בדיקת סמנים זה בעל יכולת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/03/2023 | 19:29 | מאת: בדיקת סמנים

שלום ראיתי מאמר של בית חוחים, לגבי בדיקת סמנים pca3 , t2 erg, הם בדיקות בעל ערך למי שכבר עבר בדיקת 4k. או שזה מיותר. ולא מוסיף מידע לגבי סיכויים להמצאות סרטן ערמונית. אם צריך אחפה עושים?

אין מחקר שבדק מה התועלת של הבדיקות מעבר לבדיקת 4K. מנסיוני, אנשים מחפשיםבבדיקות את התוצאה שהם רוצים לקבל. אדם שרוצה לעבור ביופסיית ערמונית, ימשיך לעשות בדיקות עד שתחזור בדיקה שמצדיקה ביופסיה. אדם שלא רוצה לעבור ביופסיית ערמונית ימשיך לעשות בדיקות עד שתחזור תוצאה של בדיקה שמצדיקה לא לעשות ביופסיה. ככל שתעשה יותר בדיקות, כך יגדל הסיכוי שלפחות במקרה, בדיקה אחת "תשביע את רצונך".

24/03/2023 | 21:16 | מאת: בדיקת סמנים

אז איך יוצאים מהלופ הזה דוקטור? מקשיבים לאורולוג וזהו? במקרה שלי יש לי הפניה לביופסיה, אבל האורולוג התחרט וביטל אותה. בטענה שה 4קיי לא מצדיק ביופציה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית