פצעים לא מוסברים בקרפקפת

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

03/01/2023 | 19:00 | מאת: נתנאל

היי, עשיתי השתלת שיער בשנת 2020 בטורקיה כבר תקופה ארוכה מאוד שאני סובל מפצעים לא ברורים בראש עשיתי ביופציה מצ״ב תוצאות נתנו לי טיפול אך עדיין המצב לא מתרפא ואפילו ניהיה גרוע יותר

אנא פנה למי שבצע ביופסיה שיסביר לך את משמעותה .. ( ממילא זו איננה מצורפת( ומה צריך בהמשך

08/01/2023 | 12:07 | מאת: NOT_FOUND

בירור עד כה: פתולוגיה )07/2022:) Scalp biopsy showing Subcutaneous scar tissue with mild inflammatory infiltrate, containing lymphocyets mainly, and features androgenetic alopecia in the scalp skin No neutrophilic infiltrate present in the biopsy ­Non lesional scalp Scalp biopsy with mild andogenetic alopecia תרבית רקמה­ סטאפילוקוקו אאורוס­ עמיד לפוסידיק אסיד ומופירוצין. משטח למיקובקטריה שלילי, טרם תרבית סופית, שלילי לפטרת. בירור מעבדתי: 06/2022: ס"ד­ תקינה, המוגלובין 15.3 כימיה­ קריאטנין 0.7 ,ללא הפרעה אלקטרוליטרית, ברזל 72 ,פריטין 70 ,B12 תקין. HIV שלילי. לא בוצע הבירור הבא: , חלבון, ויטמין D, TSH , T4, VDRL , TPHA ., HBV, HCV, ANA טיפול עד כה: ­מטופל עד כה בפוסידין ושמפו סבוסל ללא הטבה. ­טופל למשך חודש במינוציקלין ללא הטבה. מציין כי ממשיך לסבול מכאב וגרד באזור. מציין כי מבצע גירוד אגרסייבי לש האזור עד זוב דם. בבדיקתו: ע על רקע דלילות שיער קלה, על פני רום הקרקפת, תפרחת המורכבת רבדים אריתמים אלופטיים מתוחמים היטב, חלקם צלקתיים ועל גבי חלקם פוסטולות בודדות וארוזיות מגולעות עם גלד זהוים והפרשה דמית קלה. לציין על פני אוזן שמאל רובד אריתמי מתוחם חלקית­ לאחר ביצוע עגיל באזור מס' ימים טרם קבלתו, ללא רגישות מקומית או הפרשה. גבות וריסים ללא ממצאים לא נימושו בלוטות לימפה מוגדלות. ללא מעורבות ריריות. לסיכום, אלופציה צלקתית בנוכחות זיהום חיידקי בטסאפ. Page 2 of 3 סודי רפואי שם: נתנאל מבורך קלפה ת"ז: 316125434 ביקור: 41776316 תאריך : 16/08/2022 מרפאת עור רושם קליני כי מתאים ל­FD ,אך ביופסיה כמתואר LPP. בשבל זה נתחיל בטיפול באנטיביוטיקה משולבת, השלמת בדיקות הדם וביקורת בעוד 3 חודשים. המלצות : ­טיפול בDalacin ­במינון 300 מ"ג פעמיים ביום בשילוב עם Rifampin במינון 300 מ"ג פעמיים ביום למשך 3 חודשים. הוסבר כי ריפמפין גורם לצביעה של השתן באדום ואין לחשוש מכך. ­מקומית לבתי השחי והמפשעה מומלץ על טיפול ב­ZINDACLIN Gel, פעמיים ביום. ­רחצה עם סבון CETRIMIDE בתדירות של 3 פעמים בשבוע. ­מעקב בדיקות דם לרבות ס"ד, כימיה מלאה עם תפקודי כבד, CPK, פרופיל שומנים, חלבון, ויטמין ,D, TSH , T4, VDRL , TPHA , HBV .HCV, ANA ­ביקורת מרפא,נו בעוד 3 חודשים להחלטה על המשך טיפול ומעקב.

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה