פוסטולות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אקנה ופצעים בפנים: סוגים ושיטות טיפול

המדריך המלא לפצעים ופצעונים בפנים: אילו מחלות עור גורמות לפצעים, מה הם הגורמים לאקנה ואיך מטפלים בפצעים ובצלקות בפנים? עיקרי הכתבה: פצעים בפנים עלולים להופיע עקב מחלות עור כמו אקנה, פסוריאזיס רוזציאה אך גם עקב גורמים סביבתיים כמו מזג אוויר, תכשירי טיפוח וחיידקים. הגורם העיקרי לפצעים בפנים הוא פעילות בלוטות החלב בעור, המייצרות נוזל שומני טבעי בשם סבום. פעילות מוגברת של הבלוטות, לרוב בשילוב עם תאי עור מתים שלא הספיקו לנשור, עלולה לגרום לחסימת נקבוביות העור ולהיווצרות של נגעים תת עוריים שבהמשך יופיעו כפצעונים. נשים נוטות לסבול יותר מאקנה עקב שינויים הורמונליים שגורמים לפעילות מוגברת של בלוטות החלב ולכן לעודף שומנים על העור. השינויים קורים בזמן הוסת, בשליש הראשון של ההריון ואף עקב גיל המעבר ושימוש בגלולות למניעת הריון.___________________________________________ למה מופיעים פצעים בפנים? פצעים בפנים...
ללמוד עוד על פוסטולות
כל מה שרצית לדעת על מחלת הפסוריאזיס-תמונה

פסוריאזיס, Psora ביוונית "לגרד", הינה מחלה כרונית שכיחה...

21/10/2003
אלרגיה לקונדומים? יש דבר כזה!-תמונה

זהירות: תגובה אלרגית עלולה להיווצר מלק, ליפסטיק, צבעי שיער...

מאת: ד"ר רמית...
20/02/2017
אקנה ופצעים בפנים: סוגים ושיטות טיפול-תמונה

המדריך המלא לפצעים ופצעונים בפנים: אילו מחלות עור גורמות...

מאת: רני זהר
19/08/2022

פוסטולות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

כפי שידוע,כמעט בכל פורום או דיון,מעלים תמיד את הנקודה כי יש סכנה מסוימת בשימוש במשחות עם קורטיזונים. כידוע ברוב המשחות לטיפות בבעיה יש קורטיזון. אשמח אם נוכל לקבל סוף סוף הסבר על: 1.מהם למעשה הסכנות או הנזקים בשימוש עם קורטיזון? 2.לא פחות חשוב,שנבין באיזה תדירות,מינון או אופן שימוש יכול באמת לגרום לסכנה?כי הרי ידוע שהכל הוא עניין של תדירות ומינון. ואשמח לדעת גם האם יש סכנה בשימוש של בערך 10 פעמים בחודש בטופיסלן לשיער,משהו כמו 6 מחזורים בשנה(חודש כן חודש לא, פי הצורך)

לצד התכונות המקנות לסטרואידים יתרון בטיפול במצבי דלקת (גם בפסוריאזיס יש מצב דמוי דלקת בעור) יש להם תכונות המהוות חסרון. מתברר שבחולי פסוריאזיס המטופלים ממושכות בסטרואידים (בד"כ מדובר על סטרואידים סיסטמיים, אך גם במריחה מקומית לעיתים כאשר מורחים סטרואידים חזקים (כמו דרמובט) על שטחים גדולים או על עור דק ועדין (כמו במפשעה) החדירה עלולה להיות משמעותית, ואז מופיע סיבוך של פסוריאזיס פוסטולארית הידוע על שם מי שתיאר אותו לראשונה - Von Zumbush. מדובר במחלה דלקתית מאוד עם פוסטולות רבות (בועיות מלאות מוגלה) המלווה באירטרודרמיה (אודם עז של כל הגוף), חום סיסטמי גבוה, מצב קטבולי (פירוק חלבונים דרסטי), דלקת פרקים חריפה ועוד. במקרים קיצונים תופעה כזו עלולה להסתיים בנכות או אף לעיתים נדירות במיוחד במוות. התופעה הזו נדירה ביותר כיום לאחר שהמשמעות של טיפול בסטרואידים ידועה. נזקים פחות דרמטיים הם מקומיים ומתבטאים בהפיכת המחלה המקומית ליותר קשה ועמידה לטיפולים עם הזמן, רבאונד - התקלחות מהירה וקשה מייד לאחר הפסקת טיפול בסטרואידים, אטרופיה של העור - העור הופך במקום הטיפול לדק יותר ושקוף, יותר פגיע, מחבלות יותר קלות ושיעור יתר מקומי (נדיר). כיום ברור כי טיפול מקומי בסטרואידים במינונים ובתדירויות מבוקרות הוא בטוח ויעיל. המקומות בהם טיפולים כאלה מוצדקים הם מרפקים, כפות ידיים ורגליים - בהם יש להשתמש בתכשירים חזקים כי החדירה קשה בשל העור העבה. במקומות אלה ניתן גם לטפל טיפולים ממושכים שכן סכנת הנזקים מחדירה או מקומית פחותה בהרבה. בקרקפת עדיף להשתמש בתכשירים על בסיס נוזל בחוזק בינוני בלבד שכן דרך זקיקי השיער יש חדירה מוגברת לעור. בקרקפת כדאי להשתמש לתקופות קצובות עד להשגת שיפור ואז לרדת בתדירות השימוש לתדירות הנמוכה ביותר המחזיקה את הקרקפת במצב נסבל. רצוי לשלב טיפולים עם תכשירי זפת (שמפו אלפוסיל למשל) ולנסות לעבור לטיפות דייבונקס. בגבות הידים ובמפשעה עדיף להשתמש בתכשירים קלים עד בינוניים בחוזקם על בסיס קרם. הטיפולים צריכים להיות קצרים - 10-14 יום ואין לחזור עליהם לעיתים קרובות - לא יותר מפעמיים עד שלוש בשנה. ישנם חריגים מההמלצות הנ"ל והם - אלוקום שהוא סטרואיד מודרני שהמבנה של החומר הפעיל שלו תוכנן כך שלא ייספג סיסטמית - מתפרק מהר בעור ולא חודר לדם, וגם האפקטים המקומיים השליליים מופחתים למרות שהוא נחשב פוטנטי למדי. החריג השני הוא יחסית חדש - והוא הדייבובט. מתברר שהתכשיר המשלב דייבונקס ובטמתזון שהוא סטרואיד מקומי בחוזק בינוני נותן תוצאה העולה על סכום מרכיביו - ז"א המרכיבים של התכשיר המשולב מגבירים את היעילות - האחד של השני ולהיפך כך שהתוצאה עולה על שימוש בכ"א מהמרכיבים בנפרד. בנוסף, במחקר די גדול, נמצא כי התכשיר המשולב אינו גורם לתופעות לוואי האפייניות לסטרואידים מקבילים לו בחוזקם. בעקבות מחקר זה - יש היום נטייה גוברת לעשות שימוש מתמשך בתכשיר זה המניב תוצאות טובות בהרבה מדייבונקס עם או בלי תוספת של סטרואיד אחר.

תודה רבה על התשובה אכן קיבלנו התרשמות נוספת ומלאה יותר. רק שחסרה התיחסות קטנה לטופיסלן. 6 חודשים בשנה(חודש כן חודש לא) שבכל חודש שימוש של 10 פעמים. מקובל? מוזגם?

האם מקל על כאבי צוואר אקוטיים ונימול בכף היד? יש צורך במרשם רופא?

ראה תשובה מפורטת על משחות סטרואידליות. המשחות הנל לא עוזרות לכאבי צוואר ונימול בידיים

ד"ר עודד זמורה שלום רב, לפני 7 חודשים עברתי ניתוח פיסטולה עם חוט סיטון רפוי והידוקו כל 3 שבועות,לצערי הניתוח לא צלח ולפני שבוע עברתי שוב ניתוח אך עם פקק קולוגן(הפיסטולה שלי עוברת דרך שריר הסוגר החיצוני). היום, שבוע לאחר הניתוח עדיין יש לי הפרשות מהפתח החיצוני של הפיסטולה,ותחושה של יציאת אויר מפתח זה. האם זה סביר?ואם כן, עד מתי זה יימשך?מתי אוכל לדעת אם הניתוח הצליח?ושסיימתי עם הפרשה הזאת? אציין כי לא הבחנתי כי פקק הקולוגן נפל. מודה לך מראש על תגובתך.

ורד שלום רב, פקק קולגן לא אוטם לחלוטין את פתח הפיסטולה ולכן יכולה להיות הפרשה מסויימת לאורך תקופת ההחלמה, שיכולה לקחת עד 3 חודשים. אם ההפרשה נמשכת מעבר לכך, סביר שפעולה זו לא הצליחה לרפא את הפיסטולה, ויהיה מקום לשקול טיפול נוסף. חג שמח.

היי, עשיתי השתלת שיער בשנת 2020 בטורקיה כבר תקופה ארוכה מאוד שאני סובל מפצעים לא ברורים בראש עשיתי ביופציה מצ״ב תוצאות נתנו לי טיפול אך עדיין המצב לא מתרפא ואפילו ניהיה גרוע יותר

אנא פנה למי שבצע ביופסיה שיסביר לך את משמעותה .. ( ממילא זו איננה מצורפת( ומה צריך בהמשך

בירור עד כה: פתולוגיה )07/2022:) Scalp biopsy showing Subcutaneous scar tissue with mild inflammatory infiltrate, containing lymphocyets mainly, and features androgenetic alopecia in the scalp skin No neutrophilic infiltrate present in the biopsy ­Non lesional scalp Scalp biopsy with mild andogenetic alopecia תרבית רקמה­ סטאפילוקוקו אאורוס­ עמיד לפוסידיק אסיד ומופירוצין. משטח למיקובקטריה שלילי, טרם תרבית סופית, שלילי לפטרת. בירור מעבדתי: 06/2022: ס"ד­ תקינה, המוגלובין 15.3 כימיה­ קריאטנין 0.7 ,ללא הפרעה אלקטרוליטרית, ברזל 72 ,פריטין 70 ,B12 תקין. HIV שלילי. לא בוצע הבירור הבא: , חלבון, ויטמין D, TSH , T4, VDRL , TPHA ., HBV, HCV, ANA טיפול עד כה: ­מטופל עד כה בפוסידין ושמפו סבוסל ללא הטבה. ­טופל למשך חודש במינוציקלין ללא הטבה. מציין כי ממשיך לסבול מכאב וגרד באזור. מציין כי מבצע גירוד אגרסייבי לש האזור עד זוב דם. בבדיקתו: ע על רקע דלילות שיער קלה, על פני רום הקרקפת, תפרחת המורכבת רבדים אריתמים אלופטיים מתוחמים היטב, חלקם צלקתיים ועל גבי חלקם פוסטולות בודדות וארוזיות מגולעות עם גלד זהוים והפרשה דמית קלה. לציין על פני אוזן שמאל רובד אריתמי מתוחם חלקית­ לאחר ביצוע עגיל באזור מס' ימים טרם קבלתו, ללא רגישות מקומית או הפרשה. גבות וריסים ללא ממצאים לא נימושו בלוטות לימפה מוגדלות. ללא מעורבות ריריות. לסיכום, אלופציה צלקתית בנוכחות זיהום חיידקי בטסאפ. Page 2 of 3 סודי רפואי שם: נתנאל מבורך קלפה ת"ז: 316125434 ביקור: 41776316 תאריך : 16/08/2022 מרפאת עור רושם קליני כי מתאים ל­FD ,אך ביופסיה כמתואר LPP. בשבל זה נתחיל בטיפול באנטיביוטיקה משולבת, השלמת בדיקות הדם וביקורת בעוד 3 חודשים. המלצות : ­טיפול בDalacin ­במינון 300 מ"ג פעמיים ביום בשילוב עם Rifampin במינון 300 מ"ג פעמיים ביום למשך 3 חודשים. הוסבר כי ריפמפין גורם לצביעה של השתן באדום ואין לחשוש מכך. ­מקומית לבתי השחי והמפשעה מומלץ על טיפול ב­ZINDACLIN Gel, פעמיים ביום. ­רחצה עם סבון CETRIMIDE בתדירות של 3 פעמים בשבוע. ­מעקב בדיקות דם לרבות ס"ד, כימיה מלאה עם תפקודי כבד, CPK, פרופיל שומנים, חלבון, ויטמין ,D, TSH , T4, VDRL , TPHA , HBV .HCV, ANA ­ביקורת מרפא,נו בעוד 3 חודשים להחלטה על המשך טיפול ומעקב.

כיצד נראת פריחה של עגבת האם היא מוגדרת ואיפה היא מופיעה..? האם עגבת זה פריחה רק על כפות הידים והרגלים? או יכול להיות בעוד צורות

הפריחה בעגבת יוצרת פוסטולות והיא בכל הגוף לא רק בגפיים. היא מופיעה בעגבת שניונית

מה זאת אומרת פוסטולות כמו פצעוני בגרות ?