אישור אחרי ניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/04/2014 | 18:38 | מאת: נגה

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח בריאטרי (שרוול). אחרי הניתוח ועד עכשיו אני מתקשה לשתות מים ולעכל חלבונים בכלל וחלבונים מן החי בפרט. כמויות המזון שאני יכולה לאכול בארוחה הן קטנות (וכך צריך) והכמויות מצטמצמות עוד יותר אם מעורבים בארוחה חלבונים ויקרות ות קשה לי לעכל. כתוצאה מכך (כנראה) אני מאבדת שיער בצורה מאסיבית בכל הקרקפת, עור הגוף והפנים שלי די יבש (אני מורחת קרמים). אני לוקחת תוספי תזונה איכותיים (פרוביוטיקה, סידן, מגנזיום, ברזל, אבץ, בי 50 קומפלקס, בי 12 ,כלורלה, ויטמין D, שבטבט ומומיו) זה המון גם בהתעסקות וגם בתקציב. לאחרונה ומתוך שיחות שערכתי עם מנותחים אחרים וקראתי בפורומים, חשבתי לעצמי שיתכן שמה שאנחנו צריכים לקחת אחרי הניתוח למשך חצי שנה ואולי לכל החיים זה ...אינשור או אבקות חלבון אחרות. מה דעתכן - 1. על אינשור (אם כן, כמה לקחת ביום) 2. על אבקות חלבון אחרות (איך לבחור אבקות חלבון איכותיות?). 3. האם יש לכן הצעות אחרות. חג שמייח ותודה.

10/04/2014 | 14:16 | מאת: דנה ויינר

שלום נגה, ההצעה היחידה שיש לי עברוך היא לפנות לדיאטנית, רצוי כזו המומחית לתחום, ולבנות יחד איתה תפריט והמלצות שיטיבו עימך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית