פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה

שלום רב בעבר לקחתי תרופות פסיכיאטריות כמו אלידול פרפינאן רספרידל זיפרקסה מודיקט דקינט וקזנקס האם יש משהו בהרכב התרופות שמונע ממני לרדת במשקל? והאם נידונתי להישאר שמנה אני שוקלת 90 קילו, שמנתי כ15 קילו בעייה נוספת שיש לי היא שאני לא אוהבת לשתות מים חד משמעית אני חייבת שתייה מתוקה האם מיץ תפוזים וגזר טבעי יכול להוות תחליף על בסיס קבוע? אני אוכלת בשיטת אטקינס אוכלת בשר עם ירקות או אפונה וגזר לא עם תפוחי אדמה פסטה ואורז התחלתי לאכול אוז מלא ועכשיו אתחיל לנסות פסטות מקמח מלא אני משתמשת בסוכר חום נס קפה נטול קפאין לחם מקמח מלא לייט פירות עוף דגים לעיתים רחוקות בקר טונה בשמן קנולה שמן זית וקנולה מה אני עושה לא בסדר חוץ משתיית המתוק? יש לי בעיות גב וחזה כבד מאד תודה

שלום לולה, אם אינך נוטלת את התרופות הללו כרגע, אז אין השפעה. אם את נוטלת אותן כרגע, זה יכול להשפיע אך זוהי אינה גזירה מלמעלה.בעזרת תזונה נכונה ופעילות גופנית, ניתן לרדת במשקל, אולי בקצב איטי, אך במגמת ירידה. הדיאטה שאת מתארת אינה אטקינס, מיץ ואורז מלא וכן פירות אינם דיאטת אטקינס. אני מבינה את הצורך בעזרה, אך לשם כך עליך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית. בברכה,דנה

13/10/2009 | 18:30 | מאת: עדי

קראתי הרבה ספרים בתחום של תזונה, וכבר יצא לי להתקל בהמלצה של צום אבל לתקופה של יום יומיים בלבד. כיצד אפשר לעשות צום יותר מכך? הגוף לא זקוק לויטמנים שיש בפירות וירקות ויהיה חוסר בויטמינים אלו באם מדובר בזמן לא קצר של צום?

13/10/2009 | 20:32 | מאת:

שלום עדי, בספרי התזונה קונבנציונאלית, אין המלצה כזו ואין סיבה להמלצה כזו. צום של יום, יומיים או יותר לא תורם דבר לבריאות הגוף. לא לנסות, לא מומלץ. בברכה,דנה

13/10/2009 | 16:47 | מאת: ריקי

שלום דנה האם בפופקורן יש ערכים תזונתיים כלשהם? תודה מראש ריקי

13/10/2009 | 17:13 | מאת:

שלום ריקי, בוודאי. פופקורן מכיל לא מעט סיבים תזונתיים, זרחן, אשלגן ועוד. זהו חטיף מצויין בתנאי שנעשה ללא כמות גדולה של שומן ומלח. בברכה,דנה

13/10/2009 | 14:29 | מאת: שיר

אני נמצאת כעת בשליש הראשון להריוני (שבוע 5). לפני מספר חודשים סבלתי מכאבי בטן קשים . בבדיקות שעשיתי אובחן הליקובקטר וקיבלתי טיפול משולש. לאחר הטיפול חשתי הקלה אם כי הכאבים לא חלפו לגמרי. שאלתי היא - האם הריון יכול להחמיר בעיה זו? וכן, מה אוכל לקחת במידה והכאבים יחמירו?

13/10/2009 | 15:10 | מאת:

שלום שיר, איני יכולה לומר האם הריון משפיע על נושא זה, הואיל ואת בשובע מוקדם יחסית. הייתי ממליצה לפנות לרופא המשפחה או גסטרואנטרולוג. בברכה,דנה

13/10/2009 | 14:21 | מאת: אור

שלום רב, אני בשבוע 6 להריוני ועם בחילות בבוקר ובערב. למרות כל הטיפים שקראתי באינטרנט לא הצלחתי למצוא משהו שיקל על הבחילות. רציתי לשאול האם כמה לגימות של קולה יכולות לעשות נזק לעובר בשל החומרים הנמצאים במשקה? (אני יודעת שלא מומלץ קפאין אך מה עם שאר הרכיבים?) ושאלה נוספת, בשבוע 4 להריוני אכלתי כריך שהיו בו מעט נבטים. לאחר מכן קראתי שאסור לאכול נבטים חיים בהריון (מסתבר שהרבה נשים לא יודעות זאת). האם סיכנתי את העובר? תודה

13/10/2009 | 15:09 | מאת:

שלום אור, לגבי הנבטים, אין בעיה כל עוד לא פתחת זיהום כתגובה, ולכן איני חושבת שיש מה לדאוג. לגבי הקולה, שוב לא מומלץ בכמויות גדולות, אך אם לגימות קטנות ישפרו את הרגשתך, את יכולה לנסות. לרוב, מנסיון של נשים רבות, הדבר היחיד שעוזר, הוא הזמן, ולרוב מזון לא משנה או מקל, או מקצר את התופעה. בברכה,דנה

13/10/2009 | 12:49 | מאת: רוית

שלום רב, בני בן 4 חודשים וניזון מהנקה מלאה. קיבלתי הסבר מאוד קצר על טעימות בטיפת חלב. אשמח לקבלת הסבר נוסף ויותר מקיף.. מתחילים רק ב-2 כפיות ביום? תוך כמה זמן מגדילים את הכמות? האם עלי להתחיל לתת לו לשתות מים בכדי שיתרגל לטעם ואם כן כמה מ"ל? תודה מראש :)

13/10/2009 | 13:36 | מאת:

רוית שלום! אנסה להסביר את העקרונות שלדעתי עומדים מאחורי ההמלצה הזו: 1. חשיפה מינימלית למרכיבי מזון שיש לה פוטנציאל למנוע תגובה אלרגית בהמשך. כלומר, תינוק שעלול לפתח אלרגיה למזון, אם יקבל ממנו כמויות מאוד קטנות בתקופה שבין 4-6 חודשים, יש סיכוי שאלרגיה זו תמנע ולא תתפתח. כך לפחות מראים מחקרים למשל בתחום הצליאק ולכן ממליצים על חשיפה מוקדמת לגלוטן. 2. יש תינוקות שהמעבר למוצקים בגיל 6 חודשים קשה להם - לעיתים יש סלידה ורתיעה בעיקר מהמרקם וצורת האכילה השונה (כפית). גם פה הכוונה היא למזער את הקשיים הללו באמצעות החשיפה המוקדמת. ועכשיו הסתייגויות: 1. תינוק שיאהב את שיטעם, ירצה יותר מ - 2 כפיות וזו כבר בעיה כי ההמלצה עדיין להזין באופן מלא מהנקה/תמ"ל ואכילת מוצקים מוגברת תפחית מכמות החלב שהילד יאכל ותגרום לחוסר איזון בתזונה ואולי אף לחסרים. 2. חוסר בשלות של מערכת העיכול, תהליך הבליעה וכדומה עלול לגרום לבעיות כשמנסים לתת מוצקים. מה עושים? כדיאטנית ילדים אין לי ניסיון רב עם ההמלצות החדשות ועיקרון הזהירות שאני דוגלת בו מנחה אותי לדרך ביניים בטוחה יותר. לדעתי אפשר בשלב ראשון להסמיך חלב אם/תמ"ל עם דייסה המכילה גלוטן (7-8 דגנים) ולתת בכפית. לשים לב טוב לתגובות של יכולת הבליעה. כאן, במידה והילד ירצה יותר, אפשר לתת כי זה לא ע"ח החלב. לקראת גיל 6 חודשים אפשר להתחיל ירק, בשר, פרי ועוד. בברכה, נועה

13/10/2009 | 11:31 | מאת: שלומית

בבקשה עני לי:, כמה קל יש ב- 1) כף מחוקה של סומסום לא קלוי 2) אגוז המלך אחד- בנוגע לאגוז המלך יש לי עוד שאלה: כשאני קונה אגוזים אלו בחנות לתבלינים אז האגוזים נמכרי בשקילה . האם אלו אגוזים חצויים או שהם שלמים? כלומר: האם להתייחס לשי יחידות כאל אגוז שלם אחד או שכל יידה זה בעצם חצי אגוז. מקווה שהבנת אותי-גם כשקונים תאגוזים בחבילה סגורה יש להם את אותה צורה. תודב

13/10/2009 | 15:08 | מאת:

שלום שלומית, בכף של שומשום יש כ- 50 קק"ל. לגבי האגוזים, זה משתנה מסוג לסוג, לפעמים זה חצי ולפעמים שלם, ולכן אתן לך ערך ל- 100 גר', ספרי כמה אגוזים נכנסים ב- 100 גר' וחלקי בהתאם.ב- 100 גר' אגוז מלך יש כ- 650 קק"ל. בברכה,דנה

13/10/2009 | 10:24 | מאת: שולי

אחרי בדיקות מקיפות הבנו שאני רגישה לסיבים. שאלתי היא על איזה לחם את ממליצה? שיפון וכוסמת וחיטה מלאה מכילים סיבים. הלכתי לחנות טבע לנישה של חולי הצאלייק..חשבתי אולי...... לחם מקמח תפוחי אדמה גם מכיל סיבים? בגלל התפוח האדמה? אין לי רגישות לצאלייק בדקנו.

13/10/2009 | 10:38 | מאת:

שלום שולי, הכי פשוט, לחם מקמח לבן, כמעט נטול סיבים, או כל מאפה מקמח לבן, כגון לחמניה, פיתה וקרקרים שונים. כל הלחמים האחרים מכילים סיבים. מוצרים לצליאק אינם מכילים גלוטן, אך לאו דדוקא נטולי סיבים. בברכה,דנה

13/10/2009 | 09:57 | מאת: אסנת

שלום רב. בבדיקות אחרונות שערכתי לבני יועד בן ה- 12 וחצי נוכחנו שרמת האינסולין בגופו גבוהה מהרגיל ועל הוחלט לתת לו חצי כדור גלוקומין ליום בערב אודה אם תסייעו לי לגבי תזונה מתאימה בתודה מראש אסנת

13/10/2009 | 12:42 | מאת:

אסנת שלום! זהו מקרה פרטני שמחייב טיפול פרטני של דיאטנית ילדים, רצוי מתחום הסוכרת דרך קופת החולים. בברכה נועה

13/10/2009 | 09:49 | מאת: אורית

מה ההבדל בערכים התזונתיים וכמות הסיבים בין אורז בסמטי מעולה ( לא מלא) ובין אורז מלא? הבנתי שאורז בסמטי עדיף על הלבן ואת האורז המלא אני לא כלכך אוהבת אבל אני מעוניינת לאכול בריא

13/10/2009 | 13:15 | מאת:

שלום אורית, אורז מלא עשיר מאוד בסיבים תזונתיים בעוד אורז בסמטי אינו. בסמטי הוא רק זן של אורז בעל יחסים שונים בין עמילנים בתוכו ולא בהרכב הסיבים. טוענים כי בגלל מבנה זה יותר משביע וקל לעיכול, אך אין לכך ביסוס מדעי. בברכה,דנה

13/10/2009 | 09:29 | מאת: מירית

שלום, אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול בו את זה אבל בבקשה תודיעו לי איפה לשאול אם לא. מצטערת על הנושא הדיי.. מגעיל. אני סבלתי מהשמנת יתר מאז שהייתי ילדה עד גיל 20. הגעתי עד 100 קילו... אכלתי רק זבל אבל בעיות בריאותיות לא היו לי (לפחות לא לעיתים דחופות). התחלתי דיאטה בגיל 21 ורזיתי בהתחלה מהר. באיזשהו שלב כשהתחילו לי בעיות של עצירות פיתחתי התמכרות למשלשלים.. התמכרות שנמשכה מספר חודשים (פחות מחצי שנה). אז החלטתי לקחת את עצמי בידיים, הפסקתי עם המשלשלים והחלטתי להמשיך את הדיאטה עם דיאטן קליני מוסמך. אני כבר 4 חודשים אצל אותו דיאטן, רואה תוצאות מדהימות, אוכלת בריא (ארוחות קטנות ומאוד בריאות כל 3 שעות) ובאמת נהנית מהדיאטה (עושה גם הרבה כושר ושותה כ3 ליטר מים ביום). בהתחלה הכל הלך חלק אבל בחודש וחצי האחרונים התחלתי לסבול מעצירויות על בסיס יומיומי. כבר לא קורה שיש לי יציאות בלי שאני נעזרת במשהו... (מנסה דברים טבעיים כמו שזיפים, לפעמים מנסה בכח עד כדי כאב - אין דם, סובין... הכל אני מנסה) - אם אני לא נעזרת במשהו יכול לעבור שבוע ויותר עד שתהיה יציאה וגם זה יהיה רק בכח ובכאב. ולעיתים קרובות זה מגיע למצב של גזים שזה כמובן ממש לא נעים ומביך. שבוע שעבר אחרי שבוע וחצי של גודש בבטן וכאב כל פעם שהלכתי לשירותים ויתרתי לעצמי ולקחתי משלשל שוב ואני לא רוצה לעשות את זה לעצמי! בפורום אחר העלו את הרעיון שאולי מדובר במסטיקים שאני לועסת יותר מדי (אז הפסקתי עם מסטיקים לגמרי), שתיית מוגזים (שותה ממש מעט מוגז!) או רגישות למשהו בתפריט (אני לא אוכלת כמעט שום דבר על בסיס יומיומי ולא ידוע לי על איזשהו אלרגיה או רגישות..). בנוסף אמרו לי לאכול יוגורט פרוביוטי... כשאני כבר אוכלת לפחות גביע יוגורט פרוביוטי אחד ליום! (בדרך כלל אקטיביה). האם יש סוג של רופא שכדאי לי ללכת לראות? האם חוקן עשוי לעזור? אני ממש נואשת וממש סובלת... !

13/10/2009 | 13:12 | מאת:

שלום מירית, ראשית עליך להתייעץ עם הידאטו שאת נמצאת עימו בקשר, כי הוא מכיר את התפריט שלך הכי טוב. שנית, את יכולה לפנות לגסטרואנטרולוג לייעוץ בנושא עצירות כרונית. בברכה,דנה

12/10/2009 | 23:51 | מאת: רחל

לאחר תסמינים של שלשול/גאזים/אי-נוחות בבטן,ויציאות תכופות, נשלחתי לבדיקת צואה לבי"ח אלישע בחיפה והתגלתה אצלי קנדידה במעיים. האם ניתן לרפא קנדידה באמצעות תזונה בלבד או שיש גם צורך בצמחי מרפא? מהי התזונה הנכונה למצב של קנדידה?

13/10/2009 | 09:31 | מאת:

שלום רחל, ראשית יש לשאול גסטרואנטרולוג לגבי טיפול תרופתי. לגבי צמחי מרפא, איני מייעצת, שכן אין זה תחוםן ההתמחות שלי. לדבי תזונה, ישנם מחקרים מועטים בנושא, חלקם מתייחסים על המנעות מסוכרים פשוטים, אך מעבר לכך אין מידע נוסף אמין ומוכח. בכל מקרה היתי פונה לדיאטנית בכדי לברר כיצד ניתן למתן את ההפרעות במערכת העיכול. בברכה,דנה

12/10/2009 | 23:48 | מאת: אלעד

האם הפלפל הירוק מכיל חומר ששמו סולנין? יש בעיה איתו לחולי פרקים? או שאין בעייה איתו? והאם הוא מתאים לשאר האוכלוסייה בלי בעיות למינהם

13/10/2009 | 09:34 | מאת:

שלום אלעד, פלפל ירוק שייך לשמפחת הסולניים, בדומה לחציל, ועל כן לאור המלצה על צריכה מופחתת שלו במחלות פרקים, ניתן לכלול אותו בקבוצה ולהמנע ממנו. אין הוכחות מדעיות כי תזונה זו משפרת באופן משמעותי דלקות פרקים, אך המנעות מקבוצה קטנה של ירקות לא תזיק בכל מקרה.לא ידוע לי על בעיה מיוחדת עימו לאוכלוסיה הבריאה. בברכה,דנה

12/10/2009 | 23:44 | מאת: חנה

שלום, אני בת 60, סוכרתית, נמצאת בתקופה של מתח וסובלת לאחרונה ממעי רגיז/רגיש. אני נוטה לשלשל בין שעה לשעתיים אחרי אוכל במיוחד אם כולל מוצרים חלביים. ניסיתי לצרוך יוגורט עיזים אך גם הוא גורם לכאבי-בטן ולשלשול.נאמר לי שעלי להפסיק לחלוטין אכילת מוצרי חלב,ירקות חיים [רק מבושלים], פירות חיים [רק מבושלים או אפויים- רק אגס ותפוחים]ולעבור לתזונת מרקים וקטניות, חומוס וטחינה ולחם מלא.האם זאת התזונה המתאימה למצבי?

שלום חנה, אבחנה של מעי רגיש תריכה להעשות ע"י רופא מומחה, גסטרואנטרולוג. בשלב ראשון, פני לייעוץ ובירור התופעה. שנית, הדיאטה צריכה להשתנות בהתאם לצרכים התזונתיים שלך, ועל כן מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי והתאמת תפריט. ניתן לעקוף גם את הרגישות למוצרי חלב ע"י הנחיה נכונה וכן טיפול תרופתי תומך. בברכה,דנה

12/10/2009 | 22:40 | מאת: שוקו

מתעניינת במידע על השפעת קקאו/שוקו/מעדנים בטעם שוקו על ספיגת הסידן בכלל, ואצל ילדים בפרט בתודה!

13/10/2009 | 10:15 | מאת:

שלום! תוכלי למצוא הרבה מידע כאן: http://www.milk.org.il/ בתוך המצגת יש תשובה ברורה לשאלתך - אין הבדל בספיגת הסידן בין משקאות חלב שונים. בברכה נועה

12/10/2009 | 20:49 | מאת: צחי

רציתי לדעת, נאמר שלחם שיפון יותר טוב מלחם חיטה מלאה - יותר קל לעיכול ולהרבה אנשים הוא הרבה יותר טוב כי ישנה איזושהי רגישות / אלרגיה לחיטה ללא כל קשר לצליאק אלא ממשהו נוסף/ אחר - זה לפחות מה שאני הבנתי. אשמח לקבל קצת יותצר הסבר בנושא , וגם מה ההבדל בינו לבין לחם כוסמין שמתחיל ליהיות יותר נפוץ בזמן האחרון? האם הוא גם עדיף על כוסמין? ושאלה נוספת - במרבית הלחמים של שיפון שהם 100% שיפון מלא ואפילו ללא שמרים מוסיפים גלוטן ללחם ובחלקם אף רשום במרכיבים "גלוטן חיטה" . שאלתי היא האם זה הופך כבר את כל היתרונות / ההבדלים בינו לבין הלחמים האחרים (חיטה מלאה / כוסמין) ללא רלוונטיים או לפחות רלוונטיים האם הרגישות המדוברת הנ:"ל לחיטה קשורה בכל זאת לגלוטן ולזה שבשיפון אומנם עקרונית יש גלוטן אבל ברמה יותר נמוכה מבחיטה? או שמה מדובר בסיבה אחרת ותוספת הגלוטן לא קשורה לעיניין והיתרונות של השיפון עדיין שרירים וקיימים באותה המידה? דא"ג האם יש גלוטן חיטה וגלוטן שיפון ? האם מדובר בחלבונים שונים או משהו כזה או שגלוטן זה גלוטן לא משנה איזה דגן הוא המקור שלו? תודה

12/10/2009 | 21:00 | מאת:

שלום צחי, שיפון הינו סוג של דגן המכיל גלוטן, כמו חיטה, שעורה וכוסמין, כך שמבחינה זו אין הבדל. ההבדלים נובעים מכומות הסיבים התזונתיים בכל דגן, כאשר שיפון נחשב לעשיר ביותר. הן בסיבים מסיסים ובמיוחד בלא מסיסים, העוזרים מאוד לאיזון סוכרת, שומנים ומניעת סרטן במעי הגס. איני ממילצה לאנשים רק שיפון או רק חיטה מלאה או רק כוסמין, אלא את שלושתם במידה זהה, שכן, לשיפון יש טעם ומרקם דומיננטי מאוד (חמצמץ) שלא כל אחד אוהב, זה עניין של הרגל. הגלוטן שאתה רואה, זה לאו דווקא שמוכנס בנפרד, אלא יש ערבוב עם חיטה. יש לזכור גי גלוטן מאוד משפיע על מרקם הלחם, והופך אותו לגמיש יותר ונעים לאכילה. אם יש אלרגיה לגלוטן, לחם כוסמין ולחם שיפון לא יעזרו. אין רגישות לחיטה או גלוטן, מדובר באלרגיה, ואם אין, אז אין. בברכה,דנה

12/10/2009 | 21:57 | מאת: צחי

אבל בהרבה מקומות נאמר ששיפון יותר קל , טוב לעיכול למה זה קשור? האם כמות הגלוטן שבלחם משפיע על איכותו התזונתית או קלות העיכול שלו וככל שיש יותר זה פחות טוב?

12/10/2009 | 17:58 | מאת: חייל

נמצא כי אני סובל מפיסורה ועל כן הומלץ לי לצרוך מזונות עתירים בסיבים. אשמח לקבל רשימה של מוצרים עשירים בסיבים. תודה מראש,

12/10/2009 | 21:01 | מאת:

שלום, ירקות ופירות טריים בקליפתם, קטניות- אפונה, שעועית, עדשים, שבולת שועל, חיטה מלאה, שיפון, כוסמת, קינואה. יש להקפיד על שתיה מרובה ופעילות גופנית במידת היכולת.מומלץ לקחת גם מרככי צואה בהמלצת הרופא. בברכה,דנה

12/10/2009 | 15:20 | מאת: דנה

רציתי לדעת מה ההבדל בין סוגי האורז המלא השונים (עגול / בסמטי / פרסי / ...) (אותם סוגים יש גם לאורז הלבן) האם יש עדיפות של אחת על השני? יתרונות / חסרונות של אחד מהשני? למה (אם יש חשיבות) משמש כל אחד מהזנים ? מי עדיף למערכת העיכול ומבחינה תזונתית? או שאולי כולם אותו הדבר וההבדל הוא רק בטעם ??? בנוסף מדוע תמיד אומרים ש 100 גרם אורז מלא מכיל כ- 110 קק"ל בעוד שבפועל האורז לא משנה את מישקלו יותר מ - פי 2.5 בערך כמו פסטה מבחינה זו ולכן יש בו משהו כמו 150 קק"ל ל- 100 גרם??

12/10/2009 | 21:17 | מאת:

שלום דנה, ההבדלים בין סוגי האורז שציינת הן לאורז מלא והן ללבן הוא בזנים שונים הגדלים באזורים שונים בעולם ובעלי מבנה שונה, ארוכים קצרים, יתר עמילן, פחות עמילן וכו'. אין ביניהם הבדל תזונתי, רק מרקם, מראה ואולי טעם. ברור שי גם לבן מאלו, כי האורז המלא הוא המקור לאורז הבלן, זה אותו אורז רק שעבר עיבוד והוסרה קליפתו. בכל מקרה עדיף אורז מלא, לא משנה הזן. לא כל כך הבנתי את החלק השני של שאלתך, אנא חדדי. בברכה,דנה

12/10/2009 | 08:48 | מאת: גיל

באיזה לחם יש יותר סיבים שיפון או חיטה מלאה או מה? תודה

12/10/2009 | 21:11 | מאת:

שלום גיל, זה מאוד תלוי בסוג הלחם וכמה מעורבבת העיסה. לחם שיפון, דלוגמה, לא תמיד 100% ולכן זה משנה אחוזי הקמח שמשתמשים להכנת הלחם. באופן עקרוני הדגן שיפון עשיר יותר בסיסים לעומת חיטה מלאה, אך עיקר השוני הוא בהרכב הסיבים ולאו דווקא בכמות, שחשוב לא פחות. מומלץ לצרוך משניהם במידה זהה, תלוי בסבילות לטעם של השיפון. בברכה,דנה

12/10/2009 | 08:27 | מאת: דנה

רציתי לדעת מה ההבדל בין כוסמין לשיפון (ואיזה סוג לחם עדיף)? האם אחד עדיף על השני מאיזושהי בחינה - תזונתית או עיכול או כל דבר אחר לא ברור לי מה ההבדלים ובכלל מה ההבדל לחיטה מלאה? אני תמיד שמעתי ששיפון עדיף על חיטה מלאה אך לא הבנתי למה - האם זה נכון? מדוע? ומה לגבי הכוסמין ? תודה

12/10/2009 | 21:09 | מאת:

שלום דנה, כוסמין, שיפון ןחיטה הינם סוגי דגן שונים, בעלי תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. ההבדל נובע מכמות וסוג הסיבים, כאשר שיפון נחשב לאיכותי ביותר. מבחינת עיכול אין הבדל משמעותי. ההבדל העיקרי לצורך העניין הוא בטעם, כאשר ישנה רתיעה משיפון בשל טעמו החמצמץ, אך מבחינה בריאותית הוא המומלץ והנחקר ביותר. אין צורך לאכול רק אותו, אך ניתן לשלבו בתפריט. בברכה,דנה

12/10/2009 | 07:12 | מאת: מיכל

שלום, ביתי בת 8. גובהה 1.34 ושוקלת 34.5 עד לפני 3 שנים משקלה היה תקין ואז התחילה לפתח עודף משקל. המבנה גוף שלה הוא גבוה ורחב והיא נראת ילדה מלאה. מאוד קשה לה עם הגוף שלה.היא הולכת פעמיים בשבוע לחוג ריקוד ואנו משתדלים עוד פעם בשבוע לצאת איתה להליכה מהירה של 40 דק'. בבית יש לה שטיח ריקוד שאנחנו מעודדים אותה להשתמש בו.משתדלים ללכת איתה ברגל למקומות ולא ברכב.היא מפחדת לרכב על אופניים ולכן לא רוכבת כפעילות ספורטיבית. בסך הכל היא לא מהילדים שיושבים בבית מול הטלויזיה או מחשב (מקסימום שעה ביום). לא אוכלים אצלנו בבית מול הטלויזיה. בבית אנחנו לא מחזיקים חטיפים מלבד חטיף שוגי או עוגיה יבשה שהיא אוכלת בבוקר (אנחנו יוצאים מוקדם בבוקר אז אין לה זמן לאכול קורנפלקס).היא אוכלת כריך בבית ספר.וארוחת צהוריים בצהרון.הבעיה ששם מציעים להם ואפל או פתי בר או חצי כריך לאחר הארוחה וכמה שדיברתי איתה על זה לדעתי היא לוקחת.אחה"צ בבית זה פרי ובערב ארוחה בריאה. בשבת אצל המשפחה היא יכולה לאכול ארטיק או טילון. כך שלכאורה קשה לי להבין למה היא בעודף משקל. כן שמתי לב שהיא אוכלת מהר והערתי לה על כך ואפילו הצעתי לה לשתות מים לפני אבל זה לא עוזר.כך שנראה לי שהיא אוכלת בכמות יותר ממה שהיא צריכה.גם בצהרון היא מבקשת תוספת ובעלת הצהרון לא רוצה להביך אותה ולכן נותנת לה. יש לה חוג שלישי בשבוע של אומנות ולכן גם אין לה יותר מדי זמן לעשות ספורט. עשיתי לה לאחרונה בדיקות דם ויצאו תקינות. איך אפשר לעזור לה?

13/10/2009 | 09:27 | מאת:

מיכל שלום! תשובתי לך זהה לזו שנתתי לאמא המודאגת דורית, מס' שאלות לפנייך. בברכה נועה

12/10/2009 | 01:35 | מאת: אנה

אני בת 35, אמא שמרבה לקום אל הילדים בלילה. בעלת עודף משקל גדול. סובלת מנשירת שיער, ועייפות גדולה. יש גם אבנים בכיס המרה, ורקע של דלקת או ציסטה בכליה שעברה עם הזמן (לפני כשנתיים). יש כמה ערכים חריגים בבדיקות הדם והשתן. רופא המשפחה טוען שהכל שולי והכל תקין- ובכל זאת רציתי לוודא שאכן כך, אולי יש משהו שבכל זאת מסביר את העייפות שלי או את נשירת השיער ויש למשל תוסף תזונה כלשהו שאוכל לקחת: אלו הערכים הגבוליים ההמוגלובין – תקין (13.7) Iron הערכים 60-180 ואילו לי יש 37 BILIRUBIN-DIRECT הערכים 0.1-0.29 ואילו לי יש 0.05 FERRITIN הערכים 10-291 ואילו לי יש 19 RBC הערכים 4.2-5.4 ואילו לי יש 5.4 MCH הערכים 26-31 ואילו לי יש 25 MCHC הערכים 33-36.7 ואילו לי יש 32.8 MCV הערכים 80-97 ואילו לי יש 77.3 BASO abs, MACRO%, HYPER%, MICRO%/HYPO%- הכל יצא בגבול התחתון ביותר PH- U STRIP ערכים 4.8-7.4 יצא 4.8 מתנצלת על הפניה הארוכה, אנא העירו את עיני תודה רבה

12/10/2009 | 21:07 | מאת:

שלום אנה, זה פשוט מאוד, יש לך חסר משמעותי ביותר של ברזל, ואת צריכה תוסף. העובדה שההמוגלובין תקין אינה משנה. הייתי ממליצה לבצע גם בדיקה של ויטמין בי 12. כמו כן כדאי לבצע בדיקות של בלוטת התריס לשלול תת פעילות של הבלוטה. שאר הבדיקות שאינן קשורות לספירת הדם חסרות משמעות. בברכה,דנה

11/10/2009 | 22:26 | מאת: נירה

דנה שלום, רציתי לשאול אותך מה דעתך על מכון אברמסון מבחינת גמילה מסוכרים. לא ברורה לי השיטה כמו גם הסיבה לא לאכול סוכרים אך גלוטן כן. מדוע? מה היתרון? תודה נירה

12/10/2009 | 21:04 | מאת:

שלום נירה, אין לי דעה על המכון, שכן מעולם לא פגשתי את האיש והגישה שלו. אין כל סיבה למנוע מאדם גלוטן ללא הוכחה של אלרגיה. סוכרים מומלץ להפחית בכל מקרה, כך שאין חדש תחת השמש. בברכה,דנה

11/10/2009 | 22:00 | מאת: דנה

אילו מזונות כדאי לצרוך על מנת להפחית דכאון וחרדה בהנחה שאני אוכלת מאוד מאוזן ובריא? ובבקשה בלי אומגה 3 כי אני צמחונית ולא אוכלת גם דגים...

שלום דנה, מלבד אומגה 3, אין מזונות או תוספי מזון שנמצאו יעילים במידה כזו או אחרת למצבים אלו. גם אומגה 3 אינו מכוח דיו לשמוש למצבים אלו.ידוע כי פחמימות וסוכרים פשוטים יכולים לעזור, אך לזמן קצר מאוד, ולכן לא יעילים. הטיפול הנכון בחרדה ודיכאון הינו טיפול פסיכיאטרי. בברכה,דנה

11/10/2009 | 20:38 | מאת: דורית

ביתי בת 9 שוקלת 50 ק"ג, אינה רוצה לבצע פעילות גופנית. בבית אוכלים בעיקר אוכל בריא, תמיד יש סלט עם כף שמן זית על השולחן ממיטב הירקות, ירק מבושל, מנת בשר (בד"כ עוף או דג) ופחמימה. היא אוכלת ואוהבת ירקות אך אוכלת בכמויות אדירות. כאילו אין היא חשה תחושה של שובע. המנות שלה גדולות משלי ושל בעלי ביחד. היא אוהבת לאכול! היא מעריכה אוכל טוב ואוכל גורמה ונהנת מכל חידוש במטבח. הבעיה היא הכמות האדירה. כיצד גורמים לה לאכול פחות? אני ניסיתי ודיברתי וצעקתי ובכיתי ושוב דיברתי וכלום לא עוזר. כאשר התחלתי להגביל את הכמות בצלחת היתה לי תחושה שהיא "גונבת" אוכל כשאני לא שמה לב או כשאני לא בסביבה. אני מודאגת מאוד! אשמח לעזרה.

13/10/2009 | 09:26 | מאת:

דורית שלום! אני ממליצה בחום על תוכנית טיפול קבוצתית, הן לילדים והן להורים (יש כאלו במסגרת הקופות או בבתי חולים (לצערי לא אצלנו...). תוכנית כזו נותנת מענה למגוון האתגרים שהילד וההורים מתמודדים איתם. בהצלחה! נועה

11/10/2009 | 17:47 | מאת: אלינור

שלום, אני בת 24, בריאה בד"כ ומתאמנת באופן קבוע 3-4 פעמים בשבוע. לפני למעלה מחודש הייתי חולה וטולתי באנטיביוטיקה ולפני כשבוע וחצי עשיתי בדיקות דם. בבדיקות דם התקבלו ערכים גבוהים ל טריגליצרידים (167 mg/dl) וערכים גבוהים של כולסטרול (185.5 mg/dl). יש לציין שאני לא אוכלת המון מתוק. 3 כפות של גרנולה מדי יום וגג 2 פירות ליום. כל שאר התזונה שלי מורכבת מבשר ירקות, לחם מחיטה מלאה, עדשים, מוצרי חלב (דלים בשומן) וכו'. מקפידה לא לאכול מתוק ומרשה לעצמי מעט יותר בסופי שבוע בארוחות משפחתיות. האם ייתכן שעדיין תזונה שכזו גורמת לערכים כל כך גבוהים של כולסטרול?

שלום אלינור, אם הבדיקה לא נעשתה ב- 14 שעות צום, אין לה משמעות. טריגלצרידים חייבים צום של 14 שעות כדי שתהיה תשובה אמיתית. הכולסטרול בכל מקרה תקין, 185 הינה רמה תקינה לחלוטין. בברכה,דנה

11/10/2009 | 15:52 | מאת: חנה

איך אפשר לשפר תפקודי כבד(אני לוקחת כדורים לכולסטרול) תזונה וכו' עלי לציין כי אני סוכרתית(2)

11/10/2009 | 18:57 | מאת:

שלום חנה, מה הכוונה בתפקודי כבד? האם יש הפרעה בבדיקות דם, האם יש הוכחה לבעיה כבדית כגון כבד שומני? בברכה,דנה

11/10/2009 | 15:49 | מאת: רותי

בני בן שנתיים רזה מאוד (10 ק"ג) ולא עולה במשקל, למרות שבשנה האחרונה אוכל יותר וכבר לא מקיא. תפריט יומי ממוצע: 2 מעדני חלב, 3 פרוסות לחם אחיד, פרוסת גבנ"צ, 10 כפיות אורז עם קצת דג או שניצל, כמה חתיכות ביגלה או חטיף, 8 ענבים, 6 כפיות קוסקוס, חצי ביצה או חביתה. בדיקות הדם לא מצביעות על בעיה רפואית מסוימת. יש לכם רעיון מניסיונכם מדוע כבר חצי שנה לא עלה במשקל? בכמה גרמים בחודש (בערך) היה אמור להשמין ע"פ התפריט הנ"ל אם הכול בסדר?

11/10/2009 | 19:21 | מאת:

רותי שלום! כדי לעשות הערכה תזונתית הפרטים הנ"ל לא מספיקים. חשוב להסתכל בעין מקצועית על עקומות הגדילה, לשמוע את הסטוריית האכילה שלו מאז שנולד, מהו סדר היום שלו ועוד. גם את בדיקות הדם צריכה הדיאטנית לראות (ואולי גם להחליט אילו בדיקות נוספות צריך?). עם משקל כזה בגיל שנתיים, את זכאית לגשת איתו לייעוץ פרטני של דיאטנית ילדים דרך קופת החולים שלך ולקבל את ההתייחסות המקצועית המתאימה (מה שלא ניתן לצערי לעשות דרך הפורום). בברכה, נועה

11/10/2009 | 14:49 | מאת: רן

שלום. איך מודדים יחידת ירק? לדוגמה קרוב,הבנתי שחותכים לחתיכות ומודדים את הכמות בכוס.האם יחידת ירק היא כוס מלאה או חצי כוס? מה לגבי פירות,האם בפרי זה כוס מלאה או חצי כוס ליחידה? האם פירות יבשים נחשבים כפרי בתחשיב אכילת הפירות היומי,והאם נימדדים כיחידה בדיוק כמו פרי טרי,כוס או חצי כוס? וכמה יחידות ירקות וכמה יחידות פירות כדאי לאכול ביום? תודה

11/10/2009 | 18:56 | מאת:

שלום רן, רוב המידות לירקות ופירות לא נמדד בכוסות, אלא במנה או יחידה. הואיל והערך הקלורי של ירקות נמוך יחסית, אנחנו אפילו לא מודדים מידה מסויימת, כי ההמלצה לאכול כמה שיותר, ולכן המנה אינה רלוונטית. בפירות הדבר שונה כי לפירות ערך קלורי לא מבוטל ולכן מומלץ לצרוך בהגבלה 3-4 מנות ביום לאדם בריא. גודל המנה תלוי בסוג הפרי, למשל תפוז בינוני זאת מנת פרי ואילו באשכולית זה חצי. פירות יבשים בוודאי נכנסים לרשימת הפירות, אך בשל תכולת סוכר גבוהה יותר המנות שונות, לדוגמה תמר טרי- מנה שווה 2 יחידות תמר, ואילו בתמר יבש ממוצע זה רק תמר אחד. ערוך חיפוש באינטרנט תחת הכותרת "קבוצות מזון" וכך תוכל לראות אינפורמציה רבה בנושא. בברכה,דנה

11/10/2009 | 14:00 | מאת: ציפציפ

האם היא עוזרת לשינה טוה יותר?

11/10/2009 | 18:53 | מאת:

שלום, לא ידוע לי על קשר בין אכילת חמאת בוטנים לשינה. בברכה,דנה

11/10/2009 | 12:30 | מאת: אמיר

שלום רב , אני מעוניין להתחיל לצרוך על בסיס קבוע מולטי-ויטמין , לא כהנחיה מרופא או כצורך השלמת ויטמינים ספציפים שנראו נמוכים בבדיקות דם , אלא כתוספת חשובה לתפריט היומי השלי (מאחר שאני משוכנע שגופי לא מקבל את כל מה שהוא צריך מהתפריט שלי) רציתי לבקש המלצה כיצד ניגשים לקניית מולטי-ויטמין , איזה כדאי לקנות? אורגני\לא אורגני? מה כדאי שיכיל בתוכו? שכחתי לציין כי אני גבר בסביבות גיל ה-30. פשוט יש המון חומר סותר ומבלבל בתחום זה.... תודה רבה. נ.ב - האם כדאי לשלב גם צריכה של אומגה 3 בתפריט היומי?

11/10/2009 | 13:26 | מאת:

שלום אמיר, אני מבינה שאתה מרגיש צורך, אך אין המלצה בנושא, ולכן גם אין המלצה על מולטיויטמין מסויים. כולם פחות או יותר הינם דומים, בחר מה שמתאים לך מבחינה כלכלית. נכון לשלב אומגה 3 בתפריט מהמזון, אין הכוחה כי תוספים משפרים מבחינה בריאותית. בברכה,דנה

11/10/2009 | 12:13 | מאת: טל

שלום יש לי ילד אלרגי לחלב בן 10 חודשים ב10 אוכל פירות , בצהרים מרק והוא עדיין יונק מה אני יכולה לתת לו אחרי הצהרים, רב האמהות נותנות מעדן? תודה טל

11/10/2009 | 19:58 | מאת:

טל שלום! מס' אפשרויות: לחם עם ממרח חומוס/טחינה/אבוקדו דייסה סמיכה בכפית על בסיס התמ"ל, אפשר עם תוספת פרי קרקר או עוגיה (לשים לב שאיןאבקת חלב!) אפשר גם לנסות מעדן סויה בברכה נועה

11/10/2009 | 09:26 | מאת: נועה

שלום, בבדיקות הדם שעשה בעלי לאחרונה יצא שרמת הכולסטרול הטוב שלו נמוכה (קצת מתחת למינימום הטווח). מה הסיבות לכך, וכיצד ניתן להשפיע לטובה על רמה זו באמצעות תזונה?

11/10/2009 | 13:29 | מאת:

שלום נועה, זוהי תופעה נפוצה בקרב אנשים הסובלים לרוב מעודף משקל, עישון וחסר בפעילות גופנית. כמו כן יכולה להיות נטיה משפחתית. כיום הפתרונות התזונתיים אינם מוכחים ולכן אין המלצה תזונתית ספציפית. ישנם מעט השפעה של מיץ רימונים, יין אדום ופעילות גופנית אירובית. כמו כן יש להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה,דנה

11/10/2009 | 09:24 | מאת: נועה

שלום, רציתי לשאול, אם אני משתמשת בשיבולת שועל לאפיית עוגיות, לדוגמה, האם עדיף לטחון במטחנת קפה את שיבולת השועל השלמה או שאין הבדל בין זה לבין להשאיר אותה שלמה?

11/10/2009 | 13:33 | מאת:

שלום נועה, אין לי תשובה משכילה בנושא, פשוט תצטרכי לנסות ולראות מה ההבדל מבחינת מרקם וטעם. מבחינה תזונתית, אין הבדל. בברכה,דנה

11/10/2009 | 07:09 | מאת: נאווה

האם בחרובים יש סוכר הפרוקטוז?

11/10/2009 | 13:36 | מאת:

שלום נאווה, אין לי מידע לגבי תכולת פרוקטוז בחרובים. בברכה,דנה

10/10/2009 | 13:05 | מאת: דנה

שלום ... ילדתי לפני ששה חודשים , ברצוני לציין שזו הלידה הראשונה שלי , לאחר הלידה אני לא מצליחה להוריד הבטן, השאלה שלי איזה סוג של תזונה , ואימונים שאפשר לעשות בבית יכולים לסייע בהורדת הבטן ? תודה מראש

11/10/2009 | 13:37 | מאת:

שלום דנה, כל פעילות גופנית כולל הליכה, שחיה, ריצה תעזור להורדת הבטן, וכן כפיפות בטן על בסיס יומי. אין מזון מיוחד שעוזר בנושא, ירידת הבטן לאחר לידה תלויה גם בהנקה ובמבנה השרירים. חיזוקם יכול לשפר את המצב. בברכה,דנה

10/10/2009 | 11:54 | מאת: מעוכב

שלום רב,אני סובל מבעיה ביציאות שמעיבה ומטרידה מאוד על חיי.חלק ניכר מהיצואת הופכות לעניין ארוך מאוד כאשר אני צריך לבזבז יותר מגליל(וזמן ממושך) עד לנקיון פי הטבעת. אשמח מאוד לשמוע כמה שיותר על תפריט/תוסף תזונה/סוג מזון או כל המלצה אחרת שיעזור לי להגיע למצב שיציאותת היא מוצקות ויבשות באופן תמידי כך שאפטר מהבעיה שלי. אני בן 24 ,בריאותי תקינה,והתפריט שלי מאוזן.

10/10/2009 | 12:45 | מאת:

שלום, אול רק לתת לך המלצות כלליות. בכל מקרה מומלץ לפנות למומחה, דיאטנית קלינית בייעוץ אישי או גסטרואנטרולוג. עליך להרבות באכילת סיבים תזונתיים: ירקות, פירות, דגנים מלאים כגון שיפון, חיטה מלאה, שבולת שועל, כוסמת, קינואה, קטניות ועוד. עליך להקפיד על שתיה מספקת, כ- 2 ליטר מים ליממה ולעסוק בפעילות גופנית על בסיס יומי. להמנע מאורז ובננות המחמירות עצירות. ניתן לשלב שזיפים מיובשים . בברכה,דנה

10/10/2009 | 10:59 | מאת: davidb51

האם סוכר דקלים מתאים לסוכרתים בדומה לסטיביה

10/10/2009 | 12:50 | מאת:

שלום, סטיביה מכילה תחליף סוכר טבעי, זהו אינו סוכר כלל. סוכר דקלים שונה במרקם שלו והוא יותר מוצק אך הוא סוכר לכל דבר, ולכן אין המלצה לשימוש בסוכרתיים. בברכה,דנה

09/10/2009 | 23:14 | מאת: ...

אני מצטערת שאני שואלת כאן, פשוט לא הצלחתי למצוא תשובה בשום מקום. רציתי לדעת אם ניתן לעבור השתלמות לקבלת תעודה "דיאטנית קלינית" אם יש לי רק תואר שני בתזונה (תואר ראשון בנושא שונה בחקלאות) תודה

09/10/2009 | 23:44 | מאת:

שלום, על מנת לקבל תואר של דיאטנית קלינית עליך לסיים תואר ראשון במדעי התזונה ואח"כ הכשה מעשית במשך 1/2 שנה . את יכולה לנסות לפנות בפוקלטה לחוג תזונה ולברר מהם תנאי הקבלה עבורך ואילו קורסים עליך להשלים על מנת לקבל תואר ראשון בתזונה. אח,כ ההכשרה היא הגרלה על מקום בבית חולים. בברכה,דנה

10/10/2009 | 09:08 | מאת: /

אני הולכת ללמוד בפקולטה פשוט תואר אחר שגם מעניין אותי ובעל תחום יותר רחב. מנהלת החוג אמרה לי שכדי להתקבל לתואר 2 בתזונה עליי לעבור קורסי השלמה שאורכים כחצי שנה. זה אומר שיהיה לי גם תואר ראשון במדעי התזונה?

09/10/2009 | 15:30 | מאת: אני

ידוע לכם כמה קלוריות יש בכף סובין חיטה מלאה? וכמה גרם זה לכל כף? מהו המינון המומלץ ביום ומתי לקחת את זה? כמה קלוריות יש בכוס מיץ שזיפים קנוי, ללא סוכר? תודה

09/10/2009 | 19:14 | מאת:

שלום , בכף סובין חיטה מלאה יש כ- :5-10 קק"ל כף סובין חיטה מלאה שווה ל- 5 גר' לערך. אין מינון מומלץ ביום, זוהי דרך להעשרת סיבים, זה תלוי כמה סיבים אוכלים בד"כ. אין המלצה מתי ואיך לקחת. לרוב כוס מיץ פרי שווה בערך ל- 2 מנות פרי, כלומר כ- 80-90 קק"ל בממוצע. בברכה,דנה

09/10/2009 | 15:14 | מאת: אליסף

היי.יש לי כמה שאלות: אם אני אוכל לחם אחיד(שאין בו הרבה סיבים תזונתיים) ויחד איתו אוכל זרעי פשתן טחונים שיש בהם סיבים תזונתיים בשפע אז זה דומה לאכילת לחם מלא ונחשב פחמימה מורכבת יותר(הרי הכל מתערבב בבטן...)? ועוד משהו:כמה זמן זרעי פשתן טחונים נשמרים טוב במקפיא?אני טוחן כוס בד"כ וכל פעם לוקח קצת ומוסיף ליוגורט ולכל מיני דברים.אגב זה משנה אם טוחנים במטחנה ידנית עם מין אבנים כאלה או במוחנה חשמלית עם סכינים ממתכת?שמעתי שהמתכת לא מטיבה עם זרעי הפשתן... (ועוד אחת...)מה נחשב לפחמימות מלאות ומה נחשב לפחמימות מורכבות? זה קצת מבלבל אז פשוט תקנו אותי אם אני טועה.אני הבנתי שמורכבות זה כל פחמימה שהיא לא מתוקה(כולל לחם לבן אורז לבן פסטה רגילה וכו') ומלאות זה רק אורז מלא לחם מלא וכו'.או שזה בכלל אותו דבר ואני סתם מבלבל את השכל... ושאלה אחרונה.האם חומצת האמינו טריפטופן יכולה לסייע בבעיות שינה?אם כן אז מומלץ לקחת אותה בתור תוסף מזון או לנסות לאכול מאכלים עשירים בה?איזה מאכלים הכי עשירים בה?חייבים גם וויטמין B6 שיעזור לקליטתה בגוף? מקווה שלא סיבכתי יותר מדי. תודה מראש וחג שמח

09/10/2009 | 19:08 | מאת:

שלום אליסף, 1. אתה יכול לאכול לחם אחיד ולהעשיר את התפריט בסיבים ממקור אחר, אך אם תאכל לחם מחיטה מלאה או שיפון תקבל עוד יותר סיבים. 2. איני יכולה לומר לך מהי הדרך הטובה ביותר לטחינה, אני מניחה שבמכתש ועלי הכי טוב, אך בוא נהיה מציאותיים, מכונה זה מספיק טוב. לגבי זמן אחסון, רצוי לקנות פחות ולאחסן פחות בכדי לשמור על טריות. איו לי זמן ידוע. 3. פחמימה מורכבת היא למעשה פחמימה המכילה מספר מולקולות של גלוקוז במבנה מורכב כגון עמילן הנמצא בתפוחי אדמה, אורז, פסטה, קרקרים לחם ועוד. פחמימה מלאה הינה פחימיה מורכבת לרוב העשירה בסיבים תזונתיים כגון: אורז מא, פסטה מחיטה מלאה, לחם שיפון/חיטה מלאה וכו'. 4. טריפטופן מהווה מקור לייצור "הורמון השינה" מלטונין. הוא נמצא ביין אדום וחלב בכמויות גדולות. אין ממש מחקרים המראים כי תזונה כזו משפרת שינה, אך לא תזיק. אין לי מידע לגבי הויטמין. בברכה,דנה

10/10/2009 | 21:20 | מאת: אליסף

תודה רבה,עזרת לי מאוד. אחרי החגים שמח...

09/10/2009 | 15:13 | מאת: ענת

הבן שלי שותה אבקת חלבון מנה אחת 4 פעמים בשבוע אחרי אימון כושר. האם יש סיכון באבקה? הוא בריא! האם כדאי לעשות הפסקה אחת למס' שבועות?? מצרפת את פרטי האבקה ומודה מראש על התשובה חלבון מי גבינה בטעם קרם עוגיות - צ'מפיון נוטרישן אבקת חלבון מי גבינה של צ'מפיון נוטרישן ניתן להשיג גם בטעמים: תות, וניל, בננה, שוקולד אבקת חלבון מי גבינה Whey Protein Stack של חברת צ'מפיון נוטרישן הנו חלבון מי גבינה בשיחלוף יונים, סינון דק ומי גבינה איזולט מקנה לחלבון ערך ביולוגי גבוה וספיגה מקסימלת בגופו של המתאמן, עשיר בפפדיטים של גלוטמין במטרה להעלות את מסת השריר בגוף. אבקת חלבון מי גבינה Whey Protein Stack בטעם קרם עוגיות של צ'מפיון נוטרישן מכיל 24 גרם חלבון איכותי וטהור! אבקת חלבון מי גבינה Whey Protein Stack של צ'מפיון נוטרישן מתאים: לאלו הרוצים תוסף העשיר בחומצות אמיניות BCAA (מכיל 21.9 גרם) ו-EAA (מכיל 43.7 גרם) למעוניינים בעלייה במסת השריר המעונייינים במניעת פרוק השריר המעוניינים בתוסף דל פחממות (4 גרם פחמימות), ודל שומן (2 גרם) למעוניינים בתוסף דל בלקטוז ובסוכר הוראות שימוש: ביום אימון יש לשתות שתי מנות אחת מיד לאחר האימון , ביום ללא אימון יש לשתות מנה אחת בשעות הבוקר. תכולה: 2.27 ק"ג (כ-71 מנות) יצרן: Champion Nutrition, ארה"ב נשים בהריון, נשים מניקות, אנשים הנוטלים תרופות מרשם וילדים - יש להיוועץ רופא

09/10/2009 | 19:03 | מאת:

שלום ענת, אין סיכון באבקת חלבון לאנשים בריאים פעילים גופנית במינון סביר. מנה אחת, 4 פעמים בשבוע לא תזיק ואין צורך בהפסקה. יש כן לעשות חישוב כמה סה"כ חלבון הוא צורך ביום, שכן גם עודף חלבון עלול להזיק לאורך זמן. לשם כך רצוי לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

08/10/2009 | 18:05 | מאת: תמר צהוב

אחד בודד? ומה הערך התזונתי שלו?

שלום, בתמר בודד יש כ- 25 קק"ל. עשיר מאוד באשלגן, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שונים. בברכה,דנה

08/10/2009 | 13:21 | מאת: ליס

האם יש חומר טבעי שאוכל לשים בריבות או בשוקולד או בגלידה ביתית שיכול למנוע התקשות בגלל שלא מכניסה מרגרינה וחמאה? האם המרגרינה/החמאה היא זו שמונעת התקשות כשמכינים גלידה/שוקולד/ריבה ביתית? מהו החומר התעשייתי ששמים במפעל ומה סימונו המסחרי (כדי לבדוק אם מלאכותי).

08/10/2009 | 14:57 | מאת:

שלום ליס, איני מומחית בהנדסת מזון ולכן איני מכירה את כל החומרים בשימוש, טבעים ומלאוכתיים, המונעים התקשות במזון. המלצתי, פני למומחים בתחום טכנולוגית מזון או הנדסת מזון, או לחברות עצמן לייעוץ. כמו כן, ישנם שפים רבים היודעים את סוג החומרים המונעים התקשות. בברכה,דנה

08/10/2009 | 13:10 | מאת: לילי

שלום, רציתי לשאול מה יותר בריא ואיכותי לגוף אוכמניות קפואות או יבשות? וכמה קלוריות יש בערך ב100 גרם אוכמניות יבשות? תודה רבה מראש :)

08/10/2009 | 15:03 | מאת:

שלום לילי, לרוב עדיף קפואות, כי בחלק מהמיובשות מוסיפים סוכר. ב- 100 גר' אוכמניות יבשות עם תופסת סוכר יש כ- 300 קק"ל. בברכה,דנה

08/10/2009 | 13:05 | מאת: אילנית

שלום, הקטנטונת שלי בת 8 חודשים, היא נכנסה לגן בתחילת ספטמבר ומאז חלתה פעמיים. אם לפני המחלות אכלה בצורה משביעת רצון (היא נולדה קטנה וגדלה בהתאם) והיתה אוכלת 4 מנות של סימילאק 180CC ו- 2 מנות פרי ומרק. הרי עתה היא אוכלת מעט מאד, בממוצע כ- 150-160CC סימילאק ופרי ומרק קצת פחות משאכלה. והיום אף כמעט ולא אכלה. התחלתי לתת לה יותר אוכל מוצק, אבל היא מרזה ואני קצת חוששת. מה לעשות? תודה.

08/10/2009 | 16:33 | מאת:

שלום אילנית, המתיני בסבלנות לתשובתה של נועה, מומחית לתזונת ילידים. בברכה,דנה

11/10/2009 | 07:19 | מאת:

אילנית שלום! חסרים לי הרבה פרטים כדי לחוות דעה פרטנית. באופן כללי, בזמן מחלה (בדיוק כמו מבוגרים!) יש ירידה בתאבון וזה נורמלי. זה יכול לקחת זמן כלשהו (שבוע-שבועיים) עד שהתאבון חוזר לנורמה. בד"כ לאחר מכן ניתן יהיה אפילו לראות תאבון מוגבר. בנוסף, צריך גם להתייחס לתקופה זו של מעבר למוצקים, כתקופה שהיא מועדת להאטה מסויימת בקצב הגדילה. ההמלצה שלי במעבר למוצקים לנהוג כך: על כל ארוחת מוצקים שנכנסת לתפריט (בוקר, צהריים, ערב), לתת השלמה של תמ"ל עד כשעה לאחריה. התהליך הטבעי הוא שככל שהיכולת והמיומנות של האכילה ישתפרו, כך הילד אוכל יותר מן המוצקים ופחות מן ההשלמה (ולבסוף מתגלה הרגע בו ניתן להפסיק את ההשלמה לחלוטין - זה יכול להיות בגיל שנה ואף שנה וחצי). בברכה נועה

שלום, מזה למעלה משנה יש לי עודף של אבץ ( כ- 139 ) וזאת ללא נטילת תוספים כלשהם. אודה לכם על קבלת ייעוץ על המשמעויות הנובעות מכך ואם יש צורך בטיפול כלשהו אגב ערכי הברזל שלי תקינים לחלוטין. בתודה מראש, אריאלה

שלום אריאלה, לצערי, איני מכירה את המצב, שכן איני יודעת מהי המשמעות של רמות גבוהות מהנורמה של אבץ, כי זוהי בדיקה נדירה למדי ואינה רגישה. המלצתי, פני להמטולוג לבירור התופעה וכיצד ניתן לטפל בה, אם צריך. בברכה,דנה

08/10/2009 | 08:58 | מאת: צילה

רציתי לשאול, 1) כמה קל' יש בכף מחוקה של זרעי פשתן לא טחונים. 2) כמה כפות של זרעי פשתן צריך לאכול ביום על מנת לקבל את המנ היומית לאומגה 3 3) האם אפשר לאכול את זרעי הפשתן ללא טחינה? בהנחה כי אני אלעס ואלעס אותם טוב טוב ואטחן אותם בשיניים לפני שאבלע. 4) האם כדי שהאומגה 3 מזרעי הפשתן ייספגו טוב צריך לאכול אותם עם עוד מאכלים? ואם כן אז עם מה? בבקשה תענו לי בפרוט על כל שאלה בנפרד ולא על הכל יחד. המון תודה, צילה

08/10/2009 | 16:39 | מאת:

שלום צילה, 1. בכף זרעי פשתן יש כ- 55 קק"ל. 2. יש לצרוך לפחות 2-3- כפות, וגם אז לא מגיעים למינון, שכן זרעי פשתן לא מכילים את חומצת השומן הנמצאת בדגים, אלא נוצר בגוף מחומצות שומן אומגה 3 שנמצאות בזרעי הפשתן.נכון להיום, אין המלצה לגבי צריכה מומלצת. 3. ההמלצה לטחון, השיניים לא מגיעות לרמת טחינה של מכונה. 4. לא, אין צורך לשלב עם מזון מיוחד. בברכה,דנה

08/10/2009 | 08:37 | מאת: מרוינה

האם עדיף ליטול חומצות אומגה-3 ממקור צמחי על פני מקור דגי?

08/10/2009 | 14:52 | מאת:

שלום מרוינה, המחקרים המראים תועלת כלשהי מאומגה 3 מקורה בדגים ולא בצמחי, ולכן נכון להיום עדיף ממקור דגי, בעיקר בשל ההרכב של חמוצות שומן מסוג אומגה 3. בברכה,דנה

08/10/2009 | 19:27 | מאת: מרוינה

קראתי שאת שמן הדגים מפיקים בתהליך זיקוק כימי ושיש בו מזהמים מסוכנים כמו כספית,כלורידים ודיאוקסנים. לעומת זאת את השמן הצמחי מפיקים בכבישה קרה, נקי מזיהומים כלשהם ומחקרים מראים שהחומצת אומגה-3 שבו, האלפא-לינולנית הופכת בגופנו לחומצות אומגה-3 הדגיות. מצאתי מחקרים רבים המוכיחים יעילות בריאותית משמעותית של האומגה-3 הצמחית.

האם יש בעיה עם הדבר הבא: פחיות שתיה סגורות כמובן ששהו זמן מה במקרר והעברתן לארון עד לשתיה למשל עד חודש בערך. כמו כן השאלה גם לגבי טחינה גולמית וקופסת שימורים טרם פתיחתה כמובן .

שלום עירית, למיטב ידיעתי אין בעיה, כל עוד התאריך תפוגה תקין והקופסה סגורה. צריך מקום יבש, קריר ומוצל. בברכה,דנה