ויטמין B12

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

29/06/2012 | 07:33 | מאת: דנה

בת 22 בריאה לחלוטין. בתוצאות מעבדה עבור B12 התקבלה תוצאה של 160. שאלתי, אם זה מצב שמצריך טיפול. עניתם לי שמטפלים באדם ולא בתוצאות מעבדה. לא כתבתם אילו נתונים חסרים לכם. אשאל בצורה שונה: מה הגבול התחתון של B12 אשר מתחתיו ראוי לתת את הדעת לטיפול? מודה מראש על תשובתכם

29/06/2012 | 08:37 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

כתבתי כבר לפני חודשים רבים הערה (מתחת לתמונות הרופאים לעיל) שמבקש סיפור מלא- גיל, מין, מצב בריאות, מחלות, תרופות, סיבת עשיית הבדיקה... אין דין כאדם לאחר כריתת קיבה כדין חולה סוכרת מטופל מטפורמין כדין אישה צעירה עם קרוהן כדין מי שמטופל כרונית עם נאומיצין.... אישה בריאה בת 22 אינה אמורה לעשות בדיקות דם שיגרתיות (למעט אולי כולסטרול פעם בחמש שנים). אם יש סיבה מיוחדת- למשל טבעונות או צמחונות אדוקה- מן הראוי שזה יופיע בשאלה, אחרת אני תוהה קודם כל מה הסיבה לרמת יחסית נמוכה, ולא איך מטפלים. בהעדר ידיעה אם יש נוירופתיה (פגיעה עיצבית) או אנמיה מגלובלסטית (צירוף ספירת דם מלאה לשאלה)- איני יכול לדעת אם אכן יש חוסר ויטמין B12 או רק ממצא מעבדתי, שהוא לכשעצמו אינו דורש טיפול. בכל מקרה- אם את מודאגת, קחי תוסף, למשל של סולגאר 1000 מק"ג תת לשוני, פעמיים בשבוע, או גשי לדון על חשיבות הממצא עם רופא המשפחה. מקווה שהדגמתי לך מדוע אני אומר שמטפל באדם ולא בתשובת מעבדה.

29/06/2012 | 10:17 | מאת: ישראל

שלום לך מנסיוני עם זה, כאשר הוא כ"כ נמוך יש תופעות של פצעי אבטות בפה, גם ממתח. שימוש ב B12 מוריד פלאים את התופעה. ישראל

מנהל פורום רפואת משפחה