מעקב אחר רטיניטיס פיגמנטוזה

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

08/03/2017 | 20:12 | מאת: אלון

היי, אובחנתי כחולה לפני כ-5 שנים, ומאז לא נבדקתי או ערכתי איזשהו מעקב. אילו בדיקות עלי לעשות לצורך מעקב? בעבר עשיתי ERG, OCT ושדה ראייה. בנוסף - למי עלי לפנות? קופת חולים, בית חולים, רופא? בעבר הורי סידרו את העניינים האלו, אך כעת אני רוצה לפעול בעצמי.

08/03/2017 | 21:28 | מאת: ד"ר הדס נוימן

אלון שלום. כדאי להתחיל ב Oct, צילום אוטופלורוסנסיה ושדה ראיה. לגבי erg חוזר, הרופא שיבדוק אותך יחליט אם יש צורך לחזור על הבדיקה - בהתאם לתוצאות הבדיקה הקודמת (יש להביא עימך). אפשר לפנות לבדיקה ליחידה לאלקטרופיזולוגיה או למחלות רשתית תורשתיות באחד מבתי החולים. יש לקבל הפניה והתחייבות קודם לכן מרופא העיניים בקופת החולים. בברכה, ד''ר נוימן.

09/03/2017 | 10:38 | מאת: אלון

תודה. אני מאמין שיש צורך לפנות לרופא ייעודי. האם כל רופא רשתית מתאים, או שיש לחפש התמחות/ידע ספציפי? את יכולה להמליץ על רופאים באזור ת"א/ר"ג/גבעתיים? הייתי הולך לרופא שאבחן אותי לראשונה, אבל הוא רחוק ממני, ואין לי דרך נוחה להגיע אליו.

09/03/2017 | 12:25 | מאת: ד"ר הדס נוימן

כפי שכתבתי יש לפנות למרפאות לאלקטרופיזילוגיה או למחלות רשתית תורשתיות, בהן נמצאים רופאים העוסקים במחלות רשתית תורשתיות. יחידות אלו קיימות במרכז הארץ בבי"ח איכילוב, אסף הרופא, שניידר ותל השומר. את ההפניה לבדיקת רופא ביחידה זו ולשאר הצילומים - ניתן לקבל מכל רופא עיניים בקופת החולים.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות