ויטמינים לאחר מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/07/2016 | 09:55 | מאת: צופי

שלום רב, עברתי ניתוח מעקף קיבה וכריתת כיס מרה לפני חמישה ימים. התחלתי היום לצרוך מולטי-ויטמין (צנטרום ג'וניור) בהוראות הדיאטנית עליי לצרוך ויטמינים נוספים, אני מבולבלת ולא כ"כ מצליחה להחליט מה לוקחים מתי. להוציאת את המולטי שיש הוראה ברורה לגביו- שניים בוקר ושניים ערב לגבי השאר אין הנחיות (ויטמין D,כדור B12' כדור קליצציו, ברזל. תודה, צופי

שלום צופי, להלן תשובתה של שני שטיין, דיאטנית קלינית בחטיבה כירורגית ובריאטריה: # מולטיויטמין- מתחילים עם ג'וניור 4 פעמים ביום. לאחר שלושה חודשים ניתן לעבור לתוסף למבוגרים 2 כדורים ליום למשך שנה, לאחר מכן כדור אחד לכל החיים. סידן (מומלץ בצורת קלציום ציטראט) 600 מ"ג ליום, מחולק למנות בנות 300 מ"ג כל אחת, יש לנטול בהפרש של שעתיים מתוסף המכיל ברזל. שנה לאחר הניתוח. לאחר מכן לפי הערכת דיאטנית לגבי צריכת סידן בתזונה. # ויטמין D 3000 יחידות ליום. עם ארוחה שנה לאחר הניתוח. לאחר מכן לפי בדיקות דם. # B12 250-350- מק"ג ליום תת-לשוני במצב של חוסר ידוע- 1000-2000 מק"ג ליום תת לשוני חצי שנה לאחר הניתוח ולאחר מכן לפי בדיקות דם. #חומצה פולית 400-800 מק"ג/יום המגיעים ממולטי ויטמין מקווה שעזרתי!

מנהלי פורום תזונה קלינית