 | מאת: גליה

שלום הייתה לי תקופה שירדתי באחוזי השומן (17%) עקב שינוי בתזונה (6 ארוחות ביום קטנות +הפחתת אחוזי השומן בכל ארוחה) ואימונים קשים בחד"כ. האם ייתכן שבגלל שהחסרתי יותר מדי שומן מהתפריט הגוף שלי הפסיק לשרוף שומן ואפילו התחיל לצבור שומן? כרגע אני עושה חודש שכמחצית מכמות הקלוריות שלי ביום (אולי קצת פחות) יגיעו משומן (בלתי רווי: שקדים,אגוזים,זרעי פישתן,טחינה גולמית) על מנת שגופי ירגע ואןלי יתחיל לשרוף שומן בחזרה. האם זה נכון מה שאני עושה?

07/12/2007 | 10:14 | מאת:

שלום גליה, זה נכון להעדיף חומצות שומן לא רוויות אך אין להן קשר ישיר עם ניצול אנרגיה.הגוף לא צריך להרגע, שריפת שומן תמיד קורית, אך אך יש מסת שומן קריטית שממנה אי אפשר לרדת. בברכה, דנה

06/12/2007 | 20:16 | מאת: אבי

אני סובל שנים מבקע סרעפתי ודלקות בוושט. עשיתי כל הבדיקות האפשריות ואני נוטל לוסק פעם ביום.לפי כתבה שקראתי בעיתון וגלשתי מיד באינטרנט גיליתי כי פרופרג'יל מטפל בצרבות, בקע סרעפתי ודלקות בוושט. האם יש סיכון ,אם אני נוטל בנוסף לוסק 20, אומגה 3 ופרמטון.

07/12/2007 | 10:12 | מאת:

שלום אבי, הפנה שאלה זו לגסטרואנטרולוג. בברכה, דנה

06/12/2007 | 17:51 | מאת: אילנה

06/12/2007 | 18:05 | מאת: אילנה

אני בת 50עשיתי מהפך תזונתי דגנים קיטניות אגוזים פרות ירקות,+דגים+2 ביצים בשבוע-אני מתמידה כבר שבועיים ומרגישה נהדר התפריט עבר ביקורת תזונאית קלינית הורדתי קפה/תה /מטוגן/צבעי מאכל/חומרים משמרים/סוכר/קמח לבן/אורז-לבן/מוצרי חלב/תרופות שאלות: האם יוגורו ביו פרו בריא ורצוי לצרף לתפריט?האם רסק עגבניות אורגני נחשב אוכל מעובד? והעיקר איך להתמודד עם תחילת תופעות של גיל המעבר כשאני מעדיפה בלי תוספי הורמונים

06/12/2007 | 18:36 | מאת:

שלום אילנה, איזו דיאטנית קלינית אישרה לך לא לאכול מוצרי חלב???שנית יוגורט ביו הוא מוצר חלב לכל דבר, אז לא ברור לי איך זה מתיישב עם אי אכילת מוצרי חלב. אפשר לצרפו, לא חיוני, כל מוצר חלב אחר יכול להיות טוב באותה מידה. יש מעט מאוד מחקרים המראים השפעה של מזון על תופעות גיל המעבר. המחקרים היחידים שמראים השפעה קלה היא דיאטה המכילה חלבוני סויה (הכוונה לא לשניצל סויה) אלא לטופו והקטנית בעצמה. רסק עגבניות אורגאני הוא עגבניות אורגניות מרוסקות בדומה לעגבניות שאינן אורגניות. מידת העיבוד תלויה בחברה המכינה אותה, כך שאין לי מידע מדוייק בנושא. בברכה, דנה

06/12/2007 | 17:11 | מאת: שירי

שלום שמי שירי ורציתי לשאול לגבי סבי בן ה84 שסובל מאנצפלופטיה כתוצאה מהפטיטיס c נמצאו בדמו רמות גבוהות של אמוניה והוא היה מאושפז עם דיאטה דלת חלבון היות ולא היתה דיאטנית בעת השחרור התבקשנו להמשיך עם דיאטה דלת חלבון אשמח לדעת מה צריך להיות הרכב התזונה ממה להמנע? וכל זאת עד שנגיע לדיאטנית של הקופה בתודה מראש שירי

06/12/2007 | 18:32 | מאת:

שלום שירי, זוהי דיאטה מורכבת מדי לפורום זה וביצוע לא נכון של דיאטה יכול להזיק יותר מלהועיל ולכן לא אוכל לעזור לך במסגרת פורום זה. פני לבית החולים ממנו שוחרר ובקשי לדבר עם הדיאטנית האחראית לטיפול במחלקה זו. בברכה, דנה

06/12/2007 | 15:01 | מאת: טלי

שלום, אני בת 35 בריאה ובכושר גופני מצוין. המשקל שלי תקין (BMI=21-2 אני כמזה מספר חודשים מנסה להשיל 1-2 ק"ג בעזרת ספורט ותזונה 1400-1500 קק"ל, ולא מצליחה. אני עושה 6 פעמים פעילות ספורט אינטנסיבית. אודה על עזרתכם

06/12/2007 | 18:31 | מאת:

שלום טלי, לצערי אין באפשרותי לעזור לך בנושא זה בפורום זה. לשם כך עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה

06/12/2007 | 13:52 | מאת: נועה

בהמשך לשאלתי הקודמת על תוסף של אומגה 3, ציינת שאין המלצות לתת. אני כיום לוקחת תוספים של אומגה 3 וכן של ויטמינים ומינרלים לנשים מניקות (כי אני מניקה). שאלתי היא האם יש המלצה שונה לנשים בהריון ולנשים מניקות? האם בשבילן קיימת המלצה לקחת תוספים? ואם לא, האם תוספים אלה יכולים להזיק? האם הם יכולים להזיק גם לאנשים שלוקחים אותם וכלל אינם מניקים או בהריון? תודה, נועה

06/12/2007 | 14:30 | מאת:

שלום נועה, אין המלצה לתוספי אומגה 3 לנשים בהריון או מניקות, לא מצויין נזק, אך זאת מפני שמעולם לא בדקו, לא כי אין אפשרות לנזק. ההמלצה היחידה לנשים בהריון כתוספים הם ברזל וחומצה פולית, מעבר לכך אין המלצה לגבי תוספים נוספים אלא תוספת קלוריות וחלבון בזמן הנקה. בברכה, דנה

06/12/2007 | 15:14 | מאת: נועה

תודה רבה. אני אכן מרגישה הרבה יותר רעבה, ואוכלת יותר בהתאם לרעב. האם אפשר להסתמך על תחושת הרעב כמדד של הכמות שצריך לאכול? אני לא נוהגת לחשב את כמות הקלוריות שאני אוכלת ביום... רק מקפידה כמובן על תזונה מגוונת ובריאה של כל אבות המזון החיוניים.