טיפול באנטיביוטיקה - רוקסו

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

01/02/2005 | 15:22 | מאת: לילך

לרופא/ה שלום רב, ברצוני לשאול לגבי טיפול באנטיביוטיקה בשם רוקסו. אני מתנצלת על השאלה הארוכה, אודה מאד על תשובתך המפורטת. אני לוקחת אנטיביוטיקה בשם רוקסו ( Roxithromycin 150mg) כדור אחד כל 12 שעות, למשך 10 ימים. רקע: האנטיביוטיקה ניתנה לי לאחר 6 ימים רצופים בהם סבלתי מחום (עד 38.8 בנוסף לכאב ראש ועיניים, גודש באף, נזלת ושיעול עם ליחה צמיגית צהובה-ירקרקה). הרופאה טענה שיתכן ומדובר בדלקת בסימפונות ולכן רשמה לי רוקסו. הריאות נמצאו נקיות. התחלתי טיפול באנטיביוטיקה לפני 5 ימים למרות שבאותו יום בבוקר ירד החום ל 37.5 ולא עלה שוב. כלומר אני לוקחת אנטיביוטיקה למרות שכבר אין חום! הרגשה כללית השתפרה ושיעול פחת אך עדיין קיים. השאלות: 1. האם יתכן שמדובר בשיעול על רקע ויראלי או בחיידק שלא רגיש לרוקסו, ואני לוקחת את התרופה שלא לצורך? 2. האם ניתן להפסיק את הטיפול לפני השלמת 10 ימים? 3.הרוקסו עושה לי בחילות ואי נוחות בבטן, בנוסף לשינוי ביציאות (תחושת צריבה כאילו נאכל משהו חריף מאד, וגרד בלתי פוסק בפי הטבעת). 4. בתופעות לוואי של התרופה מצויין שעלולה לגרום לשינוי באנזימי כבד, כיצד ניתן לדעת אם הדבר קורה? מה אמורים להיות הסימפטומים לכך? בתודה מראש, לילך

לקריאה נוספת והעמקה

על אנטיביוטיקה פועל העיקרון הידוע "התחלת ולכן תסיים"... חוסר נטילה של אנטיביוטיקה במנה המלאה טומן בחובו יצירת זני חיידקים עמידים. ייתכן שכל המהלך היה ויראלי והיה חולף עם או בלי אנטיביוטיקה, אבל בעצמך ציינת שיפור במצב. במצבים של דלקת של דרכי נשימה עליונות לוקח זמן עד שהשיעול חולף לגמרי (לפעמים עד 3 חודשים אחרי המחלה החריפה), כך שזה שהאנטיביוטיקה לא העלימה הכל לא אומר שהיא לא עובדת. אני נוטה לשער שלא מדובר בחיידק שלא רגיש לרוקסו שכן אם בכך היה מדובר לא היית מרגישה שיפור בכלל. רוקסו הינה אנטיביוטיקה חזקה, מצויינת ומתאימה בד"כ לברונכיט או דלקת ריאות באנשים בריאים. בחלק מהמקרים היא אכן גורמת לתופעות לואי במערכת העיכול. מכיון שנשארו לך רק עוד 5 ימים (10 מנות) הייתי ממליצה שתשתדלי לסיים את כל הטיפול וייתכן שעוד יום יומיים יופיע שיפור נוסף בשיעול. אם אין שיפור או שאת מרגישה החמרה במצב - פני לרופא שלך לבדיקה נוספת.

01/02/2005 | 19:27 | מאת: לילך

לד"ר הס - תודה על תשובתך המהירה והממצה. ידוע לי כי כדאי לסיים טיפול אנטיביוטי עד סופו מחשש ליצירת חיידקים עמידים, אך מה לגבי הנזק שבטיפול אנטיביוטי כאשר הזיהום הוא בעצם ממקור ויראלי, האם הנזק לא עולה על התועלת? במיוחד כאשר האנטיביוטיקה חדשה וחזקה שטרם מוכרת לגוף? תוך כמה זמן אמור הגוף לתקן את הנזק שגרמה האנטיביוטיקה (כלומר לחדש את הפלורה שניזוקה)? ואחרון חביב, מה לגבי נזקים לכבד, בתופעות לוואי של התרופה מצויין שעלולה לגרום לשינוי באנזימי כבד, כיצד ניתן לדעת אם הדבר קורה? מה אמורים להיות הסימפטומים לכך? תודה רבה על תשובותיך.

מנהל פורום רפואת משפחה