בעיית נפיחות בעין, ללא שום גירוי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/09/2022 | 22:46 | מאת: איתן

היי, אני בן 26 ולפני שבוע התעוררתי כאשר העפעף העליון שלי בעין ימין נפוח ואדום, (ללא שום גירוי או כאב או שום דבר אחר). הלכתי לרופא והוא אמר לי שזה וירוס בעין, לא רשם לי אבחון, ונתן לי את התרופות הבאות לטיפול במשך 14 יום: דוקסילין 100 מ"ג (טבליה אחת ביום) אופלוקס, תמיסה לעין (למריחה פעמיים ביום) ושתי טיפות עיניים, 4 פעמים ביום: פוסיתלמיק ומקסיטרול. האם זה סביר ותקין לקחת 4 סוגים של תרופות כאשר כולם אנטיביוטיים? ובנוסף גם לא קיבלתי אבחון ברור כל כך, יכול להיות שזה דלקת עפעפיים? או אולי משהו אחר? אשמח לקבל את דעתכם המקצועית בעניין תודה רבה מראש.

קשה לקבוע אבחנה ללא בדיקת העיניים. לפי התאור יתכן ומדובר בדלקת של העפעפעיים.

13/09/2022 | 00:37 | מאת: איתן

קודם כל, תודה על המענה המהיר. אני קצת נרתע מכמות התרופות, אני חושש שלקיחת כל 4 סוגי התרופות האלו במקביל עלולה להזיק לי. רק רוצה לוודא עם חוות דעת נוספת, האם ניתן לקחת את כל התרופות האלו במקביל? אשמח אם תוכל לאמת לי את זה.

מנהלי פורום בריאות העין