פורום תזונה קלינית
רגישות לפרוקטוז האם אפשר לדעת מה מותר לי לאכול מירקות ופירת היום גילו לי שיש לי רגישות גבוהה לפרוקטוז, לפני מספר שנים הובהר לי גם שאני רגישה ללקטוז וכתוצאה מכך אני לא צורכת מוצרי חלב - רק מוצרי סוייה. האם יש קשר אחד עם השני תודה לאה
שלום לאה, עניתי רבות בנושא פרוקטוז, ערכי חיפוש בפורום זה תחת השם פרוקטוז ותוכלי לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. שנית, עליך לפנות בהקדם לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה
שלום לך דנה ויינר, קניתי סלק באריזת ואקום. המפרט של הקלוריות אומר כי ב-100 גרם יש 200 קק"ל. האם תוכלי ליידע אותי באותה אריזה של 500 גרם כמה קלוריות יש? סליחה על הבורות בברכה חיה
שלום חיה, אם ב- 100 גר יש 200 קק"ל אזי ב- 500 גר' יש 1000 קק"ל (יש להכפיל ב- 5). בברכה,דנה
דנה שלום. כמה קלוריות יש בכוס כוסמת מבושלת (בערך). תודה ריקי
שלום ריקי, בכוס כוסמת מבשולת יש כ- 150 קק"ל. בברכה,דנה
אני חוזר ארצה יחד עם משפחתי משהות ארוכה בארצות הברית. התגוררנו שנים באיזור המפרץ של סן פרנסיסקו ונהנינו מהמון דברים, בינהם גם אכילה של אוכל בריא ואורגני. יש כאן סופרים משופעים בכל טוב שהכל בהם אורגני. אנחנו שמחים מאד לחזור ארצה. הבנו אבל שעלול להיות לנו קשה בענין הזה. גם הזמינות של המוצרים האורגניים איננה גבוהה וגם המחירים בשמיים. הייתי רוצה שתנסו לעזור לנו להחליט אילו מאכלים הכי דחוף וחשוב לאכול אורגני. האם ישנו איזשהו מדרג הבוחר את העדיפות של המאכלים הכי מרוססים שבהם שווה להשקיע יותר מאחרים שכאילו יותר מוגנים? תודה עידן.
שלום עידן, איני מהתומכים הנלהבים של מוצרים אורגניים, ביחוד לא בארץ, כי התחום פרוץ, הרבה שרלטנות ורמאות בנושא, והעיקר, המחיר הוא שמימי. אך אם בכל זאת אתם מתעקשים, אני הייתי מתמקדת בירקות ובפירות ואולי עופות. מעבר לכך הייתי אוכלת רגיל. בברכה,דנה
שלום ותודה מראש על התשובה. אני רוצה לברר לגבי תרד. קראתי שהוא מאד בריא ויש לו מלא מלא יתרונות. אבל קראתי גם שהוא עלול לצבוע את השיניים באפור. האם זה נכון? גם קראתי שיש בו איזושהי חומצה שמתפרקת ומשתחררת ומונעת ספיגה של סידן. האם זה נכון? אז איך אפשר לאכול תרד בלי לפגוע בסידן? איזה מזון מומלץ לשלב עם תרד? האם מומלץ לבשל את התרד או לאוכלו חי? כמה זמן צריך לשמור בין אכילת תרד לאכילה של מזונות עתירי סידן כדי להבטיח שנוכל להינות מהיתרונות של כולם? תודה שוב, שירלי.
שלום שירלי, לגבי צביעת השיניים באפור לא ידוע לי. התרד מכיל חומצות שונות המעכבות ספיגת סידן. ההמלצה לא לצרוך אותו בסמיכות למוצרים עתירי סידן או בסמיכות לתוספים במשך 2-3- שעות לפחות. אפשר לאכול טרי ו'או מבושל לבחירתך. בברכה,דנה
כמה קלוריות יש בכף אבקת מרק עוף והאם יש בה יתרון בריאותי כלשהו?
שלום יונית, בכף אבקת מרק יש כ- 15-20 קק"ל בממוצע. לאבקת מרק אין כל יתרון בריאותי שידוע לי, אלא אם כן חסר נתרן. בברכה,דנה
דנה שלום כמה קלוריות יש בכוס של 100 מ"ל [נוזל] אם היא מכילה גלידה? והאם היא נחשבת למתתק "בריא" יחסית? תודה
שלום, ב- 100 מ"ל גלידה יש כ- 140 קק"ל.הבריאות תלויה בסוג הגלידה שכן חלקן עתירות שומן. אפשר לגוון עימן בממתק, אך לא על בסיס יומי. בברכה,דנה
דנה שלום קיים אצלי בלבול ולכן יש לי מס' שאלות בנושא: 1. מה הקשר ביו מטבוליזם ויציאות? 2. מדוע בתקופה מוקדמת של החיים (גיל 20+) יש יציאות מרובות ובגילאי 30-40 היציאות מתמעטות? האם יש קשר למטבוליזם? תודה רבה
שלום ענת, פעילות מטבולית מוגברת בין היתר מביאה לפעילות מוגברת במערכת העיכול וכך יש יותר יציאות. אנשים עם מטבוליזם גבוה יותר בהחלט נוטים ליותר יציאות, אך לא בגלל היציאות הם רזים יותר אלא בגלל מטבוליזם גבוה וניצול אנרגיה אופטימלי יותר. בהחלט עם הגיל כמות היציאות יורדת הן בגלל מטבוליזם שיורד עם הגיל, פחות םעילות גופנית ואורח חיים שונה הכולל גם תזונה לא נכונה. בברכה,דנה
לדנה שלום, אני צריך לדעת איזה מאכלים מומלצים בשביל שהיציאה שלי תיהיה רכה יותר? המליצו לי על ירקות ופירות.. אבל אמרו לי הכי טוב להתייעץ עם דיאטנית.. בתודה רבה מראש, ליאור
שלם ליאור, אכילת ירקות,פירות, דגנים מלאים כגון: שיפון, כוסמת, שבולת שול, קינואה, קטניות ושתיה מרובה וכן פעילות גופנית. בברכה,דנה
בוקר טוב דנה יש לי שאלה שדי מטרידה אותי. ידוע לי שקפאין מפריע לספיגת הסידן ושאר ויטמינים, והשאלה שלי היא האם הסידן והויטמינים מתעכבים אבל ניספגים בסופו של דבר? ואחרי כמה זמן מסיום הארוחה עצמה ששותים עם הארוחה הזאת קפה? תודה מראש על התשובה והמשך יום טוב
שלום, לא הקפאין מעכב ספיגה, אלא מרכיבים אחרים בקפה עושים זאת. כאשר אומרים מעכבים ספיגה, לא הכוונה בזמן אלא מורידים ספיגה ומאבדים בצואה. לכן רצוי להרחיק מזון עשיר בסידן עד כמה שניתן מקפה, לפחות שעה-שעתיים. בברכה,דנה
בני בן החצי שנה סובל מעצירות קשה במיוחד. מניסיונות שונים עלה שאכילת מנת שזיפים מיובשים כמנת פירות, מסייעת ליציאות רכות ויומיומיות. בנוסף, הוא שותה 60 מיל מי שזיפים במהלך היום. האם קיים סיכון כלשהו כתוצאה מאכילת כמות גדולה של שזיפים מיובשים? עודף זרחן וכדומה? תודה מראש אמא מודאגת
שלום ירדן, אחת הסיבות העיקריות לעצירות בתינוקות היא חסר יחסי בנוזלים בגיל של בנך עליו לקבל 140-150 מ"ל נוזלים ליממה לכל ק"ג משקל גוף. ראשית ודאי שהוא מקבל מספיק, אם לא, תעלי את הכמות. במידה והוא שותה לפי הממלצות, ובתנאי שמתן השזיפים הינו כבר יותר משבוע, את יכולה להמשיך, כי בברור זה עוזר לבנך, אך לא הייתי עולה על 2 שזיפים ליממה+ 60 מ"ל מי השזיפים. אם את רואה שעם הזמן ההשפעה עוברת ואת צריכה להעלות מינונים, אל תעשי זאת ופני לגסטרואנטרולוג של ילדים. מיותר לציין שהשזיפים ומי השזיפים הם בנוסף לאוכל ושתיה ולא במקום. בברכה,דנה
מה יותר בריא- קינואה אדומה או לבנה, וכמה קל יש בכף קינואה מבושלת(כמה באדומה וכמה בלבנה?) שאלה נוספת- מנה יותר בריא לאכול- קינואה או כוסמת- בהנחה שאני צריכה לבחור בין השניים- מה עדיף יותר.
שלום, ישנם הטוענים כי קינואה אדומה מכילה מעבר לקינואה הלבנה נוגדי חמצון רבים ונחשבת למזינה יותר. בכף קינואה יש כ- 40 קק"ל בממוצע, לא משנה צבעה. לקינואה הרכב חומצות אמינו וחלבון טובה יותר מכוסמת ולכן עדיפה, אך מצד שני מכלה יותר קלוריות. לא צריך להעדיף, אפשר לגוון. בברכה,דנה
מתנצלת מראש על השאלה הארוכה. בעלי (בן 40) מטופל בהמודיאליזה מזה כשנתיים וחצי. במשך תקופה ארוכה הצליח להקפיד (אם כי בלית ברירה...) על אכילת חלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוה (עוף, ביצים, דגים ומוצרי חלב) ורמת האלבומין והחלבון בבדיקות הדם שלו היו תקינות (אלבומין בסביבות 4.5 וחלבון בסביבות 7.0). בחודשים האחרונים הוא מרגיש שהוא לא מסוגל יותר לאכול חלבונים מן החי, שהם גורמים לו לחוסר תיאבון ואף לבחילה, ואכן - לאחרונה חלה ירידה ברמת החלבון (6.6) והאלבומין (3.8) בבדיקות הדם האחרונות שלו. למיטב הבנתי, צריכת החלבון היומית המומלצת לחולי דיאליזה היא לפחות 1.2 גר' חלבון לכל קילו ממשקל הגוף. מה שאומר שהוא זקוק לכ-89 גר' חלבון ליום (משקלו היבש כ-74 ק"ג). אך לצערי אין סיכוי שהוא מצליח להגיע אפילו לחצי מכמות זו... הוא ניסה לאחרונה לשתות אבקת חלבון כדי להשלים את צריכת החלבון היומית, אך זהו פתרון בעייתי בגלל כמות הנוזלים הנוספת, אשר באה על חשבון כמות השתיה היומית שלו, המוגבלת גם כך. ראיתי שקיימים גם תוספי תזונה של חומצות אמינו בטבליות. שאלותיי: 1) האם תוספת חומצות אמינו אכן מומלצות\מותרות לחולי דיאליזה ? 2) האם, במקרה שלו, תוסף חומצות אמינו יכול לשמש כתחליף לצריכה הבלתי מספקת של חלבונים ולעזור בהעלאה של רמת האלבומין והחלבון בדם ? 3) אם כן - איזה שילוב של חומצות אמינו מומלץ ובאיזה מינון ? 4) ניסיתי לחפש באינטרנט מידע בנושא, ונתקלתי בקישורים הבאים: http://www.hopkinsmedicine.org/press/2000/JUNE/000622.HTM http://www.freepatentsonline.com/6713501.html עושה רושם כי מדובר במחקרים ישנים יחסית. האם קיימים מחקרים חדשים או המלצות חדשות בנושא זה ? המון תודה מראש.
שלום שרית, אכן תחום המחקר בנושא תזונה ונפרולוגיה נמצא קצת במעצור ואין הרבה מחקרים חדשים בנושא. אכן בעבר הוסיפו חומצות אמינו חיוניות לחולים בשלב הפרה-דיאליטי והדיאליטי והוכיחו תועלת, אך לאור הבדיקות של בעלך איני רואה סיבה להוסיף באופן גורף. ראשית, ישנם תכשירי העשרה כגון נפרוקייר המיועדים למטופלי דיאליזה, ושהינם חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה אך מכילים גם ויטמינים, מינרלים, קלוריות ועוד. החוכמה במתן חומצות אמינו שתהא תמיכה קלורית, אחרת זה הולך לניצול אנרגתי ולא לבניה של שרירים וחלבוני הגוף. אין המלצה על שילוב מסויים של חומצות אמינו וכרגע היחידה שהומלצה עד לפני כמה שנים היתה הקרניטין. לרוב לא נותנים חומצות אמינו בודדות בחולי דיאליזה, בעיקר בגלל עלות. בכל מקרה, הבדיקות עדיין תקינות, רצוי להתייעץ עם דיאטנית היחידה להתאים תרפיט אשר ישמור על מצב תזונתי תקין. אלבומין אמנם חשוב אך יש להתסכל על מדדים נוספים כגון קראטנין, כולסטרול ועוד. בברכה,דנה
דנה יקרה, תודה רבה על התשובה המפורטת. ברשותך, יש לי מספר הערות ושאלות המשך. 1) לגבי נפרוקייר: התכשיר מוכר לנו היטב. בעלי נהג לשתות אותו באופן קבוע במשך מס' חודשים לאחר ניתוח שהסתבך עם שוק ספטי ואלבומין שצנח ל-1.5 ולכן התכשיר מתקשר לו עם זיכרון מאד מאד לא נעים, ומאז אינו מסוגל לשתות אותו יותר. לכן, לצערי, נפרוקייר אינו יכול להוות פיתרון עבורו. 2) לגבי תוצאות הבדיקות הנוכחיות של בעלי: למיטב ידיעתי, המלצת DOQI לרמת אלבומין בדם אצל מטופלי המודיאליזה היא לא פחות מ- 4g/dl. כמו כן, עליה ברמת החלבון משפרת פרוגנוזה לטווח ארוך אצל מטופלי המודיאליזה. כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, בחודשים האחרונים, רמת האלבומין בבדיקות הדם שלו נמוכה מהמינימום (3.8) וכן רמת החלבון נמוכה מהמינימום (6.6). כאמור, עד לפני מס' חודשים, כשעדיין צרך כמות חלבון מספקת, הרמה היתה תקינה פלוס. כלומר, יש כאן מגמת ירידה ברורה. ובמידה ומצב "חוסר החשק" (עד כדי בחילה!) כלפי מוצרי חלבון מן החי ימשיך, המצב אף עשוי להחמיר... ולכן אנו מודאגים. 3) לגבי צריכה של חומצות אמינו: למיטב הבנתי, חומצות אמינו הן למעשה אבני היסוד של החלבונים. לא כ"כ ברור לי מדוע בעצם קיימת המלצה מסודרת לצריכת חלבון יומית למטופלי דיאליזה (1.2 גר' לכל קילו ממשקל הגוף), אך אין המלצה לצריכת חומצות אמינו, שכן דוקא הן נספגות הישר למחזור הדם ולא "מתבזבזות" על אנרגיה או שומן כמו החלבון... או שאולי אני לא מבינה נכון? 4) לגבי התייעצות עם הדיאטנית: כאמור, הבעיה בחודשים האחרונים היא שבעלי אינו מסוגל לעמוד בדרישות צריכת החלבון היומית בעל ערך ביולוגי גבוה המומלצת ע"י הדיאטנית, מכיון שכל מוצרי החלבון מן החי ממש גורמים לו לבחילה... צריכת הקלוריות היומית שלו בהחלט מספקת, אך רובה מורכבת מפחמימות, שומנים ומעט ירקות (תזונה כמעט צמחונית). אילו היתה לו אפשרות להמשיך לצרוך גם עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב וכו' -כמובן שלא היינו מתעניינים בתוספי אבקות חלבון או חומצות אמינו למיניהן. מאחר שהעלות אינה מהווה עבורנו שיקול כרגע, אשמח בכל זאת להבין האם, במקרה שלו, תוסף חומצות אמינו יכול לשמש כתחליף לצריכה הבלתי מספקת של חלבונים ולעזור בהעלאה של רמת האלבומין והחלבון בדם? מצאתי מוצר שמכיל את התרכובת הבאה (למנה): Glycine 0.32g / L-Arginine 0.40g / L-Histidine 0.45g / L-Isoleucine 0.36g / L-Leucine 0.45g / L-Lysine 0.65g / L-Methionine 0.04g / L-Phenylalanine 0.16g / L-Threonine 0.22g / L-Tyrosine 0.23g / L-Valine 0.32g האם זהו שילוב סביר של חומצות אמינו עבור חולה דיאליזה ? ושאלה נוספת: במידה ויקח את התוסף הנ"ל לפי המינון המומלץ לאדם רגיל (שתי מנות ביום, אחת בבוקר ואחת לפני השינה) - האם הוא עלול לגרום לו לתופעות לואי בתור חולה דיאליזה (כגון אורמיה), או שמא הוא בבחינת "אם לא יועיל, לא יזיק" ? שוב סליחה על השאלות המרובות והמון תודה מראש.
אני מתאמן מזה כמה חודשים בשילוב דיאטה בחודש האחרון הגברתי את קצב האימונים , והורדתי באוכל כך שבסה"כ ירדתי בחודש 4 קילו, הבעיה היא שאני לא משנה מה אוכל כל הזמן אני רעב, בלי הפסקה אוכל מנת אורז עם חלבון אחרי 5 דקות רעב. אני מתחיל לדאוג זה ממש מוזר, מה עושים והאם יש חשש לתולעים בבטן, או שזה מטבוליזם מופרז?
שלום ניר, אין לך תולעים בבטן, אתה יכול להרגע. אתה פשוט עוסק בפעילות אינטנסיבית ולגופך יש דרישות. המלצתי, פנה לדיאטנית שתרכיב לך תפריט מתאים למידת הפעילות. בברכה,דנה
תודה, האם יש לך המלצה על משהו לא משמין ומשביע?
אם מישהו אובחן בילדותו עם צליאק וכיום אוכל מה שבא לו כולל גלוטן, ולא סובל מכאבי בטן עקב כך. האם עלול להיות לו נזק במעיים בגלל שאכל גלוטן למרות שלא סבל מתסמינים?
שלום מירי, לרוב צליאק אינה מחלה שעוברת, ולכן אבחון בגיל צעיר לא משנה אבחנה בגיל מבוגר. ראשית יש לעשות בירור מחדש לגבי נוכחות נוגדים לחלבון החיטה. במידה ויש, יש לחזור מיד ולשמור על דיאטה מתאימה. לא כל חולה צליאק סובל מתופעות במערכת העיכול בעקבות אכילת גלוטן. זה יכול להתבטא בהמוגלובין נמוך ובתת ספיגה של מרכיבי מזון נוספים. חשיפה של המעי והגוף לחלבון שהינך אלרגי אליו, ביחוד בצליאק יכולה להביא להתפתחות של מחלות נוספות. לכן חשוב מאוד לעבור בירור מחדש.פנו בהקדם לגסטרואנטרולוג. בברכה,דנה
מקווה שזה הפורום הנכון לשאול... איזו משתי הפעילויות שורפת יותר קלוריות? הליכה מהירה או רכיבה מתונה (לא מאוד מהירה אבל גם לא איטית) על אופניים? ברכיבה גם אם לא מהירה אני מרגישה שאני מתאמצת יותר מאשר בהליכה מהירה. האם זה אומר שאני גם שורפת יותר קלוריות?
שלום נטע, המלצתי, פני לפורום של מכון וינגייט לפורום של הדיאטנית איילת ויינשטיין המומחית לתזונת ספורט. http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=926 בברכה, דנה
היי אפיתי אתמול עוגת גבינה, זו עוגה מאוד רטובה, היא הייתה שעה לפחות בתנור אבל המרקם שלה מאוד רך ורטוב, כמובן שאחד מהמרכיבים זה ביצים שאילתי היא האם הביבים מבושלות, או שלא אגע בעוגה הזאת.....
שלום רינה, בישול של שעה בטמפ' של לפחות 120 מעלות מספיקה לביצה להתבשל כראוי. בברכה,דנה
שכחתי לציין שאני בהריון... לכן החשש מהביצים האם עדיין זה בסדר
אני מאוד אוהבת שומר ואני אוכלת אותו חי בלי כלום.כל יום אני אוכלת בין 1-2 שומר. האם זה יכול להזיק? ומהם היתרונות התזונתיים שלו? תודה.
שלום שרית, אין נזק באכילת שומר בכמויות שציינת. היתרונות התזונתיים שלו הם בעיקר סיבים תזונתיים. בברכה,דנה
1. תודה על תשובותייך המחכימות. 2. מה רמת הח. האוקסילית במלפפון ובחסה. 3. התקשיתי למצוא באינטרנט רשימה מסודרת של מזון תוך פירוט הנ"ל, התוכלי להנחות אותי ואז אפסיק להטריד ... 4. מה נחשב רמה גבוהה, מה נחשב רמה בינונית ומאיזו רמה יש להימנע כליל.
שלום משה, מפנה אותך לאתר באנגלית שמחלק לפי רמות נמוכות, בינוניות וגבוהות. עליך להמנע מהרמות הגבוהות בעיקרhttp://www.branwen.com/rowan/oxalate.htm בברכה,דנה
שלום, האם שיבולת שועל מכילה גלוטן?
שלום יונתן, אין לי מידע לגבי כמות הגלוטן בשבולת שועל, אך ישנם מדענים הטוענים כי לאנשים עם צליאק רצוי להמנע גם משבולת שועל בשל חפיפה בחלבונים וברגישות. רוב חולי הצליאק יכולים לאכול שבולת שועל ללא תסמינים אך רוב המטפלים גורסים שיש להמנע מצריכתו. בברכה,דנה
שלום לכולם, אני מעוניין להיות דיאטן קליני ומאד מתלבט היכן ללמוד. יצרתי קשר עם אריאל, תל חי והאוניברסיטה העברית. לצערי, אני אינני עומד בתנאי הקבלה לאוניברסיטה אלא אם כן אשפר את הפסיכומטרי שלי (הם רוצים סביב ה700, שלדעתי זה טיפה מוגזם עם כל הכבוד למקצוע). אני מאמין שאם אני אגש ואשקיע (בפעם הראשונה לא ממש יכולתי ללמוד כראוי) כן אצליח להוציא את הציון המבוקש, רק שדבר זה מאלץ אותי ''להפסיד'' שנה - דבר שאני ממש אינו מעוניין בו. לעומת זאת, למכללות אריאל ותל חי אני כן מתקבל. באריאל אישרו סופית את התואר לפני מס' שבועות, (זה היה נסיוני עד כה). אינני יודע היכן ללמוד ולהחליט. ידוע לי שכמובן עדיף ללמוד באוניברסיטה. רציתי לדעת עד כמה העניין משמעותי בתחום זה, כיוון שרק 2 מוסדות (ועכשיו גם שלישי) מסמיכים אותך לתואר ראשון בנושא. [להבדיל מפסיכולוגיה או כלכלה ומנהל עסקים שמלמדים בכל מקום ואז זה כבר אחרת....] רציתי לשמוע חוו''ד מבחינת כמה התארים של המכללות ''שווים בשוק''? האם זה משמעותי מבחינת היכן למדתי? האם יש הבדלים, בהמשך הדרך, במשכורות מבחינת מקום הלימוד בו למדתי? האם כדאי ללמוד באחת המכללות או להמתין שנה? וגם............. איך מכללת תל חי מבחינה מקצועית? איך אריאל? היכן כדאי ללמוד מבין השניים במידה ואחליט באוקטובר הקרוב ללמוד.......? וכו וכו. מחכה לתגובות. תודה.
שלום כפיר, אין לי מידע לגבי מכללת אריאל הואיל ורק עכשיו יצא המחזור הראשון לסטאג' וכן אין לי מידע לגבי התואר שלהם ו/או תנאי קבלה ו/או רמת הלימודים. לעומת זאת תל חי מוציאה סטודנטים לתזונה למעלה מ- 6 שנים והיות שאני מלמדת שם אני יכולה להעיד על רמה גבוהה של לימודים ושל סטודנטים. אני אישית בוגרת רחובות ואיני רואה כיום העדפה או הבדל בין השניים פרט לתנאי הקבלה. כמובן שכל חוג מציג מרצים שונים וקורסים מעט שונים, אך הבסיס זהה. מניסיון, אין הבדל או העדפה בין סטודנטים המגיעים מרחובות או תל חי, לא בסטאג', לא במקומות עבודה ובטח ובטח לא בשכר. בברכה,דנה
אני זקוקה נואשות לעזרה. לפניכל וססת בכל חודש אני מעלה כ- 1-2 ק"ג במשקל וידוע לי שזה מצבירת נוזלים. אני מרגישה חצי חודש שהשמנתי כך שחציחודש אני מבואסת מעצמי. מה עלי לאכול או שלא לאכות כדי למנוע את צבירת הנוזלים?(חוץ מלהמעיט במלח). האם קופאין גורם גם כן לצבירת נוזלים? האם יש איזה מאכל או צמח שאוכל לחלוט כדי למנוע את הבעיה. אני מגיעה לפעמים למצב שאני בכוונה לא שותה רק כדי שלא אצבור את הנוזלים. \ תודה
שלום שני, זוהי תועפה פסיולוגית ידועה שאין לה פתרון פלא או תזונתי. לקפאין אין משמעות ואין צמחים או חליטות שעוזרות. בברכה,דנה
בתקופה האחרונה התגלתה אצלי סוכרת בתחילה הערכים היו גבוהים ולאחר דיאטה ירדו. כעת אני עומד על 130 בערך ולכן אני משתמש בתרופה. הייתי מעוניין להוסיף פעילות גופנית ולדעת יותר בקשר לדיאטת סוכרת על מנת להפסיק לצרוך את התרופה. בתודה, אבי
שלום אבי, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, היא תוכל לכוון אותך בנושא הדיאטה והסבר על חשיבות פעילות גופנית. בברכה,דנה
שלום רב, נתתי לסבתא שלי (בת 89) אנשור וניל כתוספת לתזונה משום שאינה אוכלת ירקות, פירות ובשר מזה זמן רב. האם בגיל זה יש הנחיות מיוחדות לשימוש באנשור? יש לציין שלפני שבוע עברה השתלת קוצב לב. תודה רבה.
שלום, אין הנחיה מסויימת. יש לנער לפני שימוש ולשמור בקרור לאחר הפתיחה. כמובן שתכשיר זה אינו מומלץ לחולי סוכרת. במידה ומסתדרת עם אנשור רגיל אפשר לעברו בהדרגה לאנשור פלוס שיותר עשיר בקלוריות וחלבון. יש לשים לב בשל ריכוז קלורי גבוה יכול לגרום לשלשולים, כך שמומלץ להחשף בהדרגה ולא לשתות בבת אחת. בברכה,דנה
האם חמוציות מכילות ערכים גבוהים של חומצה אוקסיליט. ומה בקשר לעלי רוקט ועלי סלק?
שלום משה, חמוציות הינן בעלות ערך בינוני של חומצה אוקסאלית. עלי רוקט וסלק נחשבים לבעלי תכולה גבוהה של חומצה אוקסאלית. בברכה,דנה
שלום, אני בת 24 ושמתי לב שכשבוע לפני הווסת אני משמינה. כהוכחה- הג'נס יותר צמוד עלי. האם מדובר בהצטברות של נוזלים. אני מרגישה שאני חוזרת לעצמי כשבוע וחצי אחרי תום הווסת. מה עלי לאכות או שלא לאכות כדי שלא אצבור נוזלים- זה ממש מדכא אותי כי חצי חודש אני מרגישה שמנה וחצי חודש מרגישה בסדר- מה לעשות? יש לציין שאני כן עןושה כושר 4-3 פעמים בשבוע
שלום שרה, ישנן נשים המעלות כ-1-2- ק"ג במשקל לפני מחזור, ולא מדובר במסת שומן אלא לכאורה עליה בנוזלים. ישנם הטוענים שהגבלת פחמימות ומלח לפני תקופה זו יכולה לעזור, אך אין לכך סימוכין מדעיים. בברכה,דנה
1. על הקופסה של שעועית ברוטב שימורים כתוב שרק צריך לחמם אותה כמה דקות ולהגיש. מצאתי ברשת מתכון למרק שיש בו שעועית כזאת מקופסה ומתבשל שעה. השאלה היא אם אחרי שעה בישול נשאר משהו בשעועית,או שבמילא אין בשעועית בשימורים שום ערך תזונתי,אז זה לא משנה? 2. אני אחרי שבוע של שפעת קשה ,שלא יכולתי לאכול כלום חוץ מ"מרק" עם גזר ואורז לבן וקצת אבקת מרק. ביומיים האחרונים הרגשתי יותר טוב וניסיתי לחזור לאכול רגיל (לחמניה עם חומוס-פסטרמה,סלט ירקות וכד') ואני מרגישה שנורא כבד לי בבטן וזה גם מאד כואב. מצד שני אני מאד חלשה ורוצה לחזור לעבודה כמה שיותר מהר,אז עוד פעם אורז וגזר לא בא בחשבון. איך עושים את המעבר הזה בצורה מוצלחת? יש משהו שאני יכולה לאכול שייתן לי אנרגיה ולא יעשה כבד בבטן? תודה מטאי
שלום, הערך התזונתי בבישול תמיד יורד, חלק מהויטמינים נהרסים ןחלק מהמינרלים אובדים למים, אך בסה"כ ההרכב הכללי נשאר דומה כך שאין לכך משמעות. התחושה לאחר מחלה הוחזרה לאכילה לעיתים קשה. הרעיון הוא לחזור את האוכל שרגילים אליו אך במנות קטנות ובארוחות רבות וצפופות, כל שעה -שעה וחצי לאכול משהו ולאט לאט להתרגל לאוכל.אין צורך במאכלים או פעולות מיוחדות מעבר לכך. בברכה,דנה
לא מצליח להכנס לקישו..האם את יכולה שוב לכתוב את הקישור? תודהץ
שלום ישי, הנה הקישור:http://www.nutritiondata.com/foods-000011000000000000000.html בברכה,דנה
קראתי בהרבה אתרים שחיטה מלאה גם מכילה פרוקטוז ולכן אנשים הרגישים, נמנעים גם מחיטה מלאה. נכון הדבר?? מה לגבי שיבולת שועל? מאכל בטוח בשבילי? תודה דנה.
שלום יונית, ככל הנראה תצטרכי לנסות ולראות את התגובה שלך לשיבולת שועל. תתחילי בכמות קטנה ותעלי בהדרגה בהתאם לרגישות. בימים שאת מנסה שיבולת שועל אל תוסיפי מזונות חדשים. בברכה,דנה
מה לגבי החיטה המלאה? מכילה פרוקטוז?
אני בת 37 , יש לי התקן תוך רחמי מזה שלוש שנים (לא עם הורמונים). כשבוע לפני קבלת המחזור החודשי אני מרגישה דכדוך ועצבנות רבה, זה ממש משתלט עליי אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ מעצבים, ככה עד היום השני של המחזור (בו אני חווה דימום רב יחסית של 24 שעות) ואז אני מרגישה ש"חזרתי " לעצמי - סביר להניח שמדובר בתסמונת קדם ויסתית - קראתי במגזין מנטה שלהקלה בתופעות אלו אפשר לקחת במשולב: 50 מ"ג ויטמין B6 ליום+ מגנזיום ציטרט 400 מ"ג ליום ומיצוי מצמח הדונג קווי (המקסימום האפשרי ע"פ היצרן) האם אכן כל אחת יכולה ליטול שילוב זה ללא חשש ? כלומר האם מדובר רק ב"תוספים תמימים"? שאלה נוספת היא - מאחר ואני גרה בחו"ל למי הכי כדאי לפנות לקבלת תרופה/ תוסף לבעיה כזו ? רופא נשים ? תזונאית? רופא משפחה ? (פסיכולוג??????????) תודה
שלום, איני מומחית בנושא ולתוספים אין הכוחה חד משמעית. לרוב הדרך הטובה ביותר לאיזון הבעיה היא נטילת גלולות המשפרות מאוד את התופעות הקדם וסתיות. בכל מקרה יש להתייעץ במקרה זה עם הגניקולוג. בברכה,דנה
אז זהו...שכבר פניתי לפני פורום זה לפורום גניקולוגיה והם לא ידעו לעזור לי גם כן, ןהציעו פורום תזונה.... לאיזה תחום אם כן שייכים התוספים ???????
אימי לוקחת קומדין לאחר סתימה בעורק התרדמת ע"י קריש דם הניתוח לא הצליח והעורק נחסם שוב וכרגע היא לוקחת קומדין, וכבר שנים שהיא שותה תה טיבתי כוס אחת ליום אך ידוע שאסור לשתות תה ירוק במקביל עם הקומדין, ברצוני לדעת האם היא אמרורה להפסיק לשתות לגמרי את התה? כמו כן מה קורה לגביי חסה כרוב פיטרוזילה אסור לגמריי או שרק לפני שלוקחים כדור אז אסור ? בתודה מראש
שלום, אם היא מצליחה להתאזן עם הקומדין ותה לא הייתי מספיקה עכשיו.אך בכל מקרה לא מומלץ תה טיבטי. חסה, כרוב ופטרוזיליה לא אסור, אך אם היא מאוזנת בלעדיהם לא הייתי מוסיפה עכשיו כי היא תצא מאיזון. אם היא רגילה לאכול אותם על בסיס יומי שתמשיך בתנאי שהיא מאוזנת. בברכה,דנה
אני מאוד לא אוהבת לשתות מים אך יודעת שזה חשוב. לעומתץ זאת, נס קפה אני מאו דאוהבת אך יודעתשזה לא בריא ולכן כדי לשתות הרבה כוסות נס ביום אני פשוט שמה רק רבע כפית של נס בכל כוס כדי שבסך הכל לא אשתה יותר מדי. אני פונה אליכם כדי לקבל המלצה אודות צמח או משהוא שאוכל לחלוט במים ואז לשתות כך שיהיה לי טעים וחשוב ביותר שלא יעלה לי בקלוריות. בנוסף- מה אני יכולה לאכול/ לשתות- אולי איזה צמח- כדי שיהיו לי יציאות יותר קלות. משהוא שיעשה טוב למע' העיכול תודה
שלום חני, את יכולה להוסיף מרווה, נענע וכל צמח אחר כדי שיהיה לך תה עם טעם טוב ללא תוספת קלורית או להשתמש בתרכיז דיאט להמתיק ולתת טעם למים. את יכולה לנסות גם משקאות דיאט. לגבי היציאות נסי לחלוט שזיפים מיובשים במים רותחים ואח"כ לקרר ולשתות בלי או עם הפרי. בברכה,דנה
אני אישה בת 40. חמש שנים ללא מחזור. בעבר אובחנתי כחולת קרוהן-כרגע נמצאת ברמיסיה. נוטלת אלטרוקסין ולוסק. כל הזמן עייפה, עייפות קשה מאוד. רק יושבת נרדמת, בתחושה שאין לי שליטה על זה. אני שוקלת 45 גובה 157. לדעתי אוכלת הרבה. הבעיה היא שיש לי ברזל נמוך כבר שנים. כרגע הפריטין עומד על 17. האם יש קשר לעייפות? האם לקחת תוסף ברזל? או לקחת הזרקת ברזל כמו שהמליצו לי רופאים? בגלל בעיות במעיים מאוד רגישה לברזל ולכן לא נוטלת. אשמח לקבל המלצה- האם לקחת תוסף ואיזה תוסף? באינפוזיה או בכדורים (כאלו שלוא פוגעים בבטן). תודה
שלום סברינה, בשל הקרוהן והפריטין הנמוך הייתי מציעה לך שלמוע לעצת הרופאים ולקחת לפחות אחת לחודש מנה של ברזל דרך הוריד כדי למלא מאגרים ואח"כ לשמר את האיזון בטיפול פומי. בברכה,דנה
היי, כמה קלוריות יש ב- כף שטוחה של שיבולת שועל לא מבושלת בעוגיית בוטנים של פסח- גודל רגיל, סטנדרטי בעוגיית קוקוס של פסח- כנ"ל בכף שעועית/חומוס מבושל
שלום שולה, בכף שטוחה שיבולת שועל יש כ- 25-30 קק"ל. בעוגיית בוטנים יש כ- 80-100 קק"ל כנ"ל גבי עוגית קוקוס. בכף שעועית וחומוס מבושל יש כ- 30 קק"ל. בברכה,דנה
שלום רב אני בת חמישים ושלוש, מזה כשנה בדיאליזה החודש כשלוש ארבע פעמים נתקפתי בשנתי בקוצר נשימה מדאיג באמצע הלילה נשימתי הפכה לקצרה ביותר והיתה תחושה של חוסר חמצן בנשימות, וחששתי שלא יהיה לי מספיק אויר ואחנק בשינה הדבר נמשך מספר שעות ולאחר מכן נעלם . שאלתי היא האם הדבר נגרם לי מהאוכל או שעלי לבדוק נתיבים אחרים עלי לציין שיש לי כרגע בתקופה זו לחץ דם גבוהה מאד והתחלתי לקבל תרופה להורדת לחץ הדם בכדורים. עלי לציין עוד שלפני שהתחלתי בדיאליזה סבלתי מלחץ דם נמוך ומעולם לא היה לי קוצר נשימה.
שלום מאיה התלונות שלך נשמעות קרדיאליות -לבביות ולא נראה לי שקשור למזון. שכן אשלגן גבוה לא גורם לקוצר נשימה ברור אלא רפיון שרירים וזה לא עובר, כי האשלגן כל הזמן גבוה. שנית, אם זה אשלגן זה פשוט מאוד לבדוק לפני חיבור לדיאליזה. יש לוודא שאת במשקל היבש הנכון, שאינך עולה הרבה במשקל בין דיאליזות ויש לבצע בירור קרדיאלי מקיף אצל קרדיולוג. בברכה,דנה
שלום דנה! אני טבעונית,וחשוב לי לדעת האם צריכת זרעי פשתן טחונים+שמן פשתן בקפסולות מסוגלים לספק את הצריכה היומית של אומגה 3. הבנתי כי DHA מתקשה להיוצר מחומצת שומן לינולנית לעומת EPA שכן נוצרת. האם כמות מוגברת של פשתן יכולה להספיק, והאם יש נזק בצריכה רבה שלו-נניח 5 כפות ביום. יש לציין שאני רזה מאוד כך שעניין הקלוריות אינו רלוונטי. תודה רבה מראש,מאיה
שלום מאיה, אכן קשה להגיע להמלצה של אומגה 3 לפי היחסים רק מפשתן וחשוב לשלב מקור מדגים. נסי להוסיף קפסולות שמקורן בשמן דגים. כל דבר בעודף עלול להזיק, גם אומגה 3 והפרת האיזון ולכן נראה לי ש- 5 כפות זה מעט מוגזם. בברכה,דנה
לכבוד : ד"ר דינה ויזר כיצד ניתן להשתמש בתזונה קלינית נגד חבלת ראש? בעלי ספג מהלומה עזה בראש ממוט ברזל לפני חודשיים,לא היה לו דימום,או בחילה,או הקאות,מצד שני החלו לצוץ כאבים באיזורים שונים באיזור הראש,ולאחרונה באיזור הצוואר,נבדק על ידי נירולוג שלא נלהב לשלוח אותו לבדיקת סי.טי,וטען שמדובר ברגישות מסויימת אם כך מה ניתן לעשות,ולשפר את המצב באופן דרסטי? אודה לעזרתך איריס
שלום איריס, לא ניתן לטפל בבעיה זו בעזרת תזונה. בברכה,דנה
דנה תודה על התשובות! אני ממש מעריכה את הזמן שאת מקדישה לי ולכולם! ברשותך, יש לי עוד שתי שאלות: אכן האי סבילות לפרוקטוז הוכחה. 1. עד לא מזמן, הייתי מקבלת את כל הסיבים מפירות וירקות. אילו תחליפים את מציעה לי העשירים בסיבים ולא מכילים פרוקטוז? 2. איזה תחליף ממתיק לקפה אני יכולה להשתמש? (סוכרזית, סטיביה וכמובן סוכר לבן וחום גורמים לי לכאבי בטן והתנפחויות). המון תודה!
שלום יונית, את יכולה להשתמש בסובין ולהוסיף לגבינה או יוגורט. קטניות, זרעים, חיטה מלאה, שיפון, קינואה ועוד. הממתיק היחיד שנשאר הוא סוכרלוז (סוכרה דיאט או לייט). בברכה, דנה
שלום דנה. זה כבר קרה לי בעבר ועכשיו קרה לצערי שוב. נוצר עומס על הקיבה ואני מרגישה בחילות חזקות ואף עלה לי מעט אך לא יצא החוצה. כשקרה לי בעבר בסופו של דבר הקאתי, האם גם עכשיו אני אקיא או שעוד יש סיכוי שהאוכל יעבור בקיבה כמו שצריך בלי בעיות? מה לעשות עכשיו? לשתות מים? לא לשתות? אני מרגישה שעולה וממש בא לי להקיא. האם להניח לזה או אף ליזום הקאה? אודה לך לתשובה
שלום מיטל, אני שוב מניחה שעברת כבר את הלילה והתחושה עברה. שוב אומר לך, כדי שזה לא יקרה יותר, פשוט המנעי מאכילת בולמוס שכזו. בברכה,דנה
קניתי קורנפלקס כשר לפסח שהוא מעין אורז תפוח רק שכתוב שהוא עשוי מתירס. קלוריות: ל30 ג' 117, אני יודעת שבברנפלקס 30 גר' זה בערך כוס של 200 מ"ל.. אבל הקורנפלקס הכשר הרבה יותר קל מברפלקס, אז השאלה היא מהי הכמות של 30 גר' מהקורנפלקס הכשר? כוס וחצי של 200 מ"ל? שתי כוסות?
שלום מיאל, אין לי מידע בנושא, תצטרכי לשקול או להעריך ככוס וחצי. בברכה,דנה
הי דנה,מבקשת אישור למה ששמעתי מהרופא שלי: כל עוד אני מקבלת את המחזור החודשי אין צורך בתוסף סידן לתזונה (כדורים),למרות שאני לא צורכת מוצרי חלב (אבל כן טופו וטחינה וכל מיני אגוזים) אמא שלי מאד היסטרית בקטע הזה וחשוב לי ששתינו נבין מה צריך לעשות,כי במשפחה יש הסטוריה של בריחת סידן.
שלום מאיה, בוודאי שאת צריכה תוסף סידן אם את לא אוכלת מוצרי חלב ואם את טבעונית. כדור של 600 מ"ג ליממה יספק. רצוי לבצע בדיקת צפיפות עצם ולבצע בדיקה לויטמין D. בברכה,דנה
דנה שלום ותודה מראש. האם אכילת פירות על קיבה ריקה, לדוגמא בבוקר, עדיפה על אכילה בזמנים שונים? מה היתרון, אם יש? האם שתיית תה /קפה בבוקר נחשב על קיבה ריקה, או אלה נחשבים כאוכל בקיבה? (החלב שבקפה?) תודה על תשובתך ריקי
שלום ריקי, אין ממש משמעות לזמן אכילת הפירות. וקפה ותה נחשבים לשתיה ולא ממש לאוכל, גם אם יש מעט חלב בקפה. בברכה,דנה
האם מותר לאכול בשר שהוקפא , הופשר והוקפא מחדש ?
שלום רותם, נכון להמלצות משרד הבריאות, התשובה היא לא. בברכה,דנה
דנה תודה!! אני פשוט לא מאמינה שזה קורה לי- אני בת 30 ובשנתיים האחרונות ירדתי המון במשקל עם דיאטה מאוזנת ואימון גופני. עד היום אני ממשיכה עם הדיאטה ואוכלת המון ביצים, בשר, פירות וירקות. לאחרונה לצערי פיתחתי אי סבילות לפרוקטוז. לפי הטבלה ששלחת לי- כמעט כל דבר מכיל פרוקטוז!! דנה יקרה- - האם פיתחתי אי סבילות לפרוקטוז בגלל הדיאטה שעשיתי? - האם הבנתי נכון- ביצים וחלב גם מכילים פרוקטוז? - מה לגבי חלב ללא לקטוז (כי למי שזה לא מספיק- יש לי גם אי סבילות ללקטוז)- האם זה גם מוצר שעליי להמנע? - מה לגבי קוטג'? מצטערת דנה שאני מוציאה את התיסכול בפורום אך אין שום מאכל שאני אוכלת יום יום שאינו מכיל פרוקטוז. אשמח לתשובה מהירה. תודה.
שלום יונית, האם האי סבילות לפרוקטוז נבדקה והוכחה ע"י גסטרואנטרולוג? ברור של דבר מכיל פרוקטוז בדרגה כזו או אחרת אך שימי לב לכמויות מעשרות מ"ג לעשרות אלפי מ"ג. עליך להמנע רק מהעשירים ביותר. לגבי לקטוז, אפשר לקחת את האנזים ולאכול מוצרי חלב בהגבלה, אך חלב דל לקטוז את יכולה. הבעיה בדיאטה זו שהיא הרבה ניסויים עד שמגיעים לנוחות ורצוי לפנות דליאטנית להרכבת תפריט אישי. לגבי שאלתך על הדיאטה שבצעת, לא נראה לי שיש קשר. בברכה,דנה
דנה יש לי המון שאלות בקשר ללימודי תזונה... איפה אפשר ללמוד? האם יש הבדל בין אוניברסיטה או מכללה? האם אפשר לשלב ללימודי תזונה גם ספורט .... אשמח אם תשלחי לי למייל תגובה ותספרי לי קצת... זה נורא חשוב! תודה רבה! [email protected]
שלום דנה, 1. ברחובות ובתל חי, אפשר גם במכללת אריאל אך טרם קבלו אישור של המל"ג. 2. המקומות הרשמיים הם רחובות ותל-חי. אין הבדל בין רחובות ומכללת תל חי פרט לתנאי הקבלה הגבוהים יותר ברחובות. 3. עבודה יכולה להיות בבתי חולים, קופת חולים, בתי אבות, מפעלי מזון, מכוני כושר, פרטי ועוד.השכר מגוון ומשתנה. 4. שעות העבודה וכדאיות משתנות בהתאם לעבודה, ושאלה זו רלוונטית רק לאחר סיום הלימודים. 5. ניתן להתשלב בענף המזון, בחברות מזון בעיקר. בברכה,דנה
במקום מסוים נאמר לי שיש אפשולת לאכול ירוקים כגון חסה אבל צריך לאכול את זה כל יום באותה כמות.האם זה נכון?
שלום שרית, ההמלצה לגבי ויטמין K וקומדין שלא יעלה על250 מ"ג ולא לבצע שינויים דרסטיים בדיאטה. כלומר אפשר לאכול ירקות ירוקים כל עוד עומדים במגבלה ושלא פתאום אחרי שלא אכלת ירקות ירוקים שנה ואת מאוזנת להתחיל באכילתם. ההנחיה שקבלת נכונה לפני התחלת שימוש בקומדין ולא אחרי תקופה של שימוש ואיזון. כי אם תתחלי עכשיו תצאי מאיזון בוודאות. בברכה,דנה
שלום, האם ידוע על תופעות לוואי אפשריות של פרוביוטיקה? האם קשישים עם מחלות מסויימות, כגון סוכרת או התקפים חוזרים של דלקת לבלב, יכולים לקחת פרוביוטיקה בתקופת נטילת אנטיביוטיקה ללא חשש? תודה וחג שמח.
שלום, לדאבוני אין לי מידע עדכני בנושא, לא ידוע לי שישנה בעיה כזו, נהפוכו, שימוש באנטביוטיקות לזמן ממושך לעיתים אף מחייב שימוש בפרוביוטיקה. בברכה,דנה
שלום, האם מסטיק ללא סוכר מכיל פרוקטוז? אילו ירקות מכילים פרוקטוז? האם יש פירות המכילים פרוקטוז במידה מועטה או כלל לא מכילים? תודה.
שלום יונית, מצרפת קישור המדרג את כל המזונות המכילים פרוקטוז לפי כמות.http://www.nutritiondata.com/foods-000011000000000000000.html בברכה,דנה
דנה שלום , חג שמח ותודה מראש על תשובותיך המהירות והתומכות. יש כאלו הטוענים שרצוי לאכול מספר ארוחות קטנות לאורך היום ויש כאלו הסוברים שרצוי לאכול כל ארבע שעות,משום שמערכת העיכול מעכלת המזון בערך כארבע שעות, ואז מומלץ לא לאכול כלום. מה באמת עדיף? תודה ריקי
שלום ריקי, אין המלצה חד משמעית בנושא וזה מאוד תלוי באורח החיים והאם מאפשר זאת. אני ממליצה על 3 ארחות עיקריות ועוד 2-3- ארחות ביניים קטנות, בכדי למנוע מס' שעות רב בין ארוחה לארוחה ואז מגיעים "מורעבים" לארוחה ובסופו של דבר אוכלים יותר. בברכה,דנה
לשאלותיך: באיסוף שתן 24 ש', חומצת אוקסיליט גבוהה - 0.62 בסולם של: 0.08-0.49. בבדיקת דם: URIC ACID : 7.3 בסולם: 3.5-7.2 UREA : 50 בסולם של: 17-43 לא ברור מה מבנה האבנים, אך ביעוץ מטבולי בבילינסון קבע הרופא שלושה דברים: ויטמין B6 100mg , דיאטת דלת אוקסיליט /פורינים. להזכירך, אני חולה סכרת מאוזן. A1c אחרון: 6.9 ! אני מבין שאסור סיבים תזונתיים, אסור קמח מלא, אסור שמרים, אסור ירקות ירוקים, אסור בשר, אסור דגים, אסור שימורי דגים.אסור מתוקים. אני נואש מה חעשות?
שלום משה, הבדיקות בדם אינן רלוונטיות למבנה האבן, ואם אין לך אבחנה קשה לעשות דיאטה גם דלת פורינים וגם דלת אוקסלאטים. מפתיע אותי שלא הציעו לך תוספת סידן. בכל מקרה בשל מורכבות הבעיה עליך לפנות לדיאטנית קלינית ליעוץ אישי. כמו כן 6.9 לא מוגדר כמאוזן, מומלץ מתחת ל- 6.5. בברכה,דנה
1. תודה להתייחסות. 2. מדוע תוספת סידן? (הרופא שאל אותי במהלך הפגישה אם אני אוכל מוצרי חלב, אך לא קבע תוספים כנ"ל). האם את ממליצה להוסיף סידן? 2. הנתונים שהעברתי לך, הם ורק הם היו על שולחנו של הרופא היועץ. לכן לא ברור לי מדוע הוא קבע דיאטה דלת פורינים. האם לך יש רעיון מדוע? 3. האם הערכים המעט גבוהים שנימצאו בדם של חומצת שתן לא מצביעים על מבנה האבן? ומה המשמעות של אוריאה גבוהה? 4. אני מבין שהימנעות מבשר בקר ומחלקים פנימיים, עשוי לשפר את ערכי חומצת השתן וכיוון שאני קרוב לנורמה, זה יהיה פשוט יחסית, הלא כן? בברכת חג שמח!