לאחר ניתוח פוסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/03/2012 | 16:20 | מאת: ורד

ד"ר עודד זמורה שלום רב, לפני 7 חודשים עברתי ניתוח פיסטולה עם חוט סיטון רפוי והידוקו כל 3 שבועות,לצערי הניתוח לא צלח ולפני שבוע עברתי שוב ניתוח אך עם פקק קולוגן(הפיסטולה שלי עוברת דרך שריר הסוגר החיצוני). היום, שבוע לאחר הניתוח עדיין יש לי הפרשות מהפתח החיצוני של הפיסטולה,ותחושה של יציאת אויר מפתח זה. האם זה סביר?ואם כן, עד מתי זה יימשך?מתי אוכל לדעת אם הניתוח הצליח?ושסיימתי עם הפרשה הזאת? אציין כי לא הבחנתי כי פקק הקולוגן נפל. מודה לך מראש על תגובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

ורד שלום רב, פקק קולגן לא אוטם לחלוטין את פתח הפיסטולה ולכן יכולה להיות הפרשה מסויימת לאורך תקופת ההחלמה, שיכולה לקחת עד 3 חודשים. אם ההפרשה נמשכת מעבר לכך, סביר שפעולה זו לא הצליחה לרפא את הפיסטולה, ויהיה מקום לשקול טיפול נוסף. חג שמח.
