PRK xtra (Prk with crosslinkinng)

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

07/07/2017 | 20:45 | מאת: ניר

שלום רב, אני מאוד מעוניין לעשות את הניתוח בשיטת PRK ונמצאתי מתאים, אבל אני חושש מאוד מסיבוכים של אקטזיה. בדקתי את הנושא ואקטזיה יכולה להופיע גם בPRK. הסיכון הוא באיזור ה 0.03 אחוז אבל עדיין אף אחד לא רוצה שזה יקרה לו. יש לציין שאני חושש מזה עקב מספרים גבוהים אצלי(באיזור ה6 מלווה בצילינדר קל ולא סימטרי בין שני העיניים). לאחרונה גיליתי שבחו"ל מבצעים PRK עם קרוס לינקינג מזורז (דקה וחצי של טפטוף ריבולפאבין ודקה וחצי של חשיפה לUV). התוצאות מעולות במיוחד לטווח הארוך כי הקרנית מתקשה ויציבה יותר עם פחות נסיגה של מספרים וכמובן סיכון מופחת ביותר. האם אתם מציעים את הניתוח הזה אצלכם?

שלום רב עדיין לא הוכח מדעית שטיפול משולב של prk עם קרו סלינקינג מונע אקטזיה. אנחנו לא מבצעים בשלב זה טיפולים מושלבים כאלה עד אשר תוכח היעילות בצורה ברורה בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה